Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Rome 2 Total War

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Rome 2 Total War

    Мисля,че дойде време тази очаквана игра да си има своя тема и тук.
    В тази тема засега ще обсъждаме очаквания,идеи и прочие неща за играта.
    По-късно (живот и здраве ), ще се обсъжда вече излязлата игра.

    Четох доста теми в интернет и във форума на twcenter и видях изключително много идеи,които различни хора искат да бъдат добавени в играта.Много от тях бяха доста интересни и биха добавили доста реализъм към играта.Като цяло повечето хора са за повече реализъм(без крайности),по-големи карти и всевъзможни други екстри от старите игри и нови,които не са видели реализация досега.

    Обявиха доста интересни цифри за региони,юнити,фракции.Регионите ще бъдат 183 доколкото разбрах,ще има около 117 фракции в играта(не се знае дали с всяка ще може да се играе),юнитите ще бъдат около 500.Да се надяваме ,че наистина ще са реални тези цифри като излезе играта,а да не са само празни приказки.

    Лично моите очаквания са доста големи за тази игра и се надявам да бъде игра,която да може да се играе с години без да омръзва както дядовците ѝ.
    Според мен много важни неща за обмисляне са :
    -от доста време мисля върху идеята за мобилизация на войски по време на война и при нужда от някои фракции,защото ми е много странно как някакви варвари изкарват "редовни" армии.Това ще зависи от какъв човешки ресурс имаш в даден регион,каква мотивация имат да воюват селяните,развити ковачници(възможност за строенето на държавни ковачници или нещо такова),наличието на "офицери",наличието на ефективна администрация и наличието на пари разбира се. Тези неща ще влияят на качеството на самите мобилизационни войски.На мен лично ми омръзна да гледам тракийска редовна армия от обикновени пелтасти и прочие измислици.
    -друг по-дребен фактор е да различните единици или войски (било то ветерани или новобранци, или редови войници,или опълчение) да имат някакъв психологически ефект върху вражите единици взависимост от това дали са някакви ветерани,които са се били надлъж и нашир или са новобранци,които са плод на проста пропаганда.
    -да има държави,които са затрити от картата,но да могат да се завръщат(освободени от друга нация,получили васалитет,вдигнали се на въстания и т.н.
    -смяна на политическите режими и съответно опоненти от друг политически режим,граждански войни и т.н.
    -смяна на религиите
    -много важно нещо е възможността на играча да направи от някакво варварско племе или обединение от племена в една развита държава с администрация,пътища,редовна армия и т.н.Много ще е приятно от някакво смешно племе с малобройно опълчение в началото на кампанията да създадеш една развита държава с редовна армия в края на играта.Това би направило кампанията неимоверно по-интересна!
    -чудно ми е как ще управляваш еднолично държавата си,при положение,че тя е република или олигархия.За това не видях нищо да се говори и ще ми е интересно дали са го измислили добре или пак ще трябва да се примиряваме с фантасмагории
    -като цяло реализъм.Писна ми да гледам някакви измислени цветове на фракциите,което прави играта много смешна и детска.Реалистични имена на градове,реалистични юнити,кораби,фракции!Искам много да направят тракийските племена както трябва ,а не да имат 1 уникален юнит и това да бъде всичко!Многото фракции ще направят всичко в пъти по-интересно и забавно за играене.
    Нямам време да пиша още и се надявам да има интерес и да се получи добра дискусия по темата!Лека нощ от мен!

    #2
    Като за начало аз малко писах в старата тема Но може пък и тук да се развие.
    От нещата, които си писал, ти сам си видял кои са обсъждани вече по форумите, кои ще станат и кои не. Играта е в бета вече, тъй най-вероятно content-ът вече е locked. Каквото е, това е. След като показаха и картата вече, знаеш, че и цифрите са си съвсем реални и окончателни. За цветовете, имената и т.н. хич не се надявай. Играта е исторически автентична, но не и исторически коректна - аз съм склонен да го преглътна. Всъщност виждал ли си скрийншотите от тая седмица?

    Comment


      #3
      Не може все в темата за роум 1 да пишем.
      Разбира се,че каквото са направили вече такова ще си остане ,но все пак всеки има някакви очаквания.
      А играта изглежда много приятно.
      Съмнява ме ,че ще може да се играе с всички фракции.Явно ги е домързяло и искат да вземат повече парички от dlc-тата.Щом се отварят Атина,Спарта и Епир ,а те са сравнително важни фракции,представи си,че и за варварските фракции ще трябват експанъни,за източните.А това е много тъпо,защото не веки може да си го позволи(влючително и аз).
      Само да не се водят само и единствено от желанието за пари,което според мен не прави добри игри...Много ще е жалко.

      Comment


        #4
        Засега са оставили Селевкидската Империя и Бактрия аут, също няма игрова степна или иберийска фракция засега. Според мен СА ще се възползват да издоят заглавието максимално с DLC-та и отключвания. Аз обаче ще си я купя, колкото и да струва. BTW ETW + NTW двете цели игри си ги купих за 20 евро от стийм.

        Comment


          #5
          За парите и аз това си мисля...То и аз смятам да я взема но събирането на парите ще е бавно и мъчително...
          А селевкидите и иберийците май си ги имаше на картата,но може и да са фракции ,които се отключват с " ди ел си" или просто няма да са игрови,което е по-малко вероятното.

          Comment


            #6
            Здрасти, неколко съображения:

            Забравете за възможност за играене с всичките 117 факции. Поне докато не се замъчат модернизаторите(което пък ще изисква или официални програми за редакция, или ъпдейт на PackFileManager с който се правеха модовете преди излизането на assembly kit за Шогун 2) няма да видим отключени факции. Честно казано ще си е мечка и половина да се "отключат" по начина по който го прави CA - с единствени елитни юнити, модернизация на Технологическия процес, специални сгради, специализирани условия за победа, политика, топ-ниво традиции, дилеми и събития, специализирани мисии за всяка факция... Това да не е текстовия файл на RTW, където само имаше нужда да се копне един абзац и да се премести три реда по-надолу.
            Иначе не виждам как може да си казваш, че ги е домързяло, след като има 183 региона, 117 факции. 500 сухопътни и 200 морски юнита. Това хич не е малко, особено като се имат предвид новите типове сражения, включително комбинираните морски/сухопътни сражения
            Вярно, обсади ще има само за 57-те столици на провинции, но аз лично нямам против
            Още няколко хубави идейки - ще има ограничение на броя на армиите(бтв, армиите ще имат традиции), което ще зависи от доста неща, но като цяло ще е обратно пропорционално на големината на територията - т.е. ако владееш примерно 16 региона, ще имаш доста по-малко войски от 16 факции с по един регион.
            Армиите ще са по 20 отряда и ще може да се контролират максимум 2 армии, т.е. 40 отряда. Добро пожаловать на массовку! (сори ако е грешно на руски, почти изцяло съм го забравил).
            Иначе за цената, аз лично си я поръчах вече от amazon.co.uk за момента поне излиза най-евтино от целия Европейски съюз - ингилизите я продават за 27 лири, но като ти добавят транспорта ти дават по-ниска цена и на мен до момента ми излиза 29.48 лири или към 34-35 евро, което е почти два пъти по-добре от цената в Стийм(55) или в магазините за видео игри(54.99). Иначе най-евтина цена без транспорт е от Русия, ако не греша излиза къмто 30 долара(990 рубли) и може би за БГ цената на транспорта от Руско ще е по-ниска отколкото от амазон.

            П.С. Ако желаете повече инфо, в TWC nick-ът ми е същия, само че с 2 "л" накрая, torongill

            Comment


              #7
              Не само знам какъв ти е nick-ът, ами ти ми даде репутация веднъж

              Comment


                #8
                Това по принципе е много вероятно, защото на доста хора от БГ съм давал

                БТВ ако имате възможност, утре към 2-3 следобед БГ време ще има Live stream от изложението Rezzed, в ютуб канала на creative assembly(поне така са обещали).

                Comment


                  #9
                  Следим нещата, следим
                  Аз се водя D E C в TWC.

                  Comment


                    #10
                    Aхааа, Dritte Bulgarische Reich Трябваше да се сетя по-рано.

                    Comment


                      #11
                      Вероятно там минавам за "casual" тип. На мен лично обстановката в подфорума на TWC ми се струва истерична и нелепа понякога. Историческите претенции там са брутални - бойна слава е нищо в сравнение с тях. Give me a fucking break

                      Comment


                        #12
                        Zalmoxis написа Виж мнение
                        Вероятно там минавам за "casual" тип. На мен лично обстановката в подфорума на TWC ми се струва истерична и нелепа понякога. Историческите претенции там са брутални - бойна слава е нищо в сравнение с тях. Give me a fucking break
                        Няма какво да си говорим, Rome 2 форумът е уникален. Бас държа, че ако започнем да разправяме на обществото тук, ще ни баннат за разпространяване на уникални лъжи. Един модератор ми сподели преди около седмица, че в последно време едно 80% от всички докладваните постове от целия TWC(включително и от Thema Devia & Political Mudpit) идват оттам. Но пък това е единственото място вън от официалния форум, където се вясват от Creative Assembly, така че стискаме зъби и валериан на една ръка разстрояние.
                        БойнаСлава си е направо скука и свърталище на професори и академици в сравнение.

                        Comment


                          #13


                          Познайте кои са ми любимци
                          Last edited by Zalmoxis; 13-07-2013, 19:23.

                          Comment


                            #14
                            Трейлърче

                            Comment


                              #15
                              Zalmoxis написа Виж мнение
                              Трейлърче
                              Пуснали ли са вече някъде системните изисквания?

                              Comment

                              Working...
                              X