Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Под десет знамена - настолна игра, с тест във форума!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Картите са раздадени .

Comment

von Danitz написа Виж мнение
      Най-веселото е, че Хермес остана без гориво, а зареждане в океана не е предвидено. Остава на някаква вечна стойка на маршрута Фритаун- Гибралтар...
      Това трябва нещо да се измисли, може би, за презареждане и на британците... Иначе момент невнимание и цял живот остров...

Получих картите за ход 3.

Изигравам като Дипломатическа карта за точките:
      8 Великобритания окупира Исландия и Фарьорските острови! – Германия губи снабдител. Великобритания печели 1 кръстосвач. 2 точки
      (ПС. Тази дипломация много против дойчовците, само за точки ми идват карти да играя )

ПС: Горивото малко ми се разминава спрямо твоята таблица:

Адм Граф Шпее: (гориво 9/18)

Адм Шеер: (гориво 0/18) <- Шеер според моите сметки гребат с кофи изостаналия дизел от ъгълчетата, ти си писал, че има още 3

Снабидел Нордмарк: (гориво 16/18) <- Според теб Нордмарк е с 14 останал, това означава ли, че хаби гориво дори да не е мърдал?
      Снабидел Ноймарк: (гориво 17/18) <-новият, при Адм Шеер

Рейдер Пингвин: (гориво 4/12)

Рейдер Корморан (гориво 4/12):
      Last edited by Sir Gray; 14-02-2019, 11:54.
      XV mile the sea brode is
      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Може би ви трябва специфична карта, която да дава "извънредно зареждане" - така, за всеки случай. ако сгрешиш, превръща се в остро,в но знаеш, че рано или късно ще ти дойде карта, с която можеш да оправиш ситуацията. Другият вариант е снабдителен кораб за британците, който да донесе гориво.

ПП Варианта за дипломацията може да е всяка карта да има алтернативни изигравания - едно за дойчовците и друго за чаелюбителите. Така всеки независимо каква карта му дойде, ще има възможност да я играе за ефекта й, не само за точки.

Comment

Играя дипломатическа карта 4 събитие, така че, моля голъм да даде още една рейдерска на противника. Аз си добавям 10 транспорта към пула с резервите в Средиземно море, но няма да ги разпределям на този ход. Всичко зависи от това какво ще предприеме Граф Шпее, така че, стоят резерва.

Click image for larger version

Name:	Dcard_4 (FILEminimizer).jpg
Views:	1
Size:	103.9 КБ
ID:	554829
          И така, Германия навлезе в Белгия и Холандия! Мръснишки ход на демокрациите, само за да се напечелят, в случая, с точки...Търговските флоти на малките страни се присъединиха към британския.

Положението с горивото: Твоето е вярно, за Нордмарк съм объркал нещата, мислел съм за Алтмарк два хода движение. Шеер не минава ли две движения на втори ход? Май, не, да, и тук си прав, няма гориво. Трябва горивото да се следи от двамата, при всяко положение.

Взимам под внимание вашите забележки и предложения, просто, да изиграем поне първата фаза, посе ще направя една редакция с допълнения, ако това не измени хода на играта.
          Last edited by von Danitz; 14-02-2019, 20:57.

Comment

Готово.

а за промените - по-добре я доиграйте до края така, може още нещо да излезе. Аз пускам някакви идеи просто за да ги има написани, пък ти ще прецениш какво си струва да се включи и дали въобще.

Comment

И аз си мисля, че е добре да доиграем, да видим как е развитието на играта в дължина. Нахвърлям само точки, да не забравя после. Картата и маршрутите например ми се струват много удачни като конфигурация - оставят възможности за промъкване между британските сили, но същевременно винаги си на 1-2 хода, в обсег, на преследвачите, добре пресъздава чувство на параноя и преследване

Получих допълнителната рейдерска карта и ще пратя ход днес. Между другото, Даниц, не знам дали е добра идея да струпаш 17 кораба на маршрута Гибралтар-Суец - в съвсем удобен обхват на граф Шпее са А, и нещо може би трябва да се обсъди как се унищожават търговските кораби - прекалено лесно ми се струва, минавам и ги забърсвам всичките.... Макар че онези патрулните карти за бягство са добра идея и малко балансират нещата.
              XV mile the sea brode is

Comment

от правилата, 071:
                Резервни
                маршрути
                Гибралтар-
                Порт Суец-
                Аден не не Извън
                обсега на
                рейдерите
                Този маршрут го няма като търговски, не ми носи точки, няма го като задължителен, може да изчезне, по начало съм го смятал като недосегаем, за Германските рейдери. Все пак, за пет мисии на наблюдател в Испанската гражданска, адмирал граф Шпее и най-кривогледите мерачи от Гибралтар ще го усетят. И да не съм го написал ясно, да е ясно, не ходиш там, същото е положението с Аден-Суец. Ти изчезват обаче при карта в която Италия влиза във войната. Тогава вече какво се прави с корабите, хм, бягат надолу, към Индийския океан.Нито исторически, нито игрово е валидно да ходиш на маршрут,покрит от мощна британска база. Гоним се из океана, по моретата, и през Първата не се е получило. Сушон не е потопил нищо, макар, че се е опитал. Най-успешният рейдер в Средиземно море е Хамидие, но това е в Балканските войни.
                Last edited by von Danitz; 15-02-2019, 21:10.

Comment

В помощ на среднощния адмирал! Добавени са бурята Der fliegende Hollander и Ноймарк като име.

Name:	Map_3_dop.jpg
Size:	772.5 КБ
ID:	554830

Comment

Закъснях с хода малко, но ето (горивото е началното за хода):

Адм Граф Шпее: (гориво 9/18)
                    -> M03 (сражение)

Адм Шеер: (гориво 0/18)
                    - презареждане от Ноймарк

Снабидел Нордмарк: (гориво 16/18)
                    - без движение
                    Снабидел Ноймарк: (гориво 17/18)
                    - без движение

Рейдер Пингвин: (гориво 4/12)
                    > към безименния маршрут о.Кергелен / М19
                    > М19, като унищожава транспорта с М5 Бърза атака – Нападнатите транспорти са унищожени – 1 се превръща в снабдител с пълен трюм

Рейдер Корморан (гориво 4/12):
                    - не мърда, няма накъде

За "резервните" маршрути - добра идея. Не че щях да ходя натам де, просто ми се стори доста нечестно за британеца ако можеше. Явно просто не съм прочел правилата съвсем.
                    XV mile the sea brode is

Comment

А кораб, нещо, този ход няма да купуваш?

Comment

А, е, забравих... Нищо, ще има резерв за другия ход
                        Кой играе първи карта в сражението?
                        XV mile the sea brode is

Comment

Ти, давай, ама аз сега си купувам един кръстосвач, в Гибралтар, ще се казва Еней. Хермес те чака...

Name:	HMSHermesBuilt1919Sunk1942.jpg
Size:	68.0 КБ
ID:	554831

Comment

В сражението играя:
                            М9 Повреден противников далекомер – Обезслива М4 и М5 на противника. Няма поражения !
                            XV mile the sea brode is

Comment

То, по принцип може, ама е направена тая карта

Name:	cardG_9 (FILEminimizer).jpg
Views:	2
Size:	87.9 КБ
ID:	554832
                              като

Name:	cardB_m9 (FILEminimizer).jpg
Views:	2
Size:	82.3 КБ
ID:	554833
                              тя е за избягване на огъня на противника, а аз дори не съм стрелял. Не е за цялото сражение, а за противодействие на тези карти.

Comment

Карта на ²²² ход, според последното развитие и германското движение.

Name:	Map_3_GM.jpg
Size:	777.2 КБ
ID:	554834

Comment

Working...
                                X