Защото, както вече написах, тази база се създава с дипломатическа карта 18. Която все още не е изиграна. Има го в правилата. И не ми беше ясно, какви са допустимите игрови действия на ход. Играч може да мести всички кораби но и да играе дипломатическа карта. Аз по подразбиране приех, че прави или едното или другото. По подразбиране защото го няма в правилата. Виж, те и без това са достатъчно неясни, не ги правиш по-ясни, като ти самият не ги спазваш. А без яснота нищо не тестваме. Или поне не тестваме играта. Евентуално тестваме част от играта - тактически аспекти на системата за движение и бой. Без особено планиране. И ако тази обратна връзка ти е неприятна, че да я оприличаваш на мрънкане и искаш друг тестер с енергия да мести фигури, но да не задава въпроси, ми го кажи в прав текст. Но пък се замисли, защо я получаваш.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Под десет знамена - настолна игра, с тест във форума!
Collapse
X
-
Хайде да не пазиш правилата от мен, става ли. Има си база и точка. Слагал съм през последния месец кви ли не идеи. Дай ход, ох, не знам вече как да се изразявам, дай си движенията към хода. Дето ми е в главата. Тази карта е бъг, изобщо няма как да се впише в общата картина - прави тексте. Възможно е и други карти да избушат, няма да ви ги пращам, както и не го съправя. Ето това е тест, ако имаш по добра идея, сподели, ама без много думи. Ти отначало броиш карти, не знам си кво си. Създал съм карти, някои полезни, някои симпатични, някои готини находки, някои, само са останали. Ще се изчистят до последователност, ще се разпределят и по периоди. Това е.
Comment
-
Може би ще е добре да се изказвате малко по-детайлно и двамата, защото наистина правилата са все още схематично описани и със сигурност може да се доопишат по-подробно, но същевременно са доста прости и логични, когато вникнеш в тях, а не търсиш буквалистика, за да се подразбира каква е идеята на едно или друго правило. Аз си събирам някакъв списък със забелязани неща и можем да отворим тема за дискусия, но нека завъртим още няколко хода, да съберем повече впечатления (едното беше номериране на тайните маршрути, за по-лесно обясняване на командите).
По базата - все още имате май разминаване какво разбирате под "база" - да, на Ламотрег може да има "локация" - пристан, кръчма, бардак - които да се ползват от Кригсмарине и според правилата да разположа кораби или да акостирам там, но това все още не е "база за зареждане", докато не изиграем 18та карта ли беше - сега не мога да попълня гориво, нито да се поправям там. Просто съществува локацията. Така разбрах аз правилата, мисля и такава е логиката.
Допустимите действия аз имам спомен, че някъде го пишеше или сме го дискутирали тук - Дипломатическа карта + командите за всички кораби. Така го пратих аз.
ПС. Е, явно и аз не съм схванал за базата, ама пък моето си обяснение по ми харесваXV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Т.е. "аз определям правилата, махам ги и ги сменям в движение, важното е корабчета да се местят по картата"
Това не е тест. И това не е настолна игра. Като изчистиш правилата до устойчива версия за настолна игра се обади. С равен брой карти за двете страни (в момента както е, тестето на единия играч ще се превърта по-бързо, и тая асиметрия със сигурност не е нарочно търсена) , с ясно определени бази, със събития, които ги има и с ясно написани правила с последователност на действията в хода. В момента е - всяко нещо, което се играе може да е абсолютно безсмислено, защото подлежи на внезапна промяна - хрумка от твоя страна. От къде да знам, че и правилата за движение няма да се променят?
Ами не е забавно. Да се четат неясни правила не е забавно. Като имаш въпроси и да ти се казва, че е "панегирик" и че е 'мрънкане' не е забавно. За Грей може да се праволинейни и ясни, за мен не са - съжалявам. не ги схващам като него. И точно това е теста - играта трябва да става за всички нали, придирянето по-бързо си сложи корабите само и само да почнем не е забавно. Отмятането от предложените правила и заядливите и язвителни забележки, като искам правилата да се спазват пък съвсем не е забавно.
Та като добуташ играта до устойчива настолна, повтарям настолна, не с посредник, ще си я разпечатам, даже ако се продава, ще си я купя. Това в момента не е достигнало до игра годна да се тества, няма въобще игра в смисъла на думата, тестват се няк'ви неща в зародиш. Лошо няма, но начинът, по който настояваш да се случва теста е пародия. А отношението не го коментирам въобще.Last edited by albireo; 02-02-2019, 21:36.
Comment
-
Отигравам аз, Британия, ако нямаш нищо против, ще се опитам да е максимално бързо и изчистено, ще позвам картите които дадох на британеца. Все пак, наистина е мислено като настолна. Картите, ще се разберем как да си раздаваме. Мислех по три патрулни/рейдерски, на следващ ход, и по една дипломатическа. За съпорта като файлове се грижа аз.
Голъме, Пилоте, някой играе ли му се, при така стеклите се обстоятелства, играта е създавана за удоволствие и забава? И друг да има желаещ, е добре дошъл. тъй като първи ход до утре, други ден, ще е добър тест, дори оптимален, можем дори да направим нова. Че и маршрути, и карти ми се привиждат нови.
Comment
-
Кръщавам си корабите както следва.
Кр1 Аякс
Кр2 Ахил
Кр3 Агамемном
Кр4 Одисей
Кр5 Хектор
Шестият вече го няма и няма да го кръщаваме...
Самолетоносач
Роял Мъмблинг, шегувам се, ...Хермес
Самолетоносачът Хермес:
- минава на м03 Гибралтар-Джорджтаун
- отива на м10 Джорджтаун - Панама - там проверява слухове за германски туристи с лайка фотоапарати.
И както следва
Аякс - от 02 отива на 22 и повече не харчи гориво ами ляга на дрейв.
Ахил - от Порт Стенли отива на м08, 09 и се среща с Одисей
Агамемном- от Сингапур отива на м14, м13 -Тихоокеанската магистрала, където забелязва два
подозрителни кораба. Тук има бой с патрулни и рейдерски карти - това ще се играе!
Одисей - от м12 отива на м11, м09 и се среща с Ахил - правят си ескадра в британска традиция.
Хектор от Фритаун отива на м04, после на м06 край латиноамериканското крайбрежие! Ще се пуцаме (с карти) в 013, ако всичко е ок, утре!
Ако имаш нужда от справка за горивото ти, по кораби, веднага, но мисля, че не е сложна.
Comment
-
Свобода е ок, пусни развоя, за историята
Иначе, според мен може да се помисли за ползи от съсредоточаването - все пак негативите са ясни, оголени маршрути. Може би пораженията да се разпростират равномерно по всички кораби? Или игра на карта за всеки присъстващ кораб (много е мощно това, струва ми се)?XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Боят
Бурни дни около екватора, на точката на следващия ден. В търсене на неизвестен рейдер, за който беше съобщено от командването в Сингапур, във връзка с изчезналите по списъците на Британския Лойд моторни кораби Импириъл Банана и Импириъл Гуану, Корабът на Негово Величество Агамемном - 12 х 6 инчови оръдия, водоизместване 8 хиляди имперски тона, спря за рутинна проверка на 10 мили от Кирибати непознат кораб, съобщаващ по международната кодова търговска система, че е гватемалския ферибот Апокалиптико, но отговарящ на описанието на германския танкер Алтмарк.
В този момент, 10 хиляди тонен непознат моторен кораб, от към старборда подаде сигнал RRR за извършено над него атака от германски рейдер. С обърнати към предполагаемия Алтмарк оръдия, Агамемном, се опита да застане между двата кораба, за да защити предполагаемият търговец, даващ сигнал , че е френска база за патици Депардио. В този момент, именно от този кораб, от разстояние от около 2 мили беше изстрелян посредством няколко патрона за катапулта самолет Арадо, без екипаж, но с натъпката кабина с морски мини, по посока на Агамемном. В резултат на това самолетът със скорост близо до свръхзвуковата удари капитанския мостик и се взриви, унищожавайки предните артилерийски кули и управлението. По заповед на боцмана на кораба на Негово величество, задните кули - C и D изстреляха пълен залп по Алтмарк, който вече беше развял Германския военноморски флаг. Алтмарк потъна след мощна експлозия. В същото време обаче, другият противник даде залп от четири 150 мм крепостни оръдия, тип обсаден Кьонингсберг по Агамемном. Бяха пуснати и торпеда. Без управление, Агамемном, не успя да отговори и боцмана, ръсейки бристолски поздрави, заповяда напускане на кораба. На борда на противника той беше посрещнат с ръкопляскания, на които отвърна с шеги, за жените на подлите хуни.
Край на първи ход
Германия печели 10 точки на хода - 2х3 за 2 кръстосвача
4 за прекъснати 4 маршрута
Британия запазва
9 точки от маршрути,
1 точка за снабдител
общо10
Горивото се смята от играчите.
Чакат се карти!- Ще видим как ще стане.
Обща картина
Втори ход ще протече по следния ред:
1.Раздават се карти
2.Играят се дипломатически събития, първо Германия, предагам така да е до 6-и ход, после за дипломацията да е първа Британия.
3.Играчите определят какво правят с точките - възможно е да останат точки за следващ ход.
4. Британският играч определя къде запълва маршрутите
5. Започват движенията - първа е Германия. И двамата играчи следят за горивото - може да се поиска справка по всяко време.Last edited by von Danitz; 05-02-2019, 20:16.
Comment
Comment