Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Форумна игра, държави и въпроси.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

То германската карта все такава...За целта ще си има контракарта - Кайзерът се опита да превземе Света. Ефект: Губи Берлин и 10 провинции...

Comment

Идеята е да се уговаряме за ефекти на карти. Да речем, имам карта, която ми позволява да подобря отношенията си с някого, можем да се разбере ми аз и той да играем такива карти. или пак да се разберем за влияние в определена малка държава: "оставям ти тази, пък ти ми оставяш тази". Всичко става с изиграни карти, но нали виждаме кой каква карта е играл и дали се придържа към договореностите или не.
      Никой не знае какви цели преследват другите, но може да предположи - и да сгреши, - но това е забавното.

Comment

Определено, полето за дипломация е ограничено, но все пак това е тест на система която е предназначена за настолна игра. Но все пак има доста неща които могат да се договарят , и има доста начини за обогатавяне на своят резерв от карти. Ако нямаш подходящи карти - използвай един ход всичките си действия за теглене на нови карти Все нещо полезно ще се падне хи хи

Аз имам един друг въпрос - можем ли да търгуваме помежду си - например да разменяме игрови (общи) карти и пари?
        Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
        [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
        きさまはしんでくださいませんか
        [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Крылов написа
          Аз имам един друг въпрос - можем ли да търгуваме помежду си - например да разменяме игрови (общи) карти и пари?
          Добър въпрос, важно е да се знае. Обаче самият въпрос ми напомни за Албиреовата дипломация в "Мария", нещо в стила на "ти ми даваш три от картите си е няма да те унищожавам тази година." .
          Last edited by gollum; 06-06-2018, 15:28.

Comment

Е, тук има всъщност доста мегдан за търговия, особено предвид потенциално разминаващи се цели на държавите Не е зеро-сум-гаме
            XV mile the sea brode is
            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

gollum написа Виж мнение
              Добър въпрос, важно е да се знае. Обаче самият въпрос ми напомни за Албиревата дипломация в "Мария", който предлага размяна в "Мария", нещо в стила на "ти ми даваш три от картите си е няма да те унищожавам тази година." .
              Неговата дипломация е пословична
              Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
              きさまはしんでくださいませんか

Comment

Търговия, може, само през британски пристанища, съжалявам, нещата са принципни

Comment

Кайзерът на снощния бал разправял някакви анекдоти, че имало нещо "грешно" с английските кораби. Но никой не го разбра...
                  Last edited by Sir Gray; 06-06-2018, 17:16.
                  XV mile the sea brode is
                  From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Дипломация можете да развивате, вече всеки е получил хода си и знае целите си. Сферите също ги знаете персонално.

Идеята на Крилов за търговията ме подсети, че не съм се сетил за един вариант и да, защо не - бихте могли да търгувате една сфера за друга. Примерно с изключение на политиката би трябвало да е, но е тест - така че нека да се търгуват както решите и в каквито искате количества. Само ще ме известявате, за да знам как да ги местя.

Сега относно другите неща, ако някой смята, че нещо съм объркал да казва, защото това е все пак бета тест на една система, която има доста неща за дялкане, а и в бързината аз и така видях едни грешки, които оправих, но може да има и други.

Когато нечии цели бъдат изпълнени (една или повече) се обявява и аз давам други карти, които да заменят използваните.

P.S. А, да, идеята за търговия на картите - проблемът е, че както игровите, така и националните, в голяма степен са свързани със страната, за която са предназначени. Далеч не всички разбира се, особено игровите. Особено националните са нещо като съдба на държавата, която ще се трупа и може да избута стратегията на играча в друга посока.
                    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                    Проект 22.06.1941 г.
                    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

За националните - дума да няма. Но общите игрови карти - доколкото разбрах ги раздаваш на рандом, тоесть има шанс "италианска" игрова карта да попадне в ръцете на Русия - естествено общите карти имат цена и мога да я изхвърля за пари, но защо да не мога напримерлв да я изтъргувам ако Испания ми дава повече пари за нея, или в замяна ми дава руска или обща карта която да ми върши работа а за нея да е бесполезна. Това с търговията на показатели по доста причини не ми допада толкова, колкото търговия ограничена само до пари и общи игрови карти (тоест всички карти без световните събития, националните и целите).

请您死在地狱般的阵痛
                      きさまはしんでくださいませんか

Comment

1. Получил съм само 4 карти с цели (пише че би трябвало всеки да получи 5).
                        2. В картинката ми за първи ход пише ефекта от световната карта- тоест е вече изиграна?
                        3. До кога е срока за подаване на хода?
                        4. Струва ми се, че играта ще изисква по поне 5-6 хода за изпълнение на една цел от 10-на точки. Така ли е предвидено?
                        5. Националното събитие (освен световната карта) е единствения вид карта, който е задължително да се изиграе, и то само един брой на ход, нали така?
                        Last edited by Spellbreaker; 07-06-2018, 08:44.
                        "Далеч съм от мисълта си"

Comment

Spellbreaker написа Виж мнение
                          1. Получил съм само 4 карти с цели (пише че би трябвало всеки да получи 5).
                          2. В картинката ми за първи ход пише ефекта от световната карта- тоест е вече изиграна?
                          3. До кога е срока за подаване на хода?
                          4. Струва ми се, че играта ще изисква по поне 5-6 хода за изпълнение на една цел от 10-на точки. Така ли е предвидено?
                          5. Националното събитие (освен световната карта) е единствения вид карта, който е задължително да се изиграе, и то само един брой на ход, нали така?
                          1. Вярно така съм написал и съм забравил, съответно имате по 4. Значи ще изпратя на всекиго по още една.
                          2. Да, тъй като ходовете се изпълняват едновременно (би могло последователно в настолна игра, тук ще е много бавно). Т.е. ефекта на изтеглената карта е известен на всички играчи, тъй като касае и тях.
                          3. Не съм определял, когато всичките са готови.
                          4. Нищо не е предвидено Т.е. - тест, който когато може да изпълни целите си.
                          5. Да, изиграването на една национална карта е задължително и не се брои за ход. Точно затова имате две, за да имате избор.
                          Проект 22.06.1941 г.
                          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

княз Крылов написа Виж мнение
                            За националните - дума да няма. Но общите игрови карти - доколкото разбрах ги раздаваш на рандом, тоесть има шанс "италианска" игрова карта да попадне в ръцете на Русия - естествено общите карти имат цена и мога да я изхвърля за пари, но защо да не мога напримерлв да я изтъргувам ако Испания ми дава повече пари за нея, или в замяна ми дава руска или обща карта която да ми върши работа а за нея да е бесполезна. Това с търговията на показатели по доста причини не ми допада толкова, колкото търговия ограничена само до пари и общи игрови карти (тоест всички карти без световните събития, националните и целите).
                            Общите игрови карти ги раздавам случайно, но от съответната колода. Т.е. ти с Русия получаваш руски карти, Грей получава немски с Германия и т.н. Игровите карти са по около 75-80 на държава, като някои от тях се повтарят, тоест оригиналните са между 45 и 50, останалото са повторения. Някои от държавите имат много сходни общи карти. Така че би могло, ако няма национална специфика на събитието.

Националните карти ги раздавам само донякъде случайно. Т.е. те са подредени събития на всяка държава, с начало в края на 70те години на 19ти век и край около 1910-1914 г. Избирам карта, като хвърлям зар за първите 6 неизиграни карти от националната колода.
                            Проект 22.06.1941 г.

Comment

Да добавя нещо, отговори на въпроси от друго място. Аз не бях разбрал така правилата и може и да не съм единствен. Задължително се изиграва една национална карта всеки ход и това е безплатно - не изисква действие. Но ако играчът реши, може срещу нормалната цена от едно действие както да тегли още една национална карта (това го има в правилата), така и да играе (пак за цена едно действие) повече от една национална карта на ход.

Съгласен съм с Крылов, че търгуването на точки от сферата е малко странно за някои области. Т.е. за дипломация, ресурс или индустрия - да, защо не, звучи смислено. Но политиката, финансите и военната област - не толкова. Първото, в известен смисъл, е натрупан ресурс; вторите по-скоро са част от самата държава и би трябвало да са по-трудни за "пренасяне".

Comment

По точка 5 - задължително е да изиграеш поне една национална карта, но при желане може и повече , като всяка е отделно действие, разбира се.
                                По точка 2 - мисля че вече е изиграна, защото тя се изтегля и изиграва веднага в началото на хода.
                                По точка 1 - също съм получил 4, така че явно това е стандартът

请您死在地狱般的阵痛
                                きさまはしんでくださいませんか

Comment

Working...
                                X