То германската карта все такава...За целта ще си има контракарта - Кайзерът се опита да превземе Света. Ефект: Губи Берлин и 10 провинции...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Форумна игра, държави и въпроси.
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Идеята е да се уговаряме за ефекти на карти. Да речем, имам карта, която ми позволява да подобря отношенията си с някого, можем да се разбере ми аз и той да играем такива карти. или пак да се разберем за влияние в определена малка държава: "оставям ти тази, пък ти ми оставяш тази". Всичко става с изиграни карти, но нали виждаме кой каква карта е играл и дали се придържа към договореностите или не.
Никой не знае какви цели преследват другите, но може да предположи - и да сгреши, - но това е забавното.
Comment
-
Определено, полето за дипломация е ограничено, но все пак това е тест на система която е предназначена за настолна игра. Но все пак има доста неща които могат да се договарят , и има доста начини за обогатавяне на своят резерв от карти. Ако нямаш подходящи карти - използвай един ход всичките си действия за теглене на нови карти Все нещо полезно ще се падне хи хи
Аз имам един друг въпрос - можем ли да търгуваме помежду си - например да разменяме игрови (общи) карти и пари?Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Крылов написаАз имам един друг въпрос - можем ли да търгуваме помежду си - например да разменяме игрови (общи) карти и пари?Last edited by gollum; 06-06-2018, 15:28.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеДобър въпрос, важно е да се знае. Обаче самият въпрос ми напомни за Албиревата дипломация в "Мария", който предлага размяна в "Мария", нещо в стила на "ти ми даваш три от картите си е няма да те унищожавам тази година." .Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
Дипломация можете да развивате, вече всеки е получил хода си и знае целите си. Сферите също ги знаете персонално.
Идеята на Крилов за търговията ме подсети, че не съм се сетил за един вариант и да, защо не - бихте могли да търгувате една сфера за друга. Примерно с изключение на политиката би трябвало да е, но е тест - така че нека да се търгуват както решите и в каквито искате количества. Само ще ме известявате, за да знам как да ги местя.
Сега относно другите неща, ако някой смята, че нещо съм объркал да казва, защото това е все пак бета тест на една система, която има доста неща за дялкане, а и в бързината аз и така видях едни грешки, които оправих, но може да има и други.
Когато нечии цели бъдат изпълнени (една или повече) се обявява и аз давам други карти, които да заменят използваните.
P.S. А, да, идеята за търговия на картите - проблемът е, че както игровите, така и националните, в голяма степен са свързани със страната, за която са предназначени. Далеч не всички разбира се, особено игровите. Особено националните са нещо като съдба на държавата, която ще се трупа и може да избута стратегията на играча в друга посока.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
За националните - дума да няма. Но общите игрови карти - доколкото разбрах ги раздаваш на рандом, тоесть има шанс "италианска" игрова карта да попадне в ръцете на Русия - естествено общите карти имат цена и мога да я изхвърля за пари, но защо да не мога напримерлв да я изтъргувам ако Испания ми дава повече пари за нея, или в замяна ми дава руска или обща карта която да ми върши работа а за нея да е бесполезна. Това с търговията на показатели по доста причини не ми допада толкова, колкото търговия ограничена само до пари и общи игрови карти (тоест всички карти без световните събития, националните и целите).Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
1. Получил съм само 4 карти с цели (пише че би трябвало всеки да получи 5).
2. В картинката ми за първи ход пише ефекта от световната карта- тоест е вече изиграна?
3. До кога е срока за подаване на хода?
4. Струва ми се, че играта ще изисква по поне 5-6 хода за изпълнение на една цел от 10-на точки. Така ли е предвидено?
5. Националното събитие (освен световната карта) е единствения вид карта, който е задължително да се изиграе, и то само един брой на ход, нали така?Last edited by Spellbreaker; 07-06-2018, 08:44."Далеч съм от мисълта си"
Comment
-
Spellbreaker написа Виж мнение1. Получил съм само 4 карти с цели (пише че би трябвало всеки да получи 5).
2. В картинката ми за първи ход пише ефекта от световната карта- тоест е вече изиграна?
3. До кога е срока за подаване на хода?
4. Струва ми се, че играта ще изисква по поне 5-6 хода за изпълнение на една цел от 10-на точки. Така ли е предвидено?
5. Националното събитие (освен световната карта) е единствения вид карта, който е задължително да се изиграе, и то само един брой на ход, нали така?
2. Да, тъй като ходовете се изпълняват едновременно (би могло последователно в настолна игра, тук ще е много бавно). Т.е. ефекта на изтеглената карта е известен на всички играчи, тъй като касае и тях.
3. Не съм определял, когато всичките са готови.
4. Нищо не е предвидено Т.е. - тест, който когато може да изпълни целите си.
5. Да, изиграването на една национална карта е задължително и не се брои за ход. Точно затова имате две, за да имате избор.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
княз Крылов написа Виж мнениеЗа националните - дума да няма. Но общите игрови карти - доколкото разбрах ги раздаваш на рандом, тоесть има шанс "италианска" игрова карта да попадне в ръцете на Русия - естествено общите карти имат цена и мога да я изхвърля за пари, но защо да не мога напримерлв да я изтъргувам ако Испания ми дава повече пари за нея, или в замяна ми дава руска или обща карта която да ми върши работа а за нея да е бесполезна. Това с търговията на показатели по доста причини не ми допада толкова, колкото търговия ограничена само до пари и общи игрови карти (тоест всички карти без световните събития, националните и целите).
Националните карти ги раздавам само донякъде случайно. Т.е. те са подредени събития на всяка държава, с начало в края на 70те години на 19ти век и край около 1910-1914 г. Избирам карта, като хвърлям зар за първите 6 неизиграни карти от националната колода.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Да добавя нещо, отговори на въпроси от друго място. Аз не бях разбрал така правилата и може и да не съм единствен. Задължително се изиграва една национална карта всеки ход и това е безплатно - не изисква действие. Но ако играчът реши, може срещу нормалната цена от едно действие както да тегли още една национална карта (това го има в правилата), така и да играе (пак за цена едно действие) повече от една национална карта на ход.
Съгласен съм с Крылов, че търгуването на точки от сферата е малко странно за някои области. Т.е. за дипломация, ресурс или индустрия - да, защо не, звучи смислено. Но политиката, финансите и военната област - не толкова. Първото, в известен смисъл, е натрупан ресурс; вторите по-скоро са част от самата държава и би трябвало да са по-трудни за "пренасяне".
Comment
-
По точка 5 - задължително е да изиграеш поне една национална карта, но при желане може и повече , като всяка е отделно действие, разбира се.
По точка 2 - мисля че вече е изиграна, защото тя се изтегля и изиграва веднага в началото на хода.
По точка 1 - също съм получил 4, така че явно това е стандартътДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
Comment