Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Форумна игра, държави и въпроси.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

аха, вижгдам че сте ме разпределили Аз бих предпочел поща за официалната игрова кореспонденция с водещия - ЛСта ще оставя за разни уточнения и тямподобни
    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
    [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
    きさまはしんでくださいませんか
    [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

княз Крылов написа Виж мнение
      аха, вижгдам че сте ме разпределили Аз бих предпочел поща за официалната игрова кореспонденция с водещия - ЛСта ще оставя за разни уточнения и тямподобни
      Прати ми на ЛС или във ФБ пощата и ще ти пращам материалите на нея.
      Важи и за останалите, който иска да е на поща, да я прати.
      Основната ми поща за играта ще е: diplomacy във history-simulations.net
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Държавите са готови:
        Австро-Унгария: ДелаРеа
        Великобритания: фон Даниц
        Германия: сър Грей
        Италия: СпелБрейкър
        Османска империя: Пилот
        Русия: княз Крилов
        Франция: Голъм

Основна страница на играта.

Разпращане на ходовете: дотук имам пощите на Голъм и Крилов. Който иска да получава нещата си на поща, да изпрати, за всички останали ще бъде на ЛС тук, във форума. Най-вероятно утре ще мога да разпратя картите за старта на играта.
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Италианската армия пише, че е разположена в Австро-Унгария.
          "Далеч съм от мисълта си"

Comment

Spellbreaker написа Виж мнение
            Италианската армия пише, че е разположена в Австро-Унгария.
            Уф, моя грешка, номерата на провинциите са тези, просто не съм сменил обозначението отпред, сега вече са наред.
            Проект 22.06.1941 г.

Comment

Започнах да правя картите за ходовете, но най-вероятно ще мога да ги разпратя в сряда или четвъртък.
              Поредността беше изтеглена и е следната:
              1. Италия
              2. Австро-Унгария
              3. Русия
              4. Османска империя
              5. Германия
              6. Великобритания
              7. Франция
              Това означава, че Италия тегли случайно световно събитие, което на този ход засяга всички държави, ще го получите заедно с останалите карти. Какво ще получи всеки играч:
              1. 2 карти с национални събития, ще трябва да избере 1 от тях за да я изиграе, другата остава при него.
              2. 2 карти с игрови събития, може да ги играе когато си поиска.
              3. Началният капитал, еднакъв за всички, в размер на 15 лири.
              4. Броят действия (2 + индустриалната сфера / 3).
              5. Състоянието на сферите на всеки играч. Готови са, но като за ход 1 всеки ще си ги получи лично.
              Проект 22.06.1941 г.

Comment

Какво да очакваме от битките? Какъв процент смъртност за ход, има ли бонуси/наказания за атака/защита?

Comment

Spellbreaker написа Виж мнение
                  Какво да очакваме от битките? Какъв процент смъртност за ход, има ли бонуси/наказания за атака/защита?
                  Тъй като тук военната сфера е второстепенна, а акцентът е върху механиката на събитията, военните действия ще са максимално прости. Този с по-голямата сила ще изтласква по-слабия. При всеки сблъсък, в който участват по 2 и повече корпуса от всяка страна, ще се губи по 1 корпус. Същото - за флота. При 1:1 ще побеждава този, който е с по-голяма политическа (един вид - морална) сила.
                  В този тест искам да изпробвам системата със събитията и те са този път наистина много:
                  - картите с национални и световни събития са общо 512 засега (ще бъдат добавени още);
                  - картите с игрови събития са 547.
                  - има и около 100 карти с цели за играчите.
                  В следващия пост ще пусна описание на картите.
                  Проект 22.06.1941 г.

Comment

Национално събитие, всеки играч започва с 1 и тегли 1 (и двете ще ги получите наведнъж). Едното трябва да се изиграе в началото на ход 1.

Игрово събитие, всеки играч започва с 2 такива карти.

Световно събитие, играч 1 (в този ход това е Италия) тегли една такава карта и я обявява (всички ще я получат, за да знаят ефекта). На ход 2 световното събитие ще се тегли от следващия играч, това е Австро-Унгария.

Цели на играчите. Като начало всеки получава 5 и решава как да ги изпълни.
                    За целите на по-бързата игра мисля прагът за постигане на победа да е постигнати 30 точки.
                    Проект 22.06.1941 г.

Comment

Хм, ЛС системата се оказа неподходяща за изпращане на картите. Така че моля изпратете пощи, или ако не искате, аз ще направя за играта на моя домейн (hsitory-simulations.net).
                      Засега изпращам нещата на тримата играчи, които са дали пощенски адреси, останалите ще получат всичко, като дадат пощенски адреси.
                      Проект 22.06.1941 г.

Comment

Ок, пращай моите на този мейл: delarea@abv.bg

Comment

messire Woland написа Виж мнение
                          Започнах да правя картите за ходовете, но най-вероятно ще мога да ги разпратя в сряда или четвъртък.
                          Поредността беше изтеглена и е следната:
                          1. Италия
                          2. Австро-Унгария
                          3. Русия
                          4. Османска империя
                          5. Германия
                          6. Великобритания
                          7. Франция
                          Имам една молба, ако е възможно - понеже досега не съм играл подобна игра и има притеснения (да не се изложа прекомерно) възможно ли е, Австро-Унгария да играе седма, последна, вместо втора - за да видя как го правят другите.
                          Това, само ако става дума за подредба по жребий, не за някакъв предумисъл, без който играта губо смисъл. Благодаря.

Comment

До колкото разбирам, всички играят едновременно и тайно- а ефекта се обявява наведнъж. Това, че Италия (или друга държава е с първа поредност за хода) има значние главно за една карта.

Comment

действията на държавите се извършват също последователно - особенно има значение в дипломатическата сфера. Иначе всички си даваме действията едновремено на водещия и той ще обяви вече резултатите като ги сметне. Така че Рокадата няма особен смисъл в случая, още повече че първи ход едва ли някой има възможност да дръпне до 6-та позиция на някоя малка държава.
                              Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                              [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                              きさまはしんでくださいませんか
                              [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Аз малко не съм сигурен доколко има място за дипломацията на играчите - все пак ефектите се определят от изиграните карти? Сигурно нещо не съм разбрал, ама ако имам само карти за завладяване на света, какъв смисъл има да убеждавам другите играчи, че намеренията ми са други?
                                XV mile the sea brode is
                                From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Working...
                                X