Отчети на посредника

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Imperial
    Мошенник
    • Jan 2003
    • 12066

Одзи ти май пропусна изречението "представи си че сме вече 10ти ход във война и имаме 1000 активни кораба". Правя ти прогноза за едно ужасяващо бъдеще на базата на проблемите които виждам отсега.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Sailor_Malan
      генерал-майор
      • Feb 2006
      • 2792

Odzava написа
      Ама странно защо искате всички кораби постоянно в строя. Британия през 1925 г. например е имала само 50 есминеца. Останалото е било резерв и на скрап. Вярно, че са се водили от нуждата за икономии, но и САЩ довеждат техните 300 до 1/3 от това. Останалото стои в резерв докато Англия ги поиска.
      Обаче ваша си работа. Да не кажете после, че аз съм ви накарал.
      Моряко, като съм писал "бойните повреди" се ремонтират с кесони, то не значи, че ще почнеш да ремонтираш "Пенсилвания" насред река Потомак с кесон. А в Датч Харбор май докове нямате още. Ще се наложи да се справяте според това къде какво имате.
      Aми аз имах предвид война, когато всичките 1000 ще ми трябват в строя. За Дач Харбър имаме други планове и док там не ни трябва, а на Ениветок и Улити ще си закараме плаващ като му дойде времето, ма пък там съвсем ще стане много страшно, понеже дока дето планирам да поврънкам малко по-натам е на отделни секции и се сглобява на място
      Last edited by Sailor_Malan; 27-10-2008, 15:04.
      Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

• Odzava
        Адмирал
        • Jan 2003
        • 4092

Imperial написа
        Одзи ти май пропусна изречението "представи си че сме вече 10ти ход във война и имаме 1000 активни кораба". Правя ти прогноза за едно ужасяващо бъдеще на базата на проблемите които виждам отсега.
        Ами като планирате 1000 активни смятайте си и докове за тях. Освен това ако 1 есминец минава основен ремонт за 2 седмици (примерно), това означава, че 1 док за месец може да ремонтира 2 есминеца. Отделно няма да смятаме технлогичното време за снемане и поставяне на ремонт
        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
        Неизвестен руски адмирал

Comment

• Imperial
          Мошенник
          • Jan 2003
          • 12066

За мен има огромна разлика дали 1 есминец ще яде 1 месец за ремонт или само 2 седмици. В единия случай ако имам примерно 500 есминеца ще ми трябват 500/12 = 42 дока, в другия - 24. При цена на малък док от 500К разликата от 24 дока струва 12 милиона, или два нови линкора.
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Odzava
            Адмирал
            • Jan 2003
            • 4092

Нали го уточнихме - независимо от това дали ремонта ще трябва 1-2-3 седмици всичко това става в рамките на 1 ход. Не мога с по-малка "крачка". Разбира се вие ще можете да си ползвате корабите в рамките на хода, ако ремонта е заел по-малко от месец. Например 1 есминец иска 2 седмици ремонт, допускам, че няма да искате от следващия ден да го хвърлите в боя, но поне 10 дни за участие в операции ще има. Ето така си представям аз нещата.
            И още нещо - аз не мога да опиша всички събития и вероятности. Но това, което не е забранено или не противоречи на здравия смисъл е позволено.
            Неизвестен руски адмирал

Comment

• Sailor_Malan
              генерал-майор
              • Feb 2006
              • 2792

Imperial написа
              За мен има огромна разлика дали 1 есминец ще яде 1 месец за ремонт или само 2 седмици. В единия случай ако имам примерно 500 есминеца ще ми трябват 500/12 = 42 дока, в другия - 24. При цена на малък док от 500К разликата от 24 дока струва 12 милиона, или два нови линкора.
              A защо да не си ползваме и по-големите докове за малки кораби и да ремонтираме по два есминеца в един? Това поне е правено доста в реалността, особено на предните бази.
              Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

• Imperial
                Мошенник
                • Jan 2003
                • 12066

Това не е лоша идея, ама не разбирам как точно работи. Примерно ако имам кораб 100х10м 2000т мога да сложа два в док с размери 100х20м 4000т? А ако имам 200х20м 8000т мога да сложа 4 кораба?
                albireo написа

Comment

• Sailor_Malan
                  генерал-майор
                  • Feb 2006
                  • 2792

Imperial написа
                  Това не е лоша идея, ама не разбирам как точно работи. Примерно ако имам кораб 100х10м 2000т мога да сложа два в док с размери 100х20м 4000т? А ако имам 200х20м 8000т мога да сложа 4 кораба?
                  Eто виж как работи в атачмента. В реалния свят и двете работи за които питаш оказва се са....възможни. На сайта дето ти го пуснах вчера има и още снимки, включително на 4 средни десантни кораба напъхани в един док.

Comment

• Odzava
                    Адмирал
                    • Jan 2003
                    • 4092

Може, нямам против. Само се съобразявайте с размерите - в смисъл двата есминеца да не са по-дълги от самия док. Или сумарната дължина да не е с повече от 30% от дължината на дока (Да кажем допуска се малко припокриване) Иначе явно ще са по-тесни, а сумарното водозиместване очевидно ще е значително по-малко.
                    Неизвестен руски адмирал

Comment

• Imperial
                      Мошенник
                      • Jan 2003
                      • 12066

Като режем линкори гледам преди си ни дал само големите оръдия, средния калибър нали също си го получаваме?

Този път всички заповеди ще са в ексела, няма да пиша отделен док.
                      albireo написа

Comment

• Odzava
                        Адмирал
                        • Jan 2003
                        • 4092

Получавате си и средната артилерия. Но защо няма да има .doc? Нали трябва да знам какво прави това, което си разместил в екселския
                        Неизвестен руски адмирал

Comment

• Imperial
                          Мошенник
                          • Jan 2003
                          • 12066

Каквото има да се пише го написвам в ексела. Погледни го, нали го прикачих докъдето е в момента.
                          albireo написа

Comment

• Odzava
                            Адмирал
                            • Jan 2003
                            • 4092

Екстра е файлчето, обаче какво правят тия части, кораби, самолети не става ясно. Например - ТрансСиб май няма да се строи тази година И ще зарежете полседния участък от жп линията.
                            Така, че дай и някакво описание. Така и така ще позабавя малко отчета - имате време за писане.
                            Неизвестен руски адмирал

Comment

• Imperial
                              Мошенник
                              • Jan 2003
                              • 12066

Нали казах, че съм завършил само флотската част - а какво правят корабите си пише.

Останалите играчи предали ли са си ходовете?
                              Last edited by Imperial; 31-10-2008, 14:55.
                              albireo написа

Comment

• Odzava
                                Адмирал
                                • Jan 2003
                                • 4092

Не.
                                Неизвестен руски адмирал

Comment

Working...