If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Примерно морско сражение (ПКР срещу десантна флотилия)
Както решиш, но по тази логика когато правиш калкулаторите за ПВО на БГ отбора ще е резонно само C 300 да може да сваля самолети и хеликоптери. Всичко по-малко като "стрели", "игли", "панцир" и "бук" само ще драска боята.
Щом 11 килограма бойна част не може да унищожи 300 килограмова ракета без системи за запазване на бойна живучест, колко трябва да е БЧ за да унищожи десетки пъти по-тежките и осигурени хеликоптери и самолети ?
На времето със "Стингер" е свалено доста летящо имущество в Афганистан. И с РПГ-7 тоже. Да не говорим, че имаше някъде клипчета за свалени "Томахоук" със "Стрела 2М". Ако сравнявате "Томахавката" с "Термита" последната е 2х по-тежка и се движи около 1,5 по-бързо. Ergo, кинетичната й енергия ще бъде 3 пъти по-голяма. Т. е. за да бъде свалена или отклонена Термита ще трябва 3 до 9 пъти по-голям заряд или определено разстояние на което да бъде поразен двигателя й за да не нанесе щети на целта. Отделно бойната й глава е 2х по-тежка, което означава, че ще нанесе поражение на 4 пъти по-голямо разстояние от Томахоука.
Това е което аз знам по въпроса, допълнено от Пилота.
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Едно време като танкисти в казармата трябваше със зенитната картечница да стреляме по крилати ракети. Не че го вземахме на сериозно. На практика сме стреляли по вертолетни мишени.
А относно темата, десантът може пък на практика да провери ефективността на всичкото си "кючук тюфек" по ракетите.
Бързо вмятане до Голъм, защото май се досетих откъде ни идва кавгата - втората част поне аз я превеждам като описание на възможностите на СМ-2 да стреля по кораби (реално се е тествала и работи в този вариант срещу нещо което не си струва да се хаби Харпун по него, отделно е много бърза).
„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
На времето със "Стингер" е свалено доста летящо имущество в Афганистан. И с РПГ-7 тоже. Да не говорим, че имаше някъде клипчета за свалени "Томахоук" със "Стрела 2М". Ако сравнявате "Томахавката" с "Термита" последната е 2х по-тежка и се движи около 1,5 по-бързо. Ergo, кинетичната й енергия ще бъде 3 пъти по-голяма. Т. е. за да бъде свалена или отклонена Термита ще трябва 3 до 9 пъти по-голям заряд или определено разстояние на което да бъде поразен двигателя й за да не нанесе щети на целта. Отделно бойната й глава е 2х по-тежка, което означава, че ще нанесе поражение на 4 пъти по-голямо разстояние от Томахоука.
Това е което аз знам по въпроса, допълнено от Пилота.
Адмирале, не ми се влиза в безмислени спорове. Нито имам желание да се надприказваме за очевидни неща.
Но по това което се пише тук си правя изводи, че малко хора са виждали на живо ПКР. А аз съм живял цяла година с тези чудовища Тези бронировки и прочие са само реклама ( и да го има не е при вашите ракети), това е летящо съоръжение също толкова уязвимо за ПВО средствата както всичко друго летящо на бойното поле. Така е нагъчкано с кабели, маркучи и дивотии под ламаринената си коруба, че няма накъде.
ПКР може да унищожи голям кораб (зависи къде и какво удари), но и тя може да се унищожи само от една осколка (зависи къде и какво удари). Кинетичната енергия на една волфрамова осколка е по-голяма или равна на куршум 7,62, я ми кажете колко мм. стомана спират куршум от автомат и къде по ракетата колко мм. броня има ?
А това заключване на крилата преди удар е ..... Всяка, особенно руските ПКР ( това може и да не го пише в уикито) удря целта, като километър - два преди това (след като е маневрирала срещу ПВО) прави "скок" нагоре и после пада към целта. За да има шанс ако е ударена поне част от нея да попадне върху кораба използвайки кинетичната си енергия за по-големи разрушения. Това е страрегията на руснаците, без значение какво пишат в рекламните си брошури.
Comment