Ситуацията в реалността не е моя работа честно казано
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПАЗАР (тема за обсъждане на цените)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
gollum написа Виж мнениеБавно се приближавате към варианта "на горския му писна и измени правилата на играта" .
Иначе турската фрегата спокойно може да се конфигурира в такъв вариант. и 4 фрегати към 2024 г. са приемливо и реалистично число.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеЦена от 5 милиона долара на ракета 3M54 Клуб-К заедно с транспортния контейнер, при покупка на до 10 20 футови контейнера(2 ракети) приема ли се?
Нито имате кадри, нито време да ги обучите, нито много десетки строго специализирани обслужващи машини с обучен персонал, а и надали имате и достатъчна квота за кадри - поне 300-400 души във флота, от които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО половината са офицери и сержанти.Last edited by Сун Дзъ; 11-04-2012, 23:30.
Comment
-
Ми то ПУто с двете ракети е стандартен 20 футов контейнер дето контейнеровозите ги мъкнат по няколко хиляди, и иска примерно влак или камион с ремарке за контейнер, с каквито родните превозвачи разполагат със стотици и примерно рич стакер или контейнерен кран с каквито и БДЖ и БМФ разполагат, какви обслужващи машини, че и десетки, каква чудесия Капудан паша ефенди? Най-много да си закупим един модул за обслужване и профилактика в 40 футов контейнер
П.с. Просто си представям какви ще се опитате да ги свършите по пристанищата, което ми дава доста нелоши идейки(представи си злобна усмивка изпод зелената ми фуражка )Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнение(представи си злобна усмивка изпод зелената ми фуражка )
Comment
-
Уважаеми приятели от двете команди, уважаеми модератори и посредници,
Днес е така нареченият Чисти четвъртък, пред празника се почиства и приготвят традиционните ястия козунаци и боядисани яйца. Тъй като при нас си е чисто, и ще чукаме танкове във играта а не яйца, си позволявам днес да наруша правилата и тук в Пазарния форум да поднеса към всички, ПОЗДРАВЛЕНИЯТА си.
Желая на всички хубави пасхални празници , лично щастие , здраве и мнооогооо удоволствия - не само от играта. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, в играта макар и противници - извън нея сме приятели!
С уважение !За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Цени за макети
Тук ще дам цените за макети (надуваеми със съответните "добавки", така че да се разпознават като истински). Т.е. ще дават съответните "сигнатури" и ще имитират в някакви ограничени рамки радиоемисии и активност.
За разполагането и поддръжката им са необходими специализирани маскировъчни подразделения (батальони), съставени от специалисти и тиловаци при минимално количество офицери и подофицери. Един такъв батальон може да слага и поддържа до 40 макета при личен състав от 261 души (150 тиловаци 100 специалисти 10 подофицер, 1 офицер) и 120 х средни камиона.
- макет на танков батальон - 0,5 млн. $
- макет на пехотен батальон - 0,3 млн. $
- макет на механизиран батальон - 0,45 млн. $
- макет на артилерийски дивизион - 0,25 млн. $
- макет на САУ дивизион - 0,4 млн. $
- макет на ПВО дивизион - 0,4 млн. $
- макет на авио-ескадрила - 0,25 млн. $
- макет на армейска снабдителна база - 0,5 млн. $
- макет на тил - 0,25 млн. $
- макет на щаб - 0,5 млн. $
Comment
-
gollum написа Виж мнение- макет на танков батальон - 0,5 млн. $
Comment
-
40 танкови макета по 0,01 млн. $ = 0,4 млн. $. плюс още 0,1 млн. $ за останалите неща. За да заблудиш противника, достатъчни са танковете (дори по-малко от 40). Не ми се вижда малко, честно казано. Да не говорим, че 10 000 $ може и да е твърде висока и нереална цена. Да речем, едни надуваем "Абраамс", който при това имитира танк и в ИЧ и за радар струва 3 300 $ (връзка). Даже връзка към сайт, от който могат да си ги поръчат .
В тази новина също дават по-ниска цена за надуваем Т-80, който при това има съответния радарен образ:An inflatable T 80 tank costs about 6,000 dollars
Така че не мисля, че цените които съм дал са ниски или нереалистични. Особено ако се предположи, че ще се купуват повече, което естествено снижава цената. Нито пък Русия е единствената опция.
Comment
-
управляеми артилерийски боеприпаси
С цел опростяване на играта, ще обобщим наземните артилерийски управляеми боеприпаси в три категории.
1. управляем самоприцелващ се артилерийски боеприпас. За удобство ще го кръстим "Меч"
Описание: Не изисква маркиране на целта, снарядът е управляем в полет, бойната част е самоприцелваща се. Срещу бронетехника има два поразяващи елемента във всеки снаряд, срещу небронирани цели разпръсва 20 осколъчно-фугасни суб-боеприпаса, срещу бункери и подобен род цели - една фугасна част. Високоточен и високо ефективен.
Обсег: 3 - 40 км стандартен вариант, 3 - 70 км далекобоен вариант.
цена на комплекта за артилерийската система (за да може да ги използва): 0,3 млн. $
цена на един снаряд: 0,06 млн. $ за стандартен и 0,08 млн. $ за далекобоен.
артилерийски системи: 155 мм (западни)
2. управляем артилерийски боеприпас с лазерно насочване. За удобство ще го кръстим "Копие"
Описание: управляем артилерийски боеприпас, изисква лазерно маркиране на целта, има единна фугасно-осколъчна бойна част.
Обсег: 3 - 40 км.
цена на комплекта за артилерийската система (за да може да ги използва): 0,15 млн. $
цена на един снаряд: 0,04 млн. $
артилерийски системи: всички 105, 122, 155, 152 мм
3. кит за управление за стандартни боеприпаси
Добавка към всички типове артилерийски системи с цел да им се постигне управляемост в полет (GPS и инерциална система). Подобрява точността спрямо стандартните боеприпаси повече от два пъти. Има значение най-вече на средни или над средните дистанции. Няма възможност за самоприцелване.
За удобство ще го кръстим "Кинжал".
Обсег: като на стандартните.
цена на комплекта за артилерийската система (за да може да ги използва): 0,05 млн. $
цена на един снаряд: 0,003 млн. $
артилерийски системи: 105, 122, 155, 152 мм
Comment
-
В Уикипедия пише някакви глупости за тоя Абрамс:
One of these decoys can take fire from the enemy and still appear to be operational, thus delaying the enemy by as much as an hour, as they are forced to destroy the decoy.
...
The decoy is also practical: when disassembled, it weighs only fifty pounds, and is roughly the same size as a duffel bag.
То при тая маса ако го духне вятъра ще хвръкне, а какво остава да го гръмнат
В интернет-магазина говорят за "Infrared and radar reflective", т.е. отражение, а не за собствена топлинна емисия.
Руския самолет за 6 000 долара изглежда грозен, може би ще изглежда толкова грозен и през оптиката
Руските танкове по 10 000 долара тежат 100 кг. Може би, ако се съберат всички модели в едно, ще се получи перфектния продукт. Както и да е, убеди ме за цената. Не знам съотборниците какво ще кажат.
Comment
-
В интернет-магазина говорят за "Infrared and radar reflective", т.е. отражение, а не за собствена топлинна емисия.
То при тая маса ако го духне вятъра ще хвръкне, а какво остава да го гръмнат
Радвам се, че се разбрахме за цената с теб. Мисля че с останалите също ще успеем .
Comment
-
По принцип намирам цените за леко завишени, особено защото за да се симулират 40 машини може да има много по-малко, стига да са видими. Тоест в реални условия не обявяваш,че има батальон в позиция Х след като преброиш 40 танка, ами след първите 20 да кажем. Отделно на склад имаме реална боклучава техника която да стои на позиции и да плаши гаргите.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
Comment