Мислих относно водната стратегия на някои от колегите. То май това е прах - по-скоро вода в очите. Ми естествения водоотток на големите язовири е в направление Гърция а пък и капацитета им не чак толкова голям, че да успеят да създадат потоп или приливна вълна. А пък залеете ли Гърция - не чакайте помощ.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хипотетична война между Турция и България през 2024 г. (военна игра)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
За взривяване на язовирни стени - ще има малко наказание в политически точки. Конкретният ефект ще го изчислявам на око при всеки конкретен случай, но не чакайте много големи неща. ДА предупредя, че предпочитам по-конвенционалния подход .
За турските сили - командоските бригади (както и други неща) ще бъдат включени, засега списъкът е много приблизителен.
Сун Дзъ написаЩе може ли в играта всяка от страните да използва мобилизирани цивилни транспортни средства, без значение какви (само да са налични в момента) - от велосипед до самолет ?
Сун Дзъ написаВторо, ще е отчетено ли при мобилизацията на запасняците някакво време до влизането им в строя - например 3 дни ( време за получаване на призовките, път и т.н.)
Времето за мобилизация - 3-4 дни от началото на войната можете да получите първите призовани. "Получаването" ще е в големите градове (София, Пловдив, Варна, Бургас и още няколко) и оттам трябва да ги екипирате и придвижите докъдето ги искате.
Сун Дзъ написаТрето, броят на формированията в началото на играта ще бъде ли константен, или ще може примерно след третият ден да се включат и мобилизираните ? И в какви граници.
Предупреждавам, че ефективността им ще е малка, в сравнение с кадровите, а бойният дух ще зависи от ситуацията.
Така че основно е колко кадрови съединения ще създадете от наличния бюджет, плюс тези, които ще имате готови. Всякакви други в кадриран състав също трябва да се създадат от наличния бюджет.
Специална обява: който има желание да се включи в играта, да ми пише на лично съобщение, като може да уточнява предпочитания за страна и роля - не гарантирам, че ще ги спазя, защото ще ми трябва равномерно разпределение по отбори (ако нямам такова на случаен принцип ще прехвърлям към незапълнените места - естествено, имате право да се откажете, ако това не ви допада). Капитаните на отборите вече са налични: Конт за турския отбор и Пилот за българския. Надявам се тези дни да са готови и специализираните форуми.
Comment
-
Искам да БЛАГОДАРЯ НА GOLLUM, ЗА труда който полага за нашето забавление!!!
въпреки че сериозно възприемам играта, възприемам я като игра и се забавлявам от сърце. Понякога се и смея от сърце, не искам да обидя никого, ПРОСТЕТЕ, но са забавни много идеи за начините на водене на войната - явно не само аз се вживявам и забавлявам!
Да се позабавляваме приятели но и да не тормозим модератора! A la guerre comme a la geurre!
Сърдечни поздрави!За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Ами аз лично не съм се интересувал за Бука ама взе, че ми хареса особено като се замислих, че десантните кораби са голяма, бавнодвижеща се радиоконтрастна цел. И май ще се откажем от ремонт на С-200.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Предполагам, че е за тук. Като стана дума за картите по-рано, забравих тази доста ценна карта:
Wikimapia is an online editable map - you can describe any place on Earth. Or just surf the map discovering tonns of already marked places.
След като изберете държавата, можете да посочите категория "военен" и да разглеждате означените от потребителите военни обекти. Някои дори имат и снимки, като например радарите на връх Перелик. Някои други са изключително подробно описани, примерно поделението с С-200 край Костинброд (http://wikimapia.org/#lat=42.9045137...&z=15&l=11&m=b ), в което са означени дори и баните.
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеАми аз лично не съм се интересувал за Бука ама взе, че ми хареса особено като се замислих, че десантните кораби са голяма, бавнодвижеща се радиоконтрастна цел. И май ще се откажем от ремонт на С-200.
Comment
-
По принцип съвременните бойни кораби не разчитат на броня, тъй че всякакъв експлозив около тях им се отразява зле - съвременната философия е да се предпази кораба с ползване на други средства които тежат по-малко, например електроника„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Така е, всяка по-сериозна бойна глава може да предизвика пожар със съответните последици (в нашият случай бойните кораби са сравнително малки като размери), но ще смятам потапяне като възможност само за боеприпаси, които могат да отворят пробойна на съответното място. осколъчните бойни глави ще нанасят разнообразни повреди, включително по антени и прочее (т.е. по способността за "прицелване" и "виждане").
Comment
-
Сераскерата обявява следните ваканции за командни кадри:
Командващ ВВС -
Командващ силите за специални операции
Командващ 1-и експедиционен Армейски корпус
Командващ 2-и експедиционен Армейски корпус
Гарантирано забавление , рахат , и самопочесване под армейския фес.
Сериозно приятели идвайте играта ПООООЧВААА! И се очертава да е добра!
Чакаме ви!За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Гарантирано забавление , рахат , и самопочесване под армейския фес.
Сериозно приятели идвайте играта ПООООЧВААА! И се очертава да е добра!
Чакаме ви!„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Е може да предложим и хайдушки набези и всичкия локум, боза, кадаиф, халва и йени ракъ който успеете да си плените, ако разбира се се отчетете преди това у комитетската каса щот събираме пари за джепане или лично на Постоль Воевода. Воеводата приема и в зелени пари.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
Comment