Официалното издание на Картата на света 1922 бис на Института за безбрежни изследвания на Саудитска Арабия (ИБИСА), под редакцията на професор Многотомов и приятеля му Дънки. Картата правдиво отразява сложните междудържавни и търговски отношения в света на 1922бис (т.н. "Сансусиска система от договори 1916-1922" по името на двореца Сан Суси край Берлин, където се сключват мирните договори след края на войната за Вердюн, Варшава и Конго 1914-1916)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вариант 1922-бис
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Одзава, мога ли да помоля за яснота, за някои календарни срокове, в интерес на играчите и на играта:
1. Най-належащото, кога започва 1 ход, на 25 август, понеделник ли?
2. Какво трябва да сме ти предали до тогава, търговски план, икономически план, военна предислокация и корабостроителна програма ли? Откога до кога, говоря, вече играе ли се в този смисъл? Като цяло какво представлява една наша заповед за хода, без текущите неща?
3. Кога започва дипломацията, има ли начало и на тези процеси? Как протичат те, под твой контрол и през теб ли?
4. Форумни раздели, тук или другаде? Как ще изглеждат?
5. Има ли поне дипломатически отговорници на отборите, ако не лидери? За да знаем кого да ръчкаме, подкупваме и прочие?
6. Как се общува с неутралните, неигрални сили?
И малко пояснения по геймплея:
7. Трябва ли да имаме и обявяваме някакво строткуриране в отборите? Това води ли до пращане на различни заповеди. Има ли и ефекта на "качване на командир на корабите" и общение с "радиодепеши? Или всички са в "Олимпийския си кабинет"?
8. Търговските линии, особено новоизградените, веднага, на този ход към който са изградени, ли заработват. Доставените стоки и материали към следващия ход ли са достъпни за "обработка" за икономиката?
9. Как се инвестират свободи средстав в чужда икономика. И необходимо ли е примерно, ако се инвестира в територияна друга държава да има политическа санкция за това?
Благодаря
Comment
-
von Danitz написа Виж мнениеОдзава, мога ли да помоля за яснота, за някои календарни срокове, в интерес на играчите и на играта:
1. Най-належащото, кога започва 1 ход, на 25 август, понеделник ли?
von Danitz написа Виж мнение2. Какво трябва да сме ти предали до тогава, търговски план, икономически план, военна предислокация и корабостроителна програма ли? Откога до кога, говоря, вече играе ли се в този смисъл? Като цяло какво представлява една наша заповед за хода, без текущите неща?
von Danitz написа Виж мнение3. Кога започва дипломацията, има ли начало и на тези процеси? Как протичат те, под твой контрол и през теб ли?
von Danitz написа Виж мнение4. Форумни раздели, тук или другаде? Как ще изглеждат?
von Danitz написа Виж мнение5. Има ли поне дипломатически отговорници на отборите, ако не лидери? За да знаем кого да ръчкаме, подкупваме и прочие?
von Danitz написа Виж мнение6. Как се общува с неутралните, неигрални сили?
von Danitz написа Виж мнениеИ малко пояснения по геймплея:
7. Трябва ли да имаме и обявяваме някакво строткуриране в отборите? Това води ли до пращане на различни заповеди. Има ли и ефекта на "качване на командир на корабите" и общение с "радиодепеши? Или всички са в "Олимпийския си кабинет"?
von Danitz написа Виж мнение8. Търговските линии, особено новоизградените, веднага, на този ход към който са изградени, ли заработват. Доставените стоки и материали към следващия ход ли са достъпни за "обработка" за икономиката?
von Danitz написа Виж мнение9. Как се инвестират свободи средстав в чужда икономика. И необходимо ли е примерно, ако се инвестира в територияна друга държава да има политическа санкция за това?
Благодаря
- сключвате договор за дставка на суровини и стоки, което влияе на икономиката на страната
- инвестирате финанси (като част от шпионажа) и влияете на общественото мнение и правителството. Е, сега не можете на ход 1 да проведете шпионска операция в Страната Х и да искате "Нападни Германия" ако до този момент двете страни не са имали търкания. Ще трябва да си подготвите почвата за такова искане. Ако две страни имат обтегнати отношения - да.
Надявам се, че бях ясен. Ако нещо съм обяснил неразбираемо - ще се повторя.
Успех!!!Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Абе играта ми изглежда сложна, но пък ми става все по интересно, колкото повече наближава нейното начало. А сега да питам и аз нещо.
А ще може ли персонаж от играчите да умират. Примерно аз съм командващ на дадена армия и влизам в сражение с даден враг и противникът ме побеждава и убива командаващия т.е. мен после какво става с мен заемам друга длъжност или излизам от играта или нещо друго.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Shelenberg написа Виж мнениеАбе играта ми изглежда сложна, но пък ми става все по интересно, колкото повече наближава нейното начало. А сега да питам и аз нещо.
А ще може ли персонаж от играчите да умират. Примерно аз съм командващ на дадена армия и влизам в сражение с даден враг и противникът ме побеждава и убива командаващия т.е. мен после какво става с мен заемам друга длъжност или излизам от играта или нещо друго.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
княз Крылов написа Виж мнениеоще свободно-провокативна преса требе ли ви?
Аз вчера взех да правя скритите форуми, ама е голяма бумащина и ми омръзна много зверски по едно време, днес ще гледам да ги пусна де<<..........>>
Comment
-
княз Крылов написа Виж мнениеоще свободно-провокативна преса требе ли ви?
Щеленберг - да един ход продължава 1 седмица реално време. Самият отчет за хода зависи с колко време разполагам, но се надявам д се огранича и аз в 5-7 дни.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
Comment