Официалното издание на Картата на света 1922 бис на Института за безбрежни изследвания на Саудитска Арабия (ИБИСА), под редакцията на професор Многотомов и приятеля му Дънки. Картата правдиво отразява сложните междудържавни и търговски отношения в света на 1922бис (т.н. "Сансусиска система от договори 1916-1922" по името на двореца Сан Суси край Берлин, където се сключват мирните договори след края на войната за Вердюн, Варшава и Конго 1914-1916)
Вариант 1922-бис
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Одзава, мога ли да помоля за яснота, за някои календарни срокове, в интерес на играчите и на играта:
1. Най-належащото, кога започва 1 ход, на 25 август, понеделник ли?
2. Какво трябва да сме ти предали до тогава, търговски план, икономически план, военна предислокация и корабостроителна програма ли? Откога до кога, говоря, вече играе ли се в този смисъл? Като цяло какво представлява една наша заповед за хода, без текущите неща?
3. Кога започва дипломацията, има ли начало и на тези процеси? Как протичат те, под твой контрол и през теб ли?
4. Форумни раздели, тук или другаде? Как ще изглеждат?
5. Има ли поне дипломатически отговорници на отборите, ако не лидери? За да знаем кого да ръчкаме, подкупваме и прочие?
6. Как се общува с неутралните, неигрални сили?
И малко пояснения по геймплея:
7. Трябва ли да имаме и обявяваме някакво строткуриране в отборите? Това води ли до пращане на различни заповеди. Има ли и ефекта на "качване на командир на корабите" и общение с "радиодепеши? Или всички са в "Олимпийския си кабинет"?
8. Търговските линии, особено новоизградените, веднага, на този ход към който са изградени, ли заработват. Доставените стоки и материали към следващия ход ли са достъпни за "обработка" за икономиката?
9. Как се инвестират свободи средстав в чужда икономика. И необходимо ли е примерно, ако се инвестира в територияна друга държава да има политическа санкция за това?
Благодаря
Comment
-
Официално на 25.08.08 в 00:00 часа започва ход 1. До тогава е хубаво да видя файловете ви с разписана окончателна дислокация на войските и корабите ви. Надявам се до 2-3 дни да кача карти на страните. Макар официално да може да се ползва всяка карта, на света и страните от 1914-1920 г. Тактическите сражения ще си ги отигравате на карти от 80-те години на 20-ти век. Ама 1:500 000 или 1:1 000 000 от 1920 г. не намерих
Това го предавате вечерта на 29.08.08 г. - до 23:59 часа. Виж примерната форма за оформяне на един ход по-долу в прикрепените файлове.
Дипломацията си е ваша. можете и сега да я започнете. Можете да се лъжете, надигравате и т. н. При мен само сключените договори в два екземпляра. Останалото си е ваша грижа.
Ами не знам. Където на вас ви е по-удобно. Тук играта ще може да се наблюдава от повече хора, които не играят.
Аз също не ги знам. Надявам се да ги науча, за да може да ги обявим, заедно с някакви пощи за връзка.
Общувайки си с мен
Но принципа е същия както с игровите.
Структурирането на отбора според мен ще е от полза, макар да не е навъзможно всеки един да може да съвместява по 5-6 длъжности. Вие си го решавате. Но хода се праща в 1 екземпляр. Подобен ефект няма да има, освен ако не изпратите ескадра със заповядана "радиомълчание". В този случай ефекта ще е известен след завръщането й или нарушаването на заповедта и изпращане на доклад. До тогава корабите ще действат автономно. Ако има командир на ескадрата, който е и играч от отбора ще можете да изменяте първоначалния план в движение.
Търговските линии заработват на хода на който сте ги създали. За материалите - да. Сключените ви сделки винаги са фючерсни
Иначе ще лудна да ви следя далаверите. Сключвате на ход 1, получавате на ход 2. За ход 1 съм ви ги сключил аз 
Инвестициите на територията на чужда страна става по два начина:
- сключвате договор за дставка на суровини и стоки, което влияе на икономиката на страната
- инвестирате финанси (като част от шпионажа) и влияете на общественото мнение и правителството. Е, сега не можете на ход 1 да проведете шпионска операция в Страната Х и да искате "Нападни Германия" ако до този момент двете страни не са имали търкания. Ще трябва да си подготвите почвата за такова искане. Ако две страни имат обтегнати отношения - да.
Надявам се, че бях ясен. Ако нещо съм обяснил неразбираемо - ще се повторя.
Успех!!!Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмиралComment
-
Ма да направи отбора на Германия един форум за играта, като Ултиматорския, и да даде една древно-германска клетва, че няма да зяпа (много), или поне нещо като посолства и джангърчекмеджета да си имаме, конференция и място да имат какво да четат хората, щото мейловете, няма как да ги следят.Comment
-
Добре, мога да отворя по един скрит подфорум за всяка от страните в тази секция и един общ отворен в който да са посолствата и конференциите? Другия вариант е да изместим нещата на Ариергард-ския форум, както решите, за мен е без значение, тука е по-лесно де
<<..........>>Comment
-
Абе играта ми изглежда сложна, но пък ми става все по интересно, колкото повече наближава нейното начало. А сега да питам и аз нещо.
А ще може ли персонаж от играчите да умират. Примерно аз съм командващ на дадена армия и влизам в сражение с даден враг и противникът ме побеждава и убива командаващия т.е. мен после какво става с мен заемам друга длъжност или излизам от играта или нещо друго.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.Comment
-
Е, излизане от играта не се предполага. То и така още има свободни местаАбе играта ми изглежда сложна, но пък ми става все по интересно, колкото повече наближава нейното начало. А сега да питам и аз нещо.
А ще може ли персонаж от играчите да умират. Примерно аз съм командващ на дадена армия и влизам в сражение с даден враг и противникът ме побеждава и убива командаващия т.е. мен после какво става с мен заемам друга длъжност или излизам от играта или нещо друго.
Ако те топнат заедно с кораба ще се спасиш на някоя дъска. А дори разбитата армия ще застане с голигърди на пътя на неприятеля, докато бягаш с последния кон
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
-
още свободно-провокативна преса требе ли ви?
Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]Comment
-
Още едно въпросче един ход в рамките на една седмица ли е?Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
-
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
-
Страните вече си имате подфоруми. МОжете да започвате игровата бърборилня. И все пак имате Мадридска конференция за ограничаване надпреварата във въоръжаването и сдобряване на все още воюващите страни. Успех!Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
-
А до кой ден от седмицата ще искаш да ти предадем ходовете? До неделя ли или малко по рано?Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Comment