Приемате ли новобранци в играта, с риск да оплескат нещо и никакви умения, но ентусиазъм?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хегемония - 1915
Collapse
X
-
-
Аз официално напускам Австрия за да се потопя в дебрите на свободната преса + други функции на помощник-водещ. Ако Голума подтвърди деДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Да, Крылов, аз потвърдих, когато ме попита . За момента Крылов ще поеме функциите по подготовка на материали за официалния бюлетин на играта. Това означава, че се освобождава едно място в отбора на Австрия. Вероятно ще се освободят и други места, но поне засега никой не се е обадил, че се отказва (освен Сула, но той така или иначе бе трети в японския отбор).
Comment
-
Да, разбира се. Играта има бюлетин - нещо като вестник, в който се публикуват новините за всеки ход. В тази конкретно ще го списва Крылов, защото на мен едва ли ще ми остава време за това - той ще е втори просредник. Когато играта приключи мисля да спретна и едно описание от гледан точка на посредника. Към което ще добавя и гледните точки на играчите, ако някои от тях решат да се пробват да опишат събитията под формата на мемоари. Което ще създаде интересен псевдоисторически контекст.
Самото участие не е много сложно - играта е походова, т.е. ходовете започват и свършват в рамките на определено реално време - обикновено седмица. В началото играчите получават отчет за случилото се през предходните ходове под формата на текст - писмо. В конкретния случай това ще е екселски файл с информация. След това в него задават действията си за хода и го връщат обратно на посредника. Всичко става по електронна поща. Посреникът обработва информацията и подготвя файловете за следващия ход. Резултатите се отразяват в игровия вестник. За участие са необходими три неща. Първо - желание да се участва. Второ - умение за работа с ексел и ползване на електронна поща. На трето място - желание и възможност да се прочетат и разберат правилата.
Comment
-
Журналист от Льо Матен засече аверите на маршала в предпочитаемото им бистро в 9-ти район. На въпроса - има ли нещо верно в ширещия се слух, че маршала ще се гътне преди да почне каквато и да е кампания, Жан Валжан и дядо Горио не отговориха. По късно (два калвадоса, вечеря с младо Божоле и по три коняка, платени от журналиста), неофициално казаха, че марашала е в много по-добра форма (оная вечер са го видели да се прибира в къщи с половината персонал на Фоли Берже - дамски разбира се) отколкото му се иска на оня мръсмик майор Петен (дет ги пуска тез гаднярски слухове).
Comment
-
Е, това само може да ме радва . Ще гелдам да върна радостта (е, поне се надявам на такава реакция) като скоро пусна и последните две секции, които пряко засягат маршалите. Пък ако е рекъм, който има навика да се изказва по такива въпроси, то скоро може и оръдията да заговорят. Само не знам дали ще са августовски или пък други тез топове. Ще се види.
Comment
Comment