Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

добре де, няма да е русия, въпреки че за по-интересно моше да е само Русия, без републиките (така де за к'ъв са ми разни нехранимайковци и тъмни кавказки субекти), абе просто съм си русофил

Comment

---

Що пък без Русия?

Comment

---

Всъщност, има два варианта, които най-лесно разрешават проблема с неравенството на териториите. Единия е измислена карта, другия е, като се използва картата на света, границите на съществуващите държави да се променят.
        И нещо като въпрос - а никой ли досега не се сети, че освен големи плюсове, големите територии имат и немалко минуси - особено ако възникнат едновременно два фронта?
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Абе с по 1000 ИК на ход ....елате ми повече Иначе трябва на ръш тактика ..но ако има "руснак" и аз съм отговорен за социалните проблеми ....ще бъда особенно реалистичен към него Обещавам Както и за всяка друга голяма държава
          Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
          [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
          きさまはしんでくださいませんか
          [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

извинявай ама и 5000 ИК на ход не стигат когато си обграден отвсякъде с параноични съседи, които като си мислят че си голям и само искаш да ги лапнеш гледат да се обединяват и да ти подрежат крилцата.
            реално погледнато дори да имах армия 3 пъти по голяма от която и да е друга държава никога нямаше да мога да използвам и половината срещу една страна а винаги трябваше да държа поне равностойна армия срещу останалите си съседи, така че не плачете за по 1000 ИК на ход специално за Русия
            точно ЮАС и Австралия би трябвло да усетят какво ми е било вие поне бяхте някъде надолу и преки съседи нямахте много а аз с моето централно положение да се чудя по коя граница да слагам армии

Dark Galaxy ---> GoodKnight

Comment

За проблема с многото провинции си има решения - едното е в различната "стойност" на провинциите ( между 1 и 10 ИК), другото е в прочутия социален модел. Ще видим в новата игра кое ще намери приложение. Но ако искате може да пробваме една бърза същата като предишната, само да наслагаме на провинциите някакви стойности.
              XV mile the sea brode is
              From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

---

Е добре де,

За проблема с многото провинции си има решения - едното е в различната "стойност" на провинциите ( между 1 и 10 ИК), другото е в прочутия социален модел.
                така е, обаче, провинцииите трябва да се развиват, аз нямам предрасъдаци, че Германия е развита, а Персия не. Трябва това да зависи от играчите и техните решения. Разбира се, че е необходимо и водещите да дават елемент на изненада, но да не е решителен.
                А ако взема демократична държава, трябва да им давам
                държавни пенсии за да вляза във война, така ли, така ли е дори в действителност? :?:

Comment

Ами то може това начално ИК на провинцията да се повишава като се строи инфраструктура/промишленост (както сега строяхме заводи и мини)
                  XV mile the sea brode is
                  From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Аз в момента подготвям един вариант, който донякъде решава тези проблеми - измислена карта и всички държави почват с "равен старт".

Comment

Въпрос към играчите - щом предпочитате ударението да е върху социума и политиката, то каква степен на детайлност на военното дело смятате че ще е уместно / искате? Като макс. опростеният вариант примерно се доближава до Дипломацията, а макс. сложният (за такава игра) примерно предполага общо 10-12 бойни части с възможности за настройки и задаване на организация.
                      albireo написа
                      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Принципно най-добре е старта да е равен, като за целта най-добра е измислена карта; дори и тогава, пак може да има неравновесия според географското положение.
                        Случаят с СССР, в чиято мощ всички се бяха втренчили - ами, да, наистина мощен си беше, проблема обаче е, че тази територия, особено така разтеглена и с такива съседи предполага (при нормална игра от неговите съседи) страната да има следните фронтове:
                        - Северен фронт - около Швеция / Финландия - там трябват 2 флота и някаква армия (примерно пехота); морските съседи са твърде могъщи и проблема не е малък.
                        - Западен фронт - срещу Полша/Германия/Балканите - армия с офанзивни възможности плюс някакъв възпиращ малък флот в Черно море срещу Турция
                        - Южен фронт - срещу Турция и Персия - армия, която може и само с пехота да разполага, но трябва да е силен.
                        - Средно-азизатски фронт - срещу Индия (главно) и Китай.
                        - Далеко-източен фронт - срещу Япония и донякъде Китай.
                        Сили и средства, необходими към ход 10, според икономическите възможности на съседите:
                        Северен фронт: от двата флота, може единия да е спомагателен, само с есминци, а другия (в зависимост от съседите де), трябва да разполага с капитални кораби; армията може да е от 5-7 ПД, с поне един инженерен и един артполк.
                        Западен фронт: 9-12 ПД, 1-2 АртД, 3-5 танкови и също толкова моторизирани пехотни дивизии, пехотата трябва да е подсилена с противотанкови, артилерийски и инженерни части;
                        Южен фронт: 6-8 ПД подсилени с артилерия и инженерни част
                        Средно-азизатски фронт: ако в Индия имаше играч, то това е главния фронт на СССР. Тук трябва да са съсредоточени в този случай 20-24 ПД с допълнителни части (инженерни, противотанкови и артилерийски), поне 6 танкови и 6 моторизирани дивизии.
                        Далеко-източен фронт: тук може да се мине само с пехота; Ако няма силен флот, то пехотата трябва да е над 30 дивизии (за да се покрие китайската граница и възможни десанти от Япония) , ако има силен флот, тогава може да се мине и с 20 ПД. Голямото количество пехота е заради количеството пехота в китайската армия.

Авиацията може да е разпределена на две големи групи:
                        В Украина: 6-8 С-И и поне 3 С-ТБ
                        и над Китай: 3-4 С-И и 1-2 С-ТБ
                        И пак, ако в Индия има играч, в Средно-азизатския фронт фронт трябва авиационна група като тази в Украина
                        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                        Проект 22.06.1941 г.
                        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

И аз искам да играя. Нещо швед или финландец например.

Comment

Ако търгне играта, която имам предвид, понятията "швед" или "финландец" няма да са много приложими.
                            Инак за военният модел вече имам готова и избистрена идея, която се надявам едновременно да запази и живота на агнето и да засити апетита на вълка . Просто детайлността ще е съсредоточена другаде.

Comment

Kazah gi proizwolno. Iskam da sym kym lagerite na nqkoia ot severnite evropeiski nacii.

Comment

Няма да има нищо подобно, понеже картата ще е измислена и няма да има нищо общо с реалния свят
                                albireo написа
                                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
                                X