Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За форума

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За форума

Ами предназначен е за играта, за която говорихме на стария форум

Давам тука примерни правила

Светът е разделен на провинции, които можем да вземем от картата на Hearts of Iron. Всяка провинция има определени ресурси:

Фабрики (за танкове, самолети)

Корабостроителници

Нефтени кладенци, нефтени рафинерии

Рудници за редки метали / преработвателни фабрики

Население (в градове) - нужно за формиране на войски, както и за фабриките

Укрепления / фортификации

Военни бази / авиобази (всяка бойна част трябва да има казарми все пак, особено самолетите )

Общите ресурси са нефт, редки метали, руди (за стомана и въглища ама няма да усложнявам) население, злато (за междудържавни финансови трансакции)

Всяка бойна единица изисква определени ресурси за построяването си, както и за поддръжка/снабдяване (това ше го доизмислим)

Закупуването на бойни части става не на принципа "Искам 500 танка" ами "Формирам 5 танкови дивизии" като всеки си решава каква ще му бъде армейската организация. Ако иска, разбира се може да си ползва стандартната WW2 за неговата си държава, стига да я знае

Иначе самите цени са за бойна единица. От там се смятат цените на съединенията.

Всяка страна ще започва с определен набор от налични танкови, самолетни и др. типове, като ще може да си разработва нови. Ще има система с цени за research в различните насоки. Няма да са твърде усложнени нещата де.

Самите бойни единици няма смисъл да им пишем някакви характеристики, тъй като ще са си стандартните от WW2, както си ги знаем.

Основния проблем е следния - тъй като изходът от сраженията се решава обикновено от администратора, какво става когато той влезе в бой с някого?

Една възможност е някой друг да решава изхода от неговите битки.

Въобще, тука съм съвсем отворен за идеи.

още ше има

предложения са добре дошли по всяко време

albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

За форума

ами аз отсега си резервирам СССР. :roll:
    "Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
    Wette

Comment

Абе трябваше да доуточним някои неща за картата. Понеже Hearts of Iron не съм я пробвал още не знам каква е картата(на целия свят, Европа и Азия), ще се съобразяваме ли с терена(планини, реки - респективно мостове, все пак това са танкове) Ще е добре да я направиш на едно .pdf и да я качиш някъде / пратиш по мейла. За танковете си ги знаеме ама аз примерно като искам да играя с Ирак и няма да имам собствени танкове ли? Или ще трябва да използвам руски? А да и какво става с държавите с които не играе никой: имат ли някаква защита и колко голяма е тя,ще трябва да си ги завладяваш или ще можеш да платиш за да те join-нат и е такиви работи... Няма да е зле и да пост-неш с кои страни ще може да се играе(от гледна точка на балансът) Толкова за сега.
      <<..........>>

Comment

Идеята е прекрасна, ама с доста работа ще се нагърбиш, Империал (щото да си посредник е бая отговорно и сложно нещо, а ако някой не е доволен или нещо се обърка, познай в чия градина ше полетят камъните).
        Оснвните проблеми, според мен, ще са свързани с характеристиките на бойните части все пак. Защото ние си ги знаем ама от това не става съвсем ясно как ще се решава изхода от сраженията. Все пак ще има нужда от някакви абстрактни характеристики (боен потенциал, примерно), които да се използват за съответните изчисления (и формули ще трябва да се измислят и изпробват). А това си е проблем, защото нещо ще трябва да се пренебрегне, друго да отпадне или да се акцентира (и недоволни ще има).
        Но идеята си я бива (дори и да бъде нещо като "Риск" пак ще е много интересно).

Comment

Имам предложение към Imperial относно картата. Значи зимаш една screen capture програмка и ми правиш скрийншоци на картата на Hearts of Iron за да видя как са разположени провинциите а и за да използвам артовете. Може и на няколко картинки аз ще си ги оправя. После ще ги прекарам през Flash-а и ще направя интерактивна карта за по-лесно(да може да си отбелязваме коя провинция на кой е и каквото още ми хрумне). Как ти звучи?
          <<..........>>

Comment

В момента Воланд се занимава с играта, той ще бъде водещ. С него сме обсъдили доста неща и скоро ще имаме готова база, която ще обсъдим още веднъж за полиране, и сме готови 8)
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

az imam samo edin vupros.
              shte moze li da igraiat tezi koito sa po nachinaeshti i ako da ako moze da im se obqsni kak se igrae zashtoto zvuchi interesno
              http://www.imotisofia.bg/

Comment

Надали тъй като страните са малко.
                albireo написа

Comment

a inache kakva e tazi igra komputerna li e ili.........
                  http://www.imotisofia.bg/

Comment

не, ще видите като почнем
                    albireo написа

Comment

Imperial, искам само да те поздравя за идеята и съм сигуреню, че ще се получи нещо много добро. Все пак, щом Волланд се занимава с това, едва ли ще стане някаква излагация. С нетърпение чакам да се срещнем на бойното поле :twisted:
                      Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

Az pak da si pitam))
                        Koncepciata e chudesna, no vse pak kakvo shte stoi zad interfaceto - Perl, PHP, C .... Kakva baza shte slojite otzad? I vaobshte obsujdali li ste chisto programnia aspekt?!?

Comment

az pak da popitam

Играта е на следния принцип:
                          1. Картата, на която ще се играе, ще бъде публикувана тук, във форума.
                          2. Ходовете (военни части, продукция и т.н.), ще си ги знае всеки за себе си поотделно и водещия за всички.
                          3. Дипломацията ще се осъществява персонално между играчите, като само официалните договори ще се публикуват на сайта.
                          4. Военните стълкновения ще се обработват от водещия и резултатите им ще се публикуват частично на сайта. Крайните резултати от сблъсъците ще бъдат изцяло известни само на участващите в тях, а пък те могат да решат какво още да публикуват (за какво е пропагандата все пак ).
                          5. Контактите между отделните играчи и играчите и водещия ще стават по пощата. Т.е. всякакви команди, разузнаване и т.н. ще минават по този път.
                          6. И разбира се, цялата достъпна (явна) информация ще се публикува на сайта - за всеки ход поотделно.
                          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                          Проект 22.06.1941 г.
                          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Играта

Да кажем аз и още някой решиме да влезем в съюз - както каза това става по пощата. Обаче не трябва ли и ти да знаеш за това , тоест и на тебе да се прати майл ?
                            20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
                            "Иване, сега кръв ще се лее!"

Comment

Уфффф. Много ми са иска, като ва слушам, да са еключа, но всичок ми звучи много заплетено. :?
                              "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

Comment

Working...
                              X