Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимати, положението е критично !

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Картата

Картата е вече готова, почти 106 КБ е. С времето ще я обновявам според данните, които получа. Единственото, което се чудя е дали да я направим обществено достояние или да си я ползваме само вътрешнопартийно .
    Attached Files

Comment

картата е страхотна,много благодаря,иначе предлагам да предприемем контра мерки вече,почнахме с кандидатурата.а аз ще пратя и шпиони,тъи като беше изказано съмнение към бъдещия ми тъст Росции ще му изпратя двама шпиони единия от които ще е сирииска танциорка,ще я използвам като двоен агент,но затова ще питам фон данитц.Колкото за воиските ни предлагам да оставя единия легион в иберия а другия да го предвижа в галия,постигайки две цели така,първо успокояване на галия,и второ по-лесно дисплоциране в последвало усложняване на обстановката.Разбира се ако тръгнем за по-голяма армия,с малка помощ от около 1000 кинта мога да пусна и 3 легион,но е важно да установим контрол над легиона стоящ в момента във рим.
      bulgaria on three seas

Comment

Между другото, щом направих картата и я погледнах, видях нещо изключително интересно, което ще споделя с вас:

Можем да изобличим сър Грей като интригант и вероятно предател дори в този момент и то по една много проста причина - някой поглеждал ли е какво разстояние отделя Партия от нашите Балкански територии? Цели три провинции. При положение, че току-що завърши първият ход, на който въобще могат да се правят придвижвания на войските, а сухопътното движение на армиите е ограничено до една провинция за ход (и това важи и за партите, защото не само легионът е имал кажи-речи най-висока сухопътна подвижност (40-60 км/ден), но и прекрасната организация и система от пътища е спомагала за това). Т.е., в момента партската армия може най-много да е Сирия, Понт, Армения или Галатия. На следващият ход може да е във Витиня. НА третия ход - в Тракия. И чак на четвъртият ход може да нападне Македония.
        Т.е., опасността от партите може да дойде чак на ЧЕТВЪРТИЯ ход! А консулството на Грей изтича на втория.
        Което означава, че всичките приказки за опасност са измислица.
        При това, Партия няма излаз на море и не може да има флот.
        Нещо повече, единственият начин по-рано Партия да осъществи нападение е най-рано на третия ход и то ако някой римлянин им предостави флот. Да речем, сър Грей или друг.

Помислете внимателно върху това, което съм написал и решете какво да правим - да го отзовем и обвиним още сега или да изчакаме края на консулския му мандат.
        Впрочем, тук подозирам и възможност за грешка на боговете, сиреч водещите, защото сърцето ми предчувства, че на този ход е имало сражения, а това е невъзможно с оглед на игровата физика, така както са ни я представили!

И една забележка за картата - допусал съм грешка с оцветяването - Либия е римска провинция. Вечерта ще оправя този пропуск .

Comment

Значи, за боговете или добро или нищо (тежко и красноречиво мълчание).

По мои сведения Партите са завзели Армения.

Другото което много се чудя е дали е разумно да нападнем открито действащ консул?! Така или иначе той няма игрова механика да осъществи нападението над Партите и да докаже своята вярност към Рим. От друга страна имаме налични доказателства за предателството му. Ще го обвиним в съюз с партите ппротив Републиката и че се е стремил да се обедини със Партските войски. Но така или иначе Грей трябва да е в Рим в момента на обвинението. Незнам как е в играта, но мисля че Боговете не са редвидили възможност легионите да се разбункуват срещу водача си предател.
          Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
          [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
          きさまはしんでくださいませんか
          [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

А дали под заплахата от обвинение в предателство да не го придърпаме към нашия лагер? За сър Грей ми е думата.
            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Може, но кой ще говори с него? Май колегата му консул е най-подходящ .

Comment

messire Woland написа
                А дали под заплахата от обвинение в предателство да не го придърпаме към нашия лагер? За сър Грей ми е думата.
                Може, но защо ? Който е предал веднъж, ще предаде и втори път.
                "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Смисълът е да изчакаме и да непредизвикваме гражданска война. От друга страна - можем и да рискуваме и да се опитаме "да му вземем главата".

Comment

Призовавам поне колегите си по партия да се въздържат от приказки за това как ще сключим мир с германите, а после ще си въроъжим, прикрити от този договор. Някои явно си мислят, че Сенатът е тайно събрание. Много ще ми е трудно да договоря мир с Неоникс ако който изрече нещо в Сената по темата все повтаря как не бива да му вярваме и следва да се готвим за война.

Comment

добре направих моят ход,единия легион остава в иберия.Другия го придвижих в галия.тя е морска провинция.А вече имам и флот мога лесно да го придвижа в следващия ход.Също така,пратих и шпионин във македония.ще видим каква информация ще донесе тои.И официално обявявам сватбата на голямата си дъщеря за големия син на Росций/Kaiser/.
                      bulgaria on three seas

Comment

Нещо съществено - което съответно трябвада обсъдим. Намерението ми е да не водим война с германите. На тях им трябват само четири провинции, едва ли ще имаме нужда от тези две провинции - има твърде много, към които да развавиваме Рим. Съответно, аз се обвързах с честната си дума пред Неоникс, че Рим няма да води война с него в бъдеще, ако се сключи договора.
                        Основното в този договор е следното:

* срокът му е 10 години (20 игрални хода);
                        * дъщеря ми ще се ожени за Неоникс;
                        * двете германии са му родови провинции (Долна и Горна Германия);
                        * освен тях ще използва още Панония, Келтска Галия, Ареморика, Белгия, Норик.
                        * армиите му ще се движат между Германиите и другите провинции от неговата сфера на влияние, защото това го изисква игровата реалност.
                        * извън тези провинции ние имаме пълното право да завладяваме.

Това са условията, съгласни ли сте с тях? И съгласието ни ще означава, че за тези 20 хода нямада нападаме Германия.

Comment

Ок,аз ше задържа мойте,легиони както са в момента,така съм на един ход от рим с единия легион а двата легиона.Взаимно се подкрепят,и аз съм съгласен с мира смятам че,условията са добри.само не ми харесва че,ще го женим за римлянка но нека да бъде така.Аз може да се опитам да подсигуря иберииския полуостров във следващите ходове..Докато трае мира.
                          bulgaria on three seas

Comment

По отношение на Грей - сключим ли сделка с него ставаме съучастници. Гражданска война ще се избегне именно ако в момента на обвиненията той е в Сената.

Друго нещо - не трябва да се позволява Одзава да прокара закона за Сената който дава право на глас на децата на сенаторите. Това ще заплаши нашето мнозинство в момента.

Сега сме: Мелиса, Голум, Воланд, Ейлиън и може би Хана

срещу: Грей, Кайзера и Одзава

Тоест имаме болшинство в Сената, не бива да нарушаваме това положение. повече хора по-трудно се контролират и комбинират. нека децата говорят от името на бащите си и т.н. но не и да гласуват.

С Неоникс определено е добре да се сключи Мир

Някой трябва да поеме отговорността да убеди Хана че Грей е предател, ако това стане дори с изфабрикувани доказателства ще го обявим за предател и по Наказателния закон на Одзава ще го "екзекутираме"

Също така да предложим към Наказателния закон:

"Ако сенатор бъде осъден на смърт, неговото лично имущество да бъде конфискувано ,а децата му да бъдат лишени от възможността да заемат държавни длъжности.
                            Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                            きさまはしんでくださいませんか

Comment

Закъснял си, Крылов, вече приехме закон, по чиято сила децата могат да гласуват. Но все пак децата по него гласуват с един глас, докато паторните - с три. Така че пак имаме мнозинство. Освен това изпускаш от сметката Влад Дракул и Деймос, които засега май действат подмолно.

За Грей - уви, ако го обвиним той може да ми върне услугата - нали му партих лично съобщение да го попитам за триумвират, когато още не бях наясно с неговите подмолни действия и с величината на опасността от партите.

Comment

Ще кажем че е отчаян опит да завлече след себе си и други

Думите на доказан предател нямат тежест

Освен това не забравяйте че при гласуване за предателството обвиняемият и неговите деца не могат да гласуват ... хубаво е да се вкара това в закона.

请您死在地狱般的阵痛
                                きさまはしんでくださいませんか

Comment

Working...
                                X