If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Просто ми стана интересно - дори и да имаш чертеж, как ще го създадеш без инструменти? А без специални марки стомана, поне за цевта? А как ще правиш патрони? А откъде "барут"? Щото в калашника съвсем не се ползва смеска от сяра селитра и дървени въглища, на които се басирам, че в момента, без да си правиш справка едва ли може да кажеш пропорцията. Да не говорим, че ми е интересно откъде ще вземеш селитрата?
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Просто ми стана интересно - дори и да имаш чертеж, как ще го създадеш без инструменти? А без специални марки стомана, поне за цевта? А как ще правиш патрони? А откъде "барут"? Щото в калашника съвсем не се ползва смеска от сяра селитра и дървени въглища, на които се басирам, че в момента, без да си правиш справка едва ли може да кажеш пропорцията. Да не говорим, че ми е интересно откъде ще вземеш селитрата?
Ама ти сериозно ли, пичага?!? Не, не, не.... хахахахаха - провали ми плановете!
Не мисля, че Хитлер или Сталин са основни причинители на събията.Те са просто главни действащи лица по стечение на обстоятелствата.Ако не бяха точно те, щеше да е някой друг.Хитлер не е наследствен император, а г-н Никой, който от беден художник се издига до фюрер, т.е. хората си го "избират".
Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало
Не мисля, че Хитлер или Сталин са основни причинители на събията.Те са просто главни действащи лица по стечение на обстоятелствата.Ако не бяха точно те, щеше да е някой друг.Хитлер не е наследствен император, а г-н Никой, който от беден художник се издига до фюрер, т.е. хората си го "избират".
Да, но това можеш да го кажеш във всеки един случай. Горе се спомена Мохамед - ако не беше той, щеше да е друг. А и Мохамед като човек, като личност, надали е толкова влияниетел. Образът му, да.
Дискусията за ролята на личността в историята е интересна, но ако на някого му се обсъжда, може би ще е по-добре в самостоятелна тема, тази е определено майтапчийска (в което няма нищо лошо).
Comment