If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
10 ноември 1444 година "Паметна битка на народите"
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
На 10.²Х от 12:00
в парк музей Владислав Варненчик
по повод 560 години от битката
каскадьорска група Онгъла ще направи демонстрация
Който е в зона Варна да отиде да погледа няма да съжалява.
Намираме ама Явор вече може да качва снимките на сайта да не се ослушва...Не е правил ъпдейт от демонстрацията на мото-събора...
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
И да и не, зависи. От това което аз съм виждал, имало е ботучи, които всъщност не са точно ботуши, а кожа която е овързана над обувките (които разбира се са без подметки ). Ако мога да направя сравнение, нещо като големи футболни кори, обаче около целия крак от глезена до коляното. Имало е и цели ботуши, особено сред конните народи, например куманите, но те отпред на крака стигат малко над коляното и са закачени към пояса с помощта на кожени каиши в горния край.
Така че, може да се приеме, че с изключение на подметките всичко е общо взето ОК.
Според нашия историк, българските войски от Второто царство са носили ботуши до под колената, а нагоре кожени панталони. Поради сегашната невъзможност да се снабдим с ботуши средновековен модел, караме със съвременния им аналог, или с кубинки, покрити с ногавици (точно въпросните овързани кожи)
Аз не се изразих съвсем правилно: целите кавалерийски ботуши са до коляното, а има малка издатина отпред на коляното, която го покрива и за която е закрепен кожения ремък. Водя се по книжките на Osprey.
Comment