Ми хайдете какво чакате да падне тавана ли
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
10 ноември 1444 година "Паметна битка на народите"
Collapse
X
-
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
-
Намираме ама Явор вече може да качва снимките на сайта да не се ослушва...Не е правил ъпдейт от демонстрацията на мото-събора......Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
И да и не, зависи. От това което аз съм виждал, имало е ботучи, които всъщност не са точно ботуши, а кожа която е овързана над обувките (които разбира се са без подметки ). Ако мога да направя сравнение, нещо като големи футболни кори, обаче около целия крак от глезена до коляното. Имало е и цели ботуши, особено сред конните народи, например куманите, но те отпред на крака стигат малко над коляното и са закачени към пояса с помощта на кожени каиши в горния край.
Така че, може да се приеме, че с изключение на подметките всичко е общо взето ОК.
Comment
-
Според нашия историк, българските войски от Второто царство са носили ботуши до под колената, а нагоре кожени панталони. Поради сегашната невъзможност да се снабдим с ботуши средновековен модел, караме със съвременния им аналог, или с кубинки, покрити с ногавици (точно въпросните овързани кожи)Pauke !
Comment
Comment