Съобщение

Collapse
No announcement yet.

10 ноември 1444 година "Паметна битка на народите"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ми хайдете какво чакате да падне тавана ли
    ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

На 10.²Х от 12:00
      в парк музей Владислав Варненчик
      по повод 560 години от битката
      каскадьорска група Онгъла ще направи демонстрация
      Който е в зона Варна да отиде да погледа няма да съжалява.
      SNN

Comment

Ти да вземеш да снимаш ама мноооооооого. И момичетата в ризници, че на тях най-им отиват.Да ги снимаш ей
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Ади пускай ги тея снимки, че искам да се видя
          Pauke !

Comment

airman написа
            Ади пускай ги тея снимки, че искам да се видя
            А ти не си ли правил случайно?
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Все още не сме измислили двубой с меч и фотоапарат

Просто няма как да правя снимки, докато участвам в демонстрацията...
              Pauke !

Comment

Все още не сме измислили двубой с меч и фотоапарат

Просто няма как да правя снимки, докато участвам в демонстрацията...
                Ние в "БАГА-ТУР", все намираме кой да ни снима.

..
                ..И кажи ми ти страннико,
                чувал ли си звук,
                по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

Намираме ама Явор вече може да качва снимките на сайта да не се ослушва...Не е правил ъпдейт от демонстрацията на мото-събора...
                  ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

CD-key za Call of Duty:United offensive

Снимки, снимки искаме снимки

Comment

Не се виждат снимките, Еърмен, вземете ги пуснете пак, само че може би този път в галерията, виж темата за галерията във форум Общи Приказки

Comment

Attached Files
                        SNN

Comment

Много хубави снимки. Обаче аз имам въпрос.
                          Ботушите с които са обути нашите юнаци отговарят ли до някъде на действителността от Средновековието?

Comment

И да и не, зависи. От това което аз съм виждал, имало е ботучи, които всъщност не са точно ботуши, а кожа която е овързана над обувките (които разбира се са без подметки ). Ако мога да направя сравнение, нещо като големи футболни кори, обаче около целия крак от глезена до коляното. Имало е и цели ботуши, особено сред конните народи, например куманите, но те отпред на крака стигат малко над коляното и са закачени към пояса с помощта на кожени каиши в горния край.
                            Така че, може да се приеме, че с изключение на подметките всичко е общо взето ОК.

Comment

Според нашия историк, българските войски от Второто царство са носили ботуши до под колената, а нагоре кожени панталони. Поради сегашната невъзможност да се снабдим с ботуши средновековен модел, караме със съвременния им аналог, или с кубинки, покрити с ногавици (точно въпросните овързани кожи)
                              Pauke !

Comment

Аз не се изразих съвсем правилно: целите кавалерийски ботуши са до коляното, а има малка издатина отпред на коляното, която го покрива и за която е закрепен кожения ремък. Водя се по книжките на Osprey.

Comment

Working...
                                X