Guy de Mont Ferrand написа
Виж мнение
Гледката си струва!
))

))
Пречи ни само това, че топонимът "Черна гора" е няколкостотин години по-късен
ама нещо не ми се вярва даваи го да го видим тва чудо.

По тая логика по-скоро е трябвало да има траки ама няма претопили са се. А и като се заговорихме за латинския много странен ще доиде към 45- 50% от думите са български или славянски, още 10-15% са турски има и още някои и друг процент с други заемки и квото остане е латински, дето има мнооого странна прилика с италианския ама караи да върви няма да се заяждам.
ама нещо не ми се вярва даваи го да го видим тва чудо.

всичко има всичко е налице, ама не показваш нищо.
Аз не твърдя че, там е имало власи ти го твърдиш.
и не виждам как ще го докажеш
ама хаиде давам бонус селища във Влахия и то български са Слон,Търговище,Слатина,Северин,Бузов добавяме и Желиград и Белград на Муреш.
Чакам списък с влашки селища ?
Дано доживея да го видя. А твърдението за наличието на влашка култура ме нокаутира, ако има такава и ти я докажеш ще станеш легенда и разни професори и академици дето от 150 г. я търсят, ще трябва да те гледат в устата и да ти носят кафе
Видиш ли имало
еми даи да я видим бре.
по-принцип един език се развива и променя. А при този език не се наблюдава такова ами по-скоро изглеждда като копиране на готиви думи които се прибавят към езика. Не съм специалист ама нещо не е наред там.В нормалния език за няколко стотин години ще наблюдаваме развитие и промени. Все едно аз да говоря както някои българин отпреди 1000г. или ти да се разбереш с някои тюркют,мисля че, и двамата ще имаме проблеми с общуването малко или много.
Comment