Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българите в древнокитайските летописи

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

проф. Добрев написа Виж мнение
    Вие Кой го е доказал този език, той съществувал ли е някога на Света или единствено и само
    във вашето болно въображение?
    Ами съществува, даже неговия носител стана известен през миналото лято. При това доказателствата са както лингвинстични, така и археологични. Пълен синхрон. Оттам нататък за какво да говорим.

Comment

Grifona написа Виж мнение
      Вашите преводи са толкова смешни и безмислени, че изобщо не ми се коментират.
      За чашите дето ги облицовали на гробовете. Що за превод е това. Съвкупност от думи без връзка по между им.
      Вие за пореден път говорите, без да сте разбрали за какво точно става дума - в моя превод няма
      никакви гробове, това е в превода на Прицак, който превод аз дори не анализирам, но го споменавам,
      само за да може читателят да добие представа за нивото и състоянието на решение на проблема!

Comment

Grifona написа Виж мнение
        Поне не се пишете професор, че с вашите писания дискредитирате титлата и българската наука. като цяло.
        Напротив, аз съм си напълно редовен и пълноценен професор и това не го казвам аз, а всички онези органи и институции, които са ми наблюдавали, преценявали и оценявали научно-педагогическата кариера, като се започне от Катедрата и се стигне до Филологическата Подкомисия на ВАК!

Вие лично никога не сте били преподавател във ВУЗ или научен сътрудник в институт, поради което нямате дори и най-малка представа какво означава всичко това и въпреки това си позволявате да се пишете много по-умен и да се поставяте над всички доценти и професори от горните органи и институти, като при това и не знаете българския правопис дори и на нивото на първокласник!?

Вие наистина сте много рядък случай!??

Comment

Вие наистина ли сте професор? Защото предполагам че един такъв авторитет като Вас би трябвало да има по-интересни и неотложни задачи, отколкото писането в различни форуми.
          sigpic

Comment

Last roman написа Виж мнение
            Вие наистина ли сте професор? Защото предполагам че един такъв авторитет като Вас би трябвало да има по-интересни и неотложни задачи, отколкото писането в различни форуми.
            Не, става въпрос за един най-обикновен учител по турски език, от едно училище, което различните хора наричат по различен начин. А професорската му титла е доказателство че ВАК работи през пръсти.

Comment

проф. Добрев написа Виж мнение
              [B][SIZE="3"][FONT="Times New Roman"]Вие за пореден път говорите, без да сте разбрали за какво точно става дума - в моя превод няма
              Ами ето за какво става въпрос:
              Ваш превод:
              Чашата, която жупанът Буила , нареди след като облицоват с надписи и от жупана Бутал да пие за негово здраве.

А ето и единствения смислен превод до момента

Бойл/Войл-жупан, дари, (посвети) този съд, респ.тази чаша, на Ботаул/Вотаул-жупан, във важна (разбирай, изключителна по важност, свята) клетва (или като знак на вярност, преданност), да бъде”.

Коментарите са излишни. А кой колко е умен се вижда от всеки.

Comment

Временен ключ на темата докато намеря време да разчистя и да раздам банове.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Working...
                X