Hannibal Barka написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Куманобълска мистерия
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
-
Може пък да съм искал отначало заглавието на темата да е "Куманобълска" а не друго .Иначе да съм го оправил.Нека духът ти живее и нека ти който,обичаш Тива,да прекараш милиони години ,обърнал лице към северния вятар,докато очите ти съзерцават щастието.
Надпис от чашата с пожелания от гробницата на Тутанкхамон.
Comment
-
владетелят на шумер написаМоже пък да съм искал отначало заглавието на темата да е "Куманобълска" а не друго .Иначе да съм го оправил.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
"Бълска" идва от "бъл",което пък идва от "бълнувам".Но това няма нищо общо с темата.Просто така ми хрумна.Нека духът ти живее и нека ти който,обичаш Тива,да прекараш милиони години ,обърнал лице към северния вятар,докато очите ти съзерцават щастието.
Comment
-
: Очевидно, тук става дума не за бъл, а за куманобъл. Предполага се, че в средните векове куманобълът е бил пряко подчинен на конетабъла. Куманобли е имало само при куманите. Странното е, че те не са имали конетабли.
Съществува и хипотеза, според която титлата куманобъл се извежда от куман и боил. Т. е. значението и е "кумански боил", "кумански благородник".Last edited by IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS; 25-03-2008, 17:23.
"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.
Comment
-
Не съм се съобразявал с команобълът като съм измислил заглавието ,но става.
Бълнуването не е на куманите.Булнуването е на хората,които изказват странни тези за тях.И тъй като моята теза беше странна и грешна,накрая излезе че аз бълнувам.Сам се хванах в капана,както се вика.Last edited by владетелят на шумер; 25-03-2008, 17:19. Причина: Автоматично сливане на двойно мнениеНека духът ти живее и нека ти който,обичаш Тива,да прекараш милиони години ,обърнал лице към северния вятар,докато очите ти съзерцават щастието.
Comment
-
владетелят на шумер написаНе съм се съобразявал с команобълът като съм измислил заглавието ,но става.
"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.
Comment
Comment