А аз сабята . Че бая ромеи ще насека
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възстановка на битката при Върбишкия проход
Collapse
X
-
kiosev написаА аз сабята . Че бая ромеи ще насека
В тази игра те ще мрат.
Аз умирам в другата игра наречена "Доблест и Слава"-там играя лош еничарин, когото убиват накрая. :twisted:
В тази игра, ще съм добър
kiosev написаиначе ако беше в Пловдив или поне София веднага отивахТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
По въпроса за облеклото - ако не се лъжа, май първите "уеднаквявания" между славяни и прабългари ги въвеждаше Крум с налагане на аварско облекло. Такова е носел и Владимир Расате и синът на Симеон- Боян, който твърдо, нагло и упорито отказвал да приеме християнството и носил "шалвари". Става дума за останалата "цветна" и не толкова елитна част от войската на Крум... щото все пак не всички са войници, и не всички са българи или славяни, пък има и жени... с една дума само да не сте с маратонки или джапанки, другото се нагажда.. образно казано, де
Comment
-
Благодаря,Алиенор!
Би ли пуснала мнението си с подробности(ако е възможно) и тук:
Пази ме,Боже,от приятели,от враговете сам ще се пазя!
http://ivan-rendakov.blogspot.com/
Comment
-
Подробности не могат да бъдат дадени, тъй като сведения за уеднаквяване облеклото на славяни и прабългари по времето на Крум не съществуват.
Това, за шалварите на Расате също е доста интересно.
И в двата случая става дума за една доста свободна и необоснована интерпретация.
Тезата за възприемането на аварската мода от Крум и уеднаквяването на облеклото е на Златарски. Тя е изградена въз основа на едно сведение в "Свидас лексикон". Но в сведението нито се казва, че някой е наложил принудително тази мода, нито възприемането и се свързва по някакъв начин с името на Крум. Нито пък се споменават славяните. Ето впрочем какво пише в Свидас Лексикон:
"БЪЛГАРИ.
На българите се харесала носията на аварите; те заменили своите дрехи с техните и досега ходят така облечени. При император Юстиниан Ринотмет Тервел, предводителят на българите, бил на върха на благополучието..."Last edited by IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS; 09-04-2008, 17:57. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.
Comment
-
Гост
Comment
-
Кой по-добре,кой по-зле екипиран,ще се видим на 25,26 и 27 юли до "Златната църква" във Велики Преслав.Който е мераклия,нека дойде.Ще се постараем да не ви разочароваме,пък каквото сабя покаже!Пази ме,Боже,от приятели,от враговете сам ще се пазя!
http://ivan-rendakov.blogspot.com/
Comment
Comment