If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Кастинга за помощните войски в Свищов ли ще е ?
Щото аз имам мерак да ида ама доста далече ми се пада от Пловдив
А за Върбищкия проход ще кандидатсвам за пушечно месо
Да, то и при мен пътят от София няма да е лек, но в събота съм там.
Колега вие се кандидатирахте за "пушечно месо", само по себе си това означава само едно-византиец.
В тази игра те ще мрат.
Аз умирам в другата игра наречена "Доблест и Слава"-там играя лош еничарин, когото убиват накрая. :twisted:
В тази игра, ще съм добър
kiosev написа
иначе ако беше в Пловдив или поне София веднага отивах
От къде е Ваша милост?
Last edited by Parabellum; 19-03-2008, 00:02.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Абе я вижте заглавието на темата - половината говорят за римската възстановка през юни с кастинг през март в Свищов, другите за върбишки проход през юли....
По въпроса за облеклото - ако не се лъжа, май първите "уеднаквявания" между славяни и прабългари ги въвеждаше Крум с налагане на аварско облекло. Такова е носел и Владимир Расате и синът на Симеон- Боян, който твърдо, нагло и упорито отказвал да приеме християнството и носил "шалвари". Става дума за останалата "цветна" и не толкова елитна част от войската на Крум... щото все пак не всички са войници, и не всички са българи или славяни, пък има и жени... с една дума само да не сте с маратонки или джапанки, другото се нагажда.. образно казано, де
Подробности не могат да бъдат дадени, тъй като сведения за уеднаквяване облеклото на славяни и прабългари по времето на Крум не съществуват. Това, за шалварите на Расате също е доста интересно. И в двата случая става дума за една доста свободна и необоснована интерпретация.
Тезата за възприемането на аварската мода от Крум и уеднаквяването на облеклото е на Златарски. Тя е изградена въз основа на едно сведение в "Свидас лексикон". Но в сведението нито се казва, че някой е наложил принудително тази мода, нито възприемането и се свързва по някакъв начин с името на Крум. Нито пък се споменават славяните. Ето впрочем какво пише в Свидас Лексикон: "БЪЛГАРИ. На българите се харесала носията на аварите; те заменили своите дрехи с техните и досега ходят така облечени. При император Юстиниан Ринотмет Тервел, предводителят на българите, бил на върха на благополучието..."
Last edited by IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS; 09-04-2008, 17:57.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs) It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.
Кой по-добре,кой по-зле екипиран,ще се видим на 25,26 и 27 юли до "Златната църква" във Велики Преслав.Който е мераклия,нека дойде.Ще се постараем да не ви разочароваме,пък каквото сабя покаже!
Нищо , че някой се мъчи да провали събитието! И да провали труда на много хора, които обичат да казват - БЪЛГАРИЯ В СЪРЦАТА НИ!
И за това му пращам една шегичка
Comment