Може би знаете,а може би-Не,но една група "луди глави"(към 80 души) сме се захванали с опит за пресъздаване на случката станала на 26.08.811г.Дали Никифор е превзел Плиска,дали си е намерил търсеното във "Върбишкия",за нас не е толкова важно.Важното е да събудим по атрактивен начин "заспалите душици" и да активизираме процеси "на ползу Роду!"
Та..да ви попитам няколко нещица по темата:
Каква е византийската символика през периода?Трябват ни знамена,"хоругви"(?),емблеми по щитове,по туниките..
От българска страна..същото+дрехи!"Конан" ми е интересен,но не и в случая,а и форума има претенции за едно по-академично ниво.
С каквото и да помогнете ще е от полза,включително аксесуари по облеклото и обувките.
И още-подготвяме възпоменателен медальон за участниците с текст:"Като не щеш мира-на ти секира!".Бихте ли ни помогнали с превод на текста на старобългарски(Търсим визия,а не автентичност по обясними причини).
Приемете извиненията ми и помагайте!
Благодарностите-на местността...в "Чашата"!
Та..да ви попитам няколко нещица по темата:
Каква е византийската символика през периода?Трябват ни знамена,"хоругви"(?),емблеми по щитове,по туниките..
От българска страна..същото+дрехи!"Конан" ми е интересен,но не и в случая,а и форума има претенции за едно по-академично ниво.
С каквото и да помогнете ще е от полза,включително аксесуари по облеклото и обувките.
И още-подготвяме възпоменателен медальон за участниците с текст:"Като не щеш мира-на ти секира!".Бихте ли ни помогнали с превод на текста на старобългарски(Търсим визия,а не автентичност по обясними причини).
Приемете извиненията ми и помагайте!
Благодарностите-на местността...в "Чашата"!
- и исторически ще бъде издържано
). Терен/и м/у Върбица и края/началото на върбишкия проход от север дал господ. Но вие си знаете най-добре! Имам и желание (а и доста възможностти - в бизнеса с костюми и декизировка съм (верно за Хелоуин, Пурим, Заговезни (старите софиянци все още се маскират). (Пра) български костюми се търсят слабо, но имам поне за себе си (без претенции за автентичност разбира се :p )) и възможност да бъда там, а ако начинанието е сериозно, направо настоявам! Но нека бъде отделено в отделна тема или да се разбираме на лична. Ще помоля хоспиталиера да отвори отделна тема, разбира се, ако начинанието е сериозно и има интерес.

Comment