Може би знаете,а може би-Не,но една група "луди глави"(към 80 души) сме се захванали с опит за пресъздаване на случката станала на 26.08.811г.Дали Никифор е превзел Плиска,дали си е намерил търсеното във "Върбишкия",за нас не е толкова важно.Важното е да събудим по атрактивен начин "заспалите душици" и да активизираме процеси "на ползу Роду!"
Та..да ви попитам няколко нещица по темата:
Каква е византийската символика през периода?Трябват ни знамена,"хоругви"(?),емблеми по щитове,по туниките..
От българска страна..същото+дрехи!"Конан" ми е интересен,но не и в случая,а и форума има претенции за едно по-академично ниво.
С каквото и да помогнете ще е от полза,включително аксесуари по облеклото и обувките.
И още-подготвяме възпоменателен медальон за участниците с текст:"Като не щеш мира-на ти секира!".Бихте ли ни помогнали с превод на текста на старобългарски(Търсим визия,а не автентичност по обясними причини).
Приемете извиненията ми и помагайте!
Благодарностите-на местността...в "Чашата"!
Та..да ви попитам няколко нещица по темата:
Каква е византийската символика през периода?Трябват ни знамена,"хоругви"(?),емблеми по щитове,по туниките..
От българска страна..същото+дрехи!"Конан" ми е интересен,но не и в случая,а и форума има претенции за едно по-академично ниво.
С каквото и да помогнете ще е от полза,включително аксесуари по облеклото и обувките.
И още-подготвяме възпоменателен медальон за участниците с текст:"Като не щеш мира-на ти секира!".Бихте ли ни помогнали с превод на текста на старобългарски(Търсим визия,а не автентичност по обясними причини).
Приемете извиненията ми и помагайте!
Благодарностите-на местността...в "Чашата"!
Comment