Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяната на династията Дуло през 8 век

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Колега, той е безмълвен, защото напипваме деликатната тема за римо-византийските конспирации и машинации, включително и по отношение на българската история. Даже и по отношение на смяната на рода Дуло.
    Иаууу, ледът се пропука, господа съдебни заседатели !!!

Я да чуем какво е сторила римо-византийската пропагандна машина, по отношение истината за смяната на династия Дуло ?
    Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Юлиан Август написа Виж мнение
      Иаууу, ледът се пропука, господа съдебни заседатели !!!

Я да чуем какво е сторила римо-византийската пропагандна машина, по отношение истината за смяната на династия Дуло ?
      Обърни се по тази тема към Константин V Копроним. Той е водещ специалист по V²²²мия век в България. За византийския чиновник Теофан не ми се говори... Каква трагедия, че ни се явява основен извор. Кой знае колко хубави работи за България и българите е премълчал, докато си е творял на топло в Големия дворец в Константинопол и отвреме-навреме е прехвърлял по някой донос от Плиска.

Comment

Дали Византия е съпричастна в смяната на българската управляваща династия през 738г. е интересен въпрос.
        Някъде бях чел, че около 738г. е имало конфликт между двете страни, но без значителни последици - едноезеро преминало от едната към другата страна.
        Кое ли ще да е това езеро?
        Възможно е евентуално поражение на Севар да е имало за последица детронирането му?!?!
        Какво мислите?
        Не можете да искате от мен да съм обективен, а не субективен, защото аз съм субект, а не обект!

Comment

пропускате факта че в това време БХ воюва с авари и хазари едновременно. а може би и със славяните.
          Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

tonev написа Виж мнение
            пропускате факта че в това време БХ воюва с авари и хазари едновременно. а може би и със славяните.

Това по какви данни ?
            Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Комай няма данни България по това време да е воювала с хазари, авари и славяни.
              Хазарите в него момент са смазани от арабското нашествие и не са в състояние с никого да воюват.
              Границата с аварите е стабилна и постоянна през целия 8 век (или поне няма данни за промени) така че едва ли е имало и с тях конфликт.
              Що се касае до славяните - ? С кои славяни и защо да е воювала България тогава?
              Не можете да искате от мен да съм обективен, а не субективен, защото аз съм субект, а не обект!

Comment

_magotin_ написа Виж мнение
                Произношението е КОНВЕНТОН. Силно съмнително е такава заемка от латински или от латински през гръцки да се е използвала у прабългарите.
                Тогава защо съм срещал твърдения, че думата е: КУВЕNТОΣ
                Не 7, а 77 пъти по 7...

http://www.mathematicalanthropology.org/

Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм

Comment

Darkas написа Виж мнение
                  Тогава защо съм срещал твърдения, че думата е: КУВЕNТОΣ
                  Мисля съм дал линк към оригиналния текст, всеки сам може да види как точно е думата.

По отношение на войни през V²²²ми век:
                  а/Хазари. Хазарите са били доста заети с новите си южни съседи през V²²²ми век, почти невероятно е, да са организирали походи на Запад. Мисля да определим последните сигурни сведения за българо-хазарски конфликт към времето на Аспарух, с допускане, че докъм християнизацията и появата на маджарите българско присъствие е имало в района на Днестър. В Акерман има сигурни следи от българи от периода на Дунавска България.

б/Авари. Съмнително е българи и авари да са воювали мащабно преди началото на V²²² век, няма податки за такова твърдение. Археологическите данни показват голяма близост в определени културни явления в двата организма и не е изключено наличието на траен и дълбок мир. За мен не е случайно, че чак при Омуртаг българите започват да се интересуват от славяните по Средния Дунав.

Comment

Боянова България (Хазария)

Здравейте, това е първото ми писане тук. Нямам сериозни исторически познания, но много съм впечатлен от нивото на дискусия.

Първо простете, че пускам темата тук, но не намерих раздел за България преди 681г. Ако има такъв нека модераторите да я преместят.

Въпроса ми е за Боянова България (Хазария) и тезата която се поддържат в Зиези, че Бояновите българи са поставили началото на Ашкенази евреите.

Боянова България (Хазария) просъществува до средата на X в. когато е присъединена към Киевското царство, а множество от населението й се разселва из цяла източна Европа. Стотина години по-рано (около 810 г.) в Боянова България се извършва смяна на държавната религия - поданиците й приемат юдаизма.

Аз винаги съм харесвал Ашкенази музиката Klezmer, защото съм я намирал за много близка до нашите ритми. Те дори имат определен танц, който се нарича Булгар и май не искат да си признаят връзката, защото ето какво казва wikipedia

The name "Bulgar" (Yiddish "bulgarish", Romanian "bulgarească") probably refers to the Bulgarian minority in southern Bessarabia (the Bessarabian Bulgarians), although their association with this particular dance has long been forgotten. "Freylekh" is the Yiddish word for "festive."

Та какво е вашето мнение, българи ли са ашкеназите?

Comment

не

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

plamenski написа
                        Първо простете, че пускам темата тук, но не намерих раздел за България преди 681г. Ако има такъв нека модераторите да я преместят.
                        Липсата на такъв раздел хич не е случайна. Годината 681 - също.

plamenski написа
                        Въпроса ми е за Боянова България (Хазария) и тезата която се поддържат в Зиези, че Бояновите българи са поставили началото на Ашкенази евреите.
                        Повечето "идеи" на въпросния господин се въртят около това, че българите са в корена на всички нации, включително и на китайците, така че не виждам защо някой трябва да гледа сериозно на неговите писания. Ако ти гледаш сериозно - този форум не е за теб, фантасмагориите са на друго място и в друго заведение.
                        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                        Проект 22.06.1941 г.
                        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...
                        X