Von Danitz, познавачо на Златарски, на когото аз, невежата, благодарение на теб чувам името:не съм говорил за известието на патриарх Никифор под 635г., в което става дума за уногундурите и където се споменават Кубрат (или на средногръцки - Куврат, както го транскрибира Златарски) и Органа, а за известие под 619г., където се говори за хунски вожд и няма никакво име. Златарски го идентифицира с Кубрат, Бурмов - с Органа, други пък приемат, че не е имал общо нито с единия, нито с другия.
Но понеже ти по-горе беше споменал, че Кубрат или Органа (или и двамата) били християни, а ми привеждаш откъс от извор, бъди любезен да ме просветлиш къде, в кой изворов текст, съдържащ имената на тези двамата или поне едното от тях, се казва, че е бил (или че са били) християни, а после можем да се посмеем заедно.
Но понеже ти по-горе беше споменал, че Кубрат или Органа (или и двамата) били християни, а ми привеждаш откъс от извор, бъди любезен да ме просветлиш къде, в кой изворов текст, съдържащ имената на тези двамата или поне едното от тях, се казва, че е бил (или че са били) християни, а после можем да се посмеем заедно.
Comment