Хъм, тук намирам поне две твърде спорни твръдения.
1.
Valsodar, би ли обяснил накратко, откъде научи, че именно Волжката прабългарска държава е "научила" "Европа" на всички тези най-новия тихнологии? Защото аз никъде не съм срещал обосновани научно твърдения за това. Още по-малко пък съм срещал някъде данни за наличието на канализация във въпросните "каменни градове" (за "инфраструктура" даже не питам, защото подобна има всеки град - ако твърдиш нещо конкретно трябва и да го назовеш по-определено). Хайде пак с твърденията, че видите ли прабългарите измислили всичко. Подобни твърдения трябва да се обосновават, при това достатъчно добре.
2.
Иска ми се да Ви запитам, TATAR, какво означава според вас "по-българска"? Как точно сравнявате това понятие, че да твърдите подобно нещо? Очевидно в момента има една единствена българска държава и едно единствено общо понятие за българска нация - нито едното, нито другото включва наследниците на волжските българи. Очевидно в такъв случай няма как те да са "по-българи" (доколкото подобно понятие въобще има смисъл отнесено към соцокултурни ралии) от населението на България.
Имам и една процедурна забележка към постовете Ви - в този форум не е прието да се пише на латиница - още повече, че има инталирана независима от операционната система програма за избор на настройката на клавиатурата.
1.
изградил каменни градове с канализация и инграструктура, народ запознал Европа с най-новите технологии в обработката на метала, земеделието, астрономията и още ред науки залягащи в основата на всяка една цивилизция!
2.
Bulgarsko-voljskata kultura naistina e bila nenadminata i po-bulgarska ot Dunavsko-bulgarskata!Islqmut tam ne uspqva da uni6toji realno-bulgarskoto,kakto pravi Hristiyanstvoto,Vizantiyskoto vliqnie i slavqnskata asimilatsiya v Dunavska Bulgaria.
Имам и една процедурна забележка към постовете Ви - в този форум не е прието да се пише на латиница - още повече, че има инталирана независима от операционната система програма за избор на настройката на клавиатурата.
Comment