Справка за к-н Величков
Collapse
X
-
-
Нищо още не съм намерил за тоя ротмистър Корсаков ...... понеже не знам дали някой може да помогне, реших да питам в моята стара тема.
Справката е за руската царска армия, ама като гледам тука какви таланти за добив на иформация има, може някой да удари рамо ...
Ротмистр 9 Конного полка, доброволец Терского
Казачьего войска и участник Русско-Японской
войны - А. Римский-Корсаков
Ей за тоя човечец ми трябва някакво инфо! През Балканските войни е по нашенско - първо с нас срещу турците, после пак с нас - срещу сърбите и гърците.
Ако има някакви справочници за тая Болшая Армия (или за авантюристите от нея, обикалящи целия свят, заради боя и вероятно заради идеите си) или някой е в час къде и как се дири по руските сайтове, то помагайте.
Ротмистъра е регистриран на фото с двама от нашите войводи. Сам си е написал данните на снимката.
Ако някой, някога, някъде, нещо ... да му изкажа благодарност!Comment
-
А сега за един германец ...
Поздравче за безкористните помагачи!
Дано и тоя тъп някой изрови нещо.
Диря инфо за германски офицер от времето на ВСВ. Бил е някакъв инспектор, вероятно във войски от или около авиацията ...
Името(или фамилията) му е Том (Thom). През април 1944г. е в България. Със сигурност е бил на летището в Крумово или ако е имало нещо летищоподобно или обслужващо летищата в района на Пловдив.
Ето тук е изписано името му, в посвещение на гърба на снимка:

Човека в ляво на вашите екрани е въпросния "inspektor Thom":

Дано разбирачите от тая история да надникват и в този раздел на форума, щото има да си виси въпроса ми ....Comment
-
(полковник?) Ботев
Някой има ли информация за (полковник ?) Ботев - командир на 11-ти Сливенски пехотен полк някъде около 1925-та година?"Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
FitzRoy Somerset, 4th Baron RaglanComment
-
Оказа се, че съм объркал годината, та да уточня въпроса - Някой знае ли нещо за полковник Ботев? Би трябвало да е командвал Сливенския полк през 1898 година."Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
FitzRoy Somerset, 4th Baron RaglanComment
-
Здравейте, знаещи!
Показаха ми един малко по-странен щик, на който пише "Подполковник Стоил Н Димитров". Може да е "К" инициала. Старичък е - с краесловни ерове е писано.
Та нещо да има в книгите за тоя подполковник от преди 9.9.1944 г.Comment
-
Димитров, Стоил Ненов - роден 07.02.1891 в Русе. Подпоручик 25.08.1915, поручик 30.05.1917, капитан 01.05.1920, майор 15.05.1930, подполковник 26.08.1934. служил: 40 ПП, 5-та допълваща часъ, 4-та пехотна дружина, 38-ма пехотна дружина, 1929 - интендантската дружина на 5-та пехотна дивизия, 1930 - Началник на отделение в инженерната инспекция, 1931 - адютант на 5-та пехотна дивизия, 1933 - 5-ти пехотен полк, 1935 - Помощник-командир на 39-ти пехотен полк, 1940 - В запасLast edited by dibo; 24-04-2013, 08:49.We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
---H. L. Mencken---Comment
-
Comment