KIZIL DELI написа
Виж мнение

трудно е да кача снимки от нещо, което не съм виждал, щото е разрушено и го няма. Нали шегичка ми пускаш?
.

ииий много съм прост 

. Успех с епиграфията, на мен лично ми бърка в здравето и много не й се напрягам, все се намира кой да ти го прочете
. Влаченето на камъни не е патент на музейните работници, нито има пряка връзка с парите. Цялата работа е от главата и степента на заболяването. Е миналата седмица в най-голямата жега в Одрин се усещам, че обръщам паднали надгробни плочи и ме лазят мравки, скорпии и т.н. земни твари, просто щото зер били от 15 век. От главата е от главатааа

. Аз поне мисля, че хвърля един нов и много любопитен ракурс. В крайна сметка османската архитектура нито се появява във вакум, нито пък се развива без да търпи или отдава влияние.

)
, тюрбето на Бали ефенди в Княжево и църквата са много добро попадение. Трябваше да се сетя когато ме питаше за обърнати на църкви ислямски култови сгради. 

. 
. Залагам си главата, че това са стълбите, които са водели към входа на тюрбето. Мисля, че е бая очевиден факт, който по някаква причина не се споменава в нито една публикация
.
.
)

.
. Всички това ни чака, Пазвантоглу може и да се е дуел много приживе, ама на днес гражданята от Видин сипят отгоре му боклук напълно необезпокоявани
.

, за символите, които се срещат върху минарета, тюрбета и др.е-та - кое е канонично, кое допустимо, и кое си е местно побито ...
Comment