ето една снимка с награден знак на нея героя е неква рода на жена ми(в смисъл пра-чичо или нещо такова-не че жена ми му е връстничка...)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НАГРЪДНИ ОТЛИЧИТЕЛНИ ЗНАЦИ В БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Гост
-
МАРШАЛСКА ЗВЕЗДА
Мойя аватар е част от по-голяма снимка ,която ще закача . Това е маршалска звезда на България оргиналите са произведени в СССР по поръчка на МНО , чувал съм че са поръчани и произведени 5 броя изработени са от злато и брилянти , а са раздадени 3 броя на Генералите Добри Джуров , Велко Палин и Щерю Атанасов по статут след смърта им те трабва да се връщат на МНО по-късно са произведени и копия в Монетен Двор които се появяват на пазара. Това на снимката е копие беше пуснато преди година в сайта VICMART.COM за 5000 USD и за мое учудване се продаде .
Comment
-
Гост
-
Какво ще рече различен брой? А и не винаги броят е определящ, може да има 10 по 0,1 карата и един от 1 карат и тук математиката определено не важи със същите закони.
Фалера, синтеичният диамант е брилянтът. Просто е синтетично обработен и шлифован диамант."Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
В сайта при продажбата описанието беше за синтетични диаманти . Не съм специалист в областа на скъпоцените камани но беглите ми познания са ,че необработените камани са диаманти след тяхната обработка и шлифоване те са вече брилянити. А синтетичните камъни се получават чрез химически реакций които възпроизвеждат процеса на образуването им в природата ,но за значително по-кратко време получените камъни са близки по структура и свойства до естествените но отстъпват на естествените по тяхната здравина и качество.
Comment
-
Гост
-
НЕМСКИ ВАРИАНТ
Преди няколко месеца WW2 публикува снимка на българския знак на Армейска група Макензен-похода срещу Румъния сега ми попадна и снимка на немскиа вариант на този знак вероятно нашия е изработен по късно в България , защото изглежда с по-лошо качество .Мисля ,че е изработен от Цинк , докото немския вариянт е от бронз.
Comment
Comment