НАГРЪДНИ ОТЛИЧИТЕЛНИ ЗНАЦИ В БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • pereto
    редовен
    • Dec 2004
    • 100

ето една снимка с награден знак на нея героя е неква рода на жена ми(в смисъл пра-чичо или нещо такова-не че жена ми му е връстничка...)
    Attached Files
    ТБТ

Comment

• Гост

.
      Last edited by Гост; 21-03-2006, 12:54.

Comment

• kapitan
        дзвер
        • Feb 2004
        • 800

А нещо за тия юнаци? Структура на организацията, история, имат ли нещо общо със войската...
        Attached Files
        На нож!

Comment

• falera
          редовен
          • Mar 2005
          • 50

МАРШАЛСКА ЗВЕЗДА

Мойя аватар е част от по-голяма снимка ,която ще закача . Това е маршалска звезда на България оргиналите са произведени в СССР по поръчка на МНО , чувал съм че са поръчани и произведени 5 броя изработени са от злато и брилянти , а са раздадени 3 броя на Генералите Добри Джуров , Велко Палин и Щерю Атанасов по статут след смърта им те трабва да се връщат на МНО по-късно са произведени и копия в Монетен Двор които се появяват на пазара. Това на снимката е копие беше пуснато преди година в сайта VICMART.COM за 5000 USD и за мое учудване се продаде .
          Attached Files

Comment

• mellisa
            Cupitor impossibilium
            • Mar 2005
            • 1181

И копията ли са с диаманти? Защото ако са, то 5 000 долара са повече от прилична цена, като им гледам каратите.
            "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
            Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

• falera
              редовен
              • Mar 2005
              • 50

Предполагам , че копията са със синтетични диаманти ,а оригиналите поръчани в СССР са с истински.

Comment

• Гост

.
                Last edited by Гост; 21-03-2006, 12:53.

Comment

• mellisa
                  Cupitor impossibilium
                  • Mar 2005
                  • 1181

Какво ще рече различен брой? А и не винаги броят е определящ, може да има 10 по 0,1 карата и един от 1 карат и тук математиката определено не важи със същите закони.
                  Фалера, синтеичният диамант е брилянтът. Просто е синтетично обработен и шлифован диамант.
                  "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                  Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

• falera
                    редовен
                    • Mar 2005
                    • 50

В сайта при продажбата описанието беше за синтетични диаманти . Не съм специалист в областа на скъпоцените камани но беглите ми познания са ,че необработените камани са диаманти след тяхната обработка и шлифоване те са вече брилянити. А синтетичните камъни се получават чрез химически реакций които възпроизвеждат процеса на образуването им в природата ,но за значително по-кратко време получените камъни са близки по структура и свойства до естествените но отстъпват на естествените по тяхната здравина и качество.

Comment

• Гост

.
                      Last edited by Гост; 21-03-2006, 12:42.

Comment

• falera
                        редовен
                        • Mar 2005
                        • 50

НЕМСКИ ВАРИАНТ

Преди няколко месеца WW2 публикува снимка на българския знак на Армейска група Макензен-похода срещу Румъния сега ми попадна и снимка на немскиа вариант на този знак вероятно нашия е изработен по късно в България , защото изглежда с по-лошо качество .Мисля ,че е изработен от Цинк , докото немския вариянт е от бронз.
                        Attached Files

Comment

• falera
                          редовен
                          • Mar 2005
                          • 50

ТУРСКИ ВАРИАНТ

Bчера след като качих немския вариант на знака Армеиска група Макензен-похода срещеу Румъния се опитах да се сетя от кой сайт свалих снимката и след ,като го намерих видях ,че там има и турския вариант на този знак ,така че ето го и него
                          Attached Files

Comment

• red777
                            редовен
                            • May 2005
                            • 72

Има ли отделна тема за ордените или и те се представят тук

Comment

• falera
                              редовен
                              • Mar 2005
                              • 50

Тук пишем само за нагръдни отличителни знаци в българската армия ,мисля че за сега във форума няма тема за ордените стига да има интерес и идея как да изглежда може да създадем виртуален каталог на българските ордени Царски ,Регенски, Комунистически , Съвременни

Comment

• Parabellum
                                ветеран
                                • Mar 2003
                                • 5567

Тема за ордените има, но отдавна не е писано в нея-ето я
                                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Working...