Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българските въоръжени сили 2004-2024

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    – Какво ще е участието на фирмите, свързани с трите големи модернизационни проекта – за изтребителите Ф-16 Блок 70, за патрулните кораби и за бойните машини на пехотата?
    – Всички тези компании, както и техните партньори подизпълнители участват. „Люрсен” заедно с „МТГ Делфин”, MBDA, Diehl Defence и SAAB по отношение на строящите се патрулни кораби за нашите ВМС, Lockheed Martin по отношение на изтребителите за нашите ВВС, докато General Dynamics–Land Systems се очаква да бъдат представени на щанда на „Терем”. Паралелно с това и в рамките на статичния показ отново ще имаме участие на контингент от ВС на САЩ, който ще представи две машини – БМП „Страйкър” и РСЗО „Хаймарс”.

    – Да очакваме ли засилено присъствие на фирми – български и чуждестранни, които имат намерение да участват в бъдещите проекти за модернизация и превъоръжаване на Българската армия?
    – Логично, точно тези компании проявиха засилен интерес и имат разширено присъствие на „Хемус 2024”. Уместно е да се упоменат двете основни причини за този факт, а именно дефинираните от МО и обявени 10 приоритетни модернизационни проекта в приетата от правителството Програма за инвестиции в отбраната, и финансовото осигуряване на тези проекти, предвидени чрез Закона за държавния бюджет за 2024, където разходите за отбрана са в размер на 2,05% от БВП, а също така и предвидените в тригодишната финансова прогноза разходи за отбрана от 2,00 до 2,23% от БВП.


    We don't see things as they are, we see them as we are
    ---Anais Nin----

    Comment

    Working...
    X