Един тъп въпрос: "защо Фашо използува думата "ние" когато говори за Германия?".
.
) струва ми се рязко намаляха. Че даже някои взеха и да проглеждат. Но, не се отчайвай - има надежда. Виж, в Северна Корея да речем нещата ще ти дойдат точно по мярка. Говори се, че и Куба има това-онова, може и там да се пробваш. Тук-там из Южна Америка може и да е останало нещо ... знам ли? Е, най-малкото, можеш да потърсиш - ако наистина толкова искаш тоталитаризъм, сигурен съм, че в крайна сметка ще го намериш някъде ... под някаква форма ... знам ли, света е пълен с изненади.
.
. Ако се повгледаш по-внимателно в историята, ще видиш, че Германия сериозно прекалява от 1938-ма - то не беше Австрия, Чехия и не знам какво си. И всеки път - нямаме повече искания, само това и край... Та не е много чудно, че накрая се стига до разширяване на войната и вината за това съвсем не е на Британското или Френското правителство - те са пасивни в случая и само реагират на събитията (след като предварително са обявили какво ще последва, ако Германия нападне и най-вече, след като са се заели достатъчно сериозно да разрешат проблема с дипломатически средства (но на Хитлер му се иска именно война с Полша, а не урегулиране с дипломатически средства)). Естествено, че Хитлер не желае тогава войната да прерасне в световна, но точно така се получава и то в резултат именно на неговите действия (войната става общоевропейска).
Comment