Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Военни паметници и гробища

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

В нашата родина предателствата се случват всеки ден!
    Президентът комунист Георги първанов имаше наглостта,да открие паметник на американските терористи умрели над България в периода 1943-1944.
    В Пловдив се откри паметник на някакъв гръцки завоевател,при това с гръцки пари.Интересно,значи древен БЪЛГАРСКИ град като Пловдив трябва да бъде представян от Альоша и Филип македонски...
    Само ще вметна,че в БЪЛГАРИЯ няма паметник на СИМЕОН ВЕЛИКИ!

Няма да коментирам изстъпленията на управляващите,тях всеки ги знае.Стига се дотам,БЪЛГАРСКАТА земя да бъде продавана на чужденци! Явно и това се вижда малко на Симеончо/вербуван от ДС от 1969/ и чифута Соломон паси/агент на световното евреиство/
    Няма да продължавам с новните на турски език,с гаврата на 24 май по БТВ когато Кирил и Методии бяха приравнени с циганите а самата емисия новини навръх най-светлия бългасрки празник беше водена от турчин и сръбска к****....

Време е народа да се пробуди,защото РАЗЛОЖЕНИЕТО върви с пълна сила!

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

Вижте какво, уважаеми, предлагам Ви този тон да го използвате някъде другаде. Политическите си пристрастия споделяйте някъде другаде - тук не им е мястото. Само ще отбележа, че един монархист, да плюе по наследника на трона ми се вижда най-малкото странно. Другите "факти" ги споделяйте някъде другаде, на място, където се събират други ваши единомишленици.
    месир Воланд

Comment

Първо един народ е народ, когато уважава смъртта и особено смъртта на загинали войници... Мамка му, да не би и българската армия да не хвърляла черно було върху безчет булки и майки,а? Да не би в основния ни съперник по време на Желязната завеса Югославия да не се грижи за гробовете на загиналите там наши воини... дори наследниците на титова Югославия продължават да се грижат за тях.

Прочети романа "Тютюн" и виж как българите се отнасят със загиналите чуждоземни момци...
      "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
      нека четат пред вратите
      нашата памет остъклена
      с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

1942 - десантът при Диеп

Heinz W. Guderian написа
        Първо един народ е народ, когато уважава смъртта и особено смъртта на загинали войници... Желязната завеса Югославия да не се грижи за гробовете на загиналите там наши воини... дори наследниците на титова Югославия продължават да се грижат за тях.

Прочети романа "Тютюн" и виж как българите се отнасят със загиналите чуждоземни момци...
        Така,отговарям ти поред.
        1.Не може да бъдат уважавани терористи,подобни на Осама Бин Ладен.Американците загинали над БЪЛГАРИЯ в 1943-1944 са точно такива.Откога стана воинишка доблест да хвърляш детски играчки/бомби/ целящи да обезобразяват деца?!?
        Воина трябва да се уважава,когато умре в битка,като честен и доблестен мъж,а терористите не са такива.Освен това постъпката на Първанов не е да се поддържа гроб,а да се издига плоча,направи разликата.
        2.За Югославия,тука човече направо изби рибата.Това не знам откъде си го чул или прочел,но по-добре е да идеш да видиш за какво става въпрос.Говоря специално за гробищата ни в Македония/визираш титова Югославия,затова ти давам този пример/
        Единственото място,къдео гробища на бългасрки воини се поддържат е в Румъния.
        3.За Тютюн,чел съм и двете издания,и комунистическата версия и автентичната,но позволи ми да не се чувства длъжен да вярвам и почитам човек като Димитър Димов,знаеш ли кой е той?/не говоря като писател/

Какво ще кажеш за другите предателства?

Comment

Шовинтистъ, първо, глупости подобни на "агент на световното евреиство", можете да си ги запазите за място, където се събирате с подобните на Вас. В рамките на този форум простотиите и глупостите от този род се санкционират с едно основно средство - присмех и в някои особени случаи - гнусливо съжаление.
          Трето - няма нужда да пускате две теми с едно и също съдържание и общо взето по един и същи повод.
          Четвърто, това за играчките-бомби аз никъде не съм го виждал доказано, макар че наистина много се говори за това (тук някъде имахме тема за това, не помня точно къде беше, на форума на "Криле" имаше много по-подробно обсъждане). Аз по-скоро съм склонен да смятам това за част от тогавашната ни пропаганда, още повече, че почти същите неща се разправят и от пропагандата след 1944 г. пак за сащианците, но вече става въпрос за диверсанти.
          Пето и последно - именно, шовинисти като Вас самият стават причина за разпалването на национални вражди и трупане на омраза в рамките на социума. Може би трябва да се замислите над това, че национализмът на може да бъде оправдание за сеене на разделение в и без друго смаляващия се български народ. Доколкото ми е известно, българите от турски етнически произход, както и помаците, и всички останали са не по-малко българи от всеки един от нас. И те са част от българската нация и важното е да сме единни. А не да се появяват създания като Вас, които да раздават определения (като "турчин и сръбска к****"), без да имат каквото и да е право на това. И ако ще говорим за национални предателства, то в тази категория веднага и без колебание включвам именно хора, които ръсят подобни приказки, за да задоволят ниските си идеологически пристрастия. Подобни неща съвсем не са проява на някакъв патриотизъм, а по-скоро точно на обратното.
          Впрочем, тези приказки така или иначе, дори формално влизат в противоречие с правилата на форума, а в този случай се действа и по друг начин.

Comment

Имах предвид паметниците и военните ни гробища в Хърватия, поне за тях съм сигурен.
            "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
            нека четат пред вратите
            нашата памет остъклена
            с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Heinz W. Guderian написа
              Имах предвид паметниците и военните ни гробища в Хърватия, поне за тях съм сигурен.
              За Хърватия нищо не казвам,това е смел народ,който е водил славни битки със сърбите.
              Не се очудвам ако хърватите са постъпили доблестно.

Comment

Re: Американският тероризъм над българите

gollum написа
                Шовинтистъ, първо, глупости подобни на "агент на световното евреиство", можете да си ги запазите за място, където се събирате с подобните на Вас. В рамките на този форум простотиите и глупостите от този род се санкционират с едно основно средство - присмех и в някои особени случаи - гнусливо съжаление.
                Трето - няма нужда да пускате две теми с едно и също съдържание и общо взето по един и същи повод.
                Четвърто, това за играчките-бомби аз никъде не съм го виждал доказано, макар че наистина много се говори за това (тук някъде имахме тема за това, не помня точно къде беше, на форума на "Криле" имаше много по-подробно обсъждане). Аз по-скоро съм склонен да смятам това за част от тогавашната ни пропаганда, още повече, че почти същите неща се разправят и от пропагандата след 1944 г. пак за сащианците, но вече става въпрос за диверсанти.
                Пето и последно - именно, шовинисти като Вас самият стават причина за разпалването на национални вражди и трупане на омраза в рамките на социума. Може би трябва да се замислите над това, че национализмът на може да бъде оправдание за сеене на разделение в и без друго смаляващия се български народ. Доколкото ми е известно, българите от турски етнически произход, както и помаците, и всички останали са не по-малко българи от всеки един от нас. И те са част от българската нация и важното е да сме единни. А не да се появяват създания като Вас, които да раздават определения (като "турчин и сръбска к****"), без да имат каквото и да е право на това. И ако ще говорим за национални предателства, то в тази категория веднага и без колебание включвам именно хора, които ръсят подобни приказки, за да задоволят ниските си идеологически пристрастия. Подобни неща съвсем не са проява на някакъв патриотизъм, а по-скоро точно на обратното.
                Впрочем, тези приказки така или иначе, дори формално влизат в противоречие с правилата на форума, а в този случай се действа и по друг начин.
                Страшно е когато човек чете писания като твоите.
                Соломон Паси води АНТИнародна политика,това е ясно за всеки трезвомислещ БЪЛГАРИН.Ако вярваш на вестници и телевизии-съжалявам!

С приказките,че бомбите били измислица,се подиграваш с човешки трагедии.Какви измислици,какви пропагадни,това са факти....
                Хвърляни са писалки,кутии с бомбони.Деца на по 7-14 години са оставали без пръсти и обезобразявани.Ще ти цитирам и имена,като направя справка.

Националните вражди са разпалвани,от Ционизма/това е доказан факт/ да не се откланяме сега от темата.

Няма такова нещо като "български" турци,това може да го приказват хора от ДПС.Има или българи или турци.Аз за помаците НИЩО не съм казал,няма и да кажа,защото те са БЪЛГАРИ,потурчени по неволя.Слава богу има хора като Отец Боян Саръев,които ги връщат в правата вяра.
                Говорех за подигравката с българщината по Бтв,нищо повече.

Аз не претендирам да съм патриот,аз съм краен националист/стигащ до шовинизъм/ само това е спасението за БЪЛГАРИЯ!

Не виждаш ли,че се води АНТИнародна политка,вместо да заливаме форумите със спорове,е хубаво да се обединяваме.
                Да не се повтарят такива престъпления,като ГАВРАТА с Българския празник на 24 май...

Comment

Добре, че дървени глави като тази на Шовиниста не управляват политиката на България. Ако беше така, отдавна да сме се избили едни други. Пещерния му национал-комунизъм е вече част от миналото.
                  Добре, че хора като него са сравнително немногобройни.
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Няма такова нещо като "български" турци,това може да го приказват хора от ДПС.Има или българи или турци.Аз за помаците НИЩО не съм казал,няма и да кажа,защото те са БЪЛГАРИ,потурчени по неволя.Слава богу има хора като Отец Боян Саръев,които ги връщат в правата вяра.
                    Интересно, как си представяте това обединение, ако изклучвате предварително от него около 15% от българското население? Какво, ще принудите тези 15% да се изселят, ще им отнемете гражданските права или ще ги ликвидирате? Защото от това, което сте написали до момента аз други изводи не мога да си направя.

За "уплаха" от това, което сме написали - забавно е, че е взаимен. НО интересното е, че аз не се опитвам да отнема гражданските права и принадлежността на около 15% от българското население, за разлика от Вас. И имам поне някакви конкретни идеи за това какви са проблемите и евентуално как биха могли да бъдат решени. Докато от вашите писания виждам само омраза към конкретна идеология (комунистическата и всичко свързано с нея) и омраза към упоменатите вече 15% от населението.
                    Стремежът Ви към "истината" и "фактите" не се доказва, чрез избирателно изписване на думи с главни букви, още по-малко чрез писане на общопиети пропагандни клишета.

Аз не претендирам да съм патриот,аз съм краен националист/стигащ до шовинизъм/ само това е спасението за БЪЛГАРИЯ!
                    Що се отнася до идеите Ви за спасението на България - именно с подобни идеи и инспирирани от тях действия може окончателно да бъде унищожена България.

За играчките-бомби - както споменах, ще повярвам ако мога да се запозная с някакви доказателства, а на такива досега не съм попадал.

Националните вражди са разпалвани,от Ционизма/това е доказан факт/ да не се откланяме сега от темата.
                    Отклоняваме се от темата, но това изречение е достатъчно показателно за представите Ви за "истина" и "факти". Смешно е, стига хора с идеи като Вашите да не бяха извършили толкова много кръвнини и престъпления, включително и в нашата история.

Comment

messire Woland написа
                      Добре, че дървени глави като тази на Шовиниста не управляват политиката на България. Ако беше така, отдавна да сме се избили едни други. Пещерния му национал-комунизъм е вече част от миналото.
                      Добре, че хора като него са сравнително немногобройни.
                      щ

Драги ми човече,сега в БЪЛГАРИЯ цари смес от ДЕМОкрация и комуНИЗЪМ или ДЕМОНИЗЪМ!

Комунизма приятелю е интернационален по-природа.

Именно това наблюдаваме в Европа.Модерен марксов комунизъм-отмиране на държавите,класите....

Замисляй се малко повече,вместо да бързаш да ми преписваш квалификации от рода на"национал-комунизъм"

Comment

gollum имай търпение за доказателствата.

Ще цитирам имената на засеганитите деца,просто трябва да се разровя в архива си.

Comment

България и алтернативата, в която Германия печели ВСВ

Доказателствата би трябвало да включват не само това, но и материали за самите бомби, за начинът по който е осъществявано хвърлянето им и т.н. И трябва да са проверими, т.е., да могат да бъдато ктрити и проверени в архивите.

Що се отнася до идеологията - съвсем съгласен съм с Воланд, че вашите възгледи имат много повече общо с комунистическите (така както ги разбират в СССР през 30-те, 50-те години) и национал-социалистическите и определено са на километри далеч от това, което обикновено се нарича западна демокрация. А за либерализма - да не говорим. Но тъй като аз виждам бъдещето на родината си именно в наблягане върху комбинацията между свобода и отговорност на личността и социалните групи, спрямо държавата (а нацоинализмът във вид близък ди изповядвания от Вас е именно държавообразуваща идеология). Това е твърде различно и далеч от Вашите схващания, както и от упоменатите идеологии.

Comment

Напротив, Шовинисте. Именно преди десети ноември 1989 г. в България беше пълно с комунисти, чиято позиция беше 1:1 с твоята (ако заменим в нея отношението към Райха с това към СССР; и двете ги няма слава богу!).
                            Освен това, крайния национализъм в момента не може да ни доведе до друго освен до разрушение на Родината ни. Едиствения начин да продължим да съществуваме като една държава е да поддържаме модела на етническа и верска търпимост. Все пак в нашата държава освен християни (които са от поне няколко секти) има и мюсюлмани и атеисти (като мен). Различието в културата и вярата не ни прави по-малко българи. Така че, изостави ако обичаш тоя напудрен стил и се върни на земята. Прочети и какво пише на сайта за пропагандата.
                            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                            Проект 22.06.1941 г.
                            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

messire Woland написа
                              Напротив, Шовинисте. Именно преди десети ноември 1989 г. в България беше пълно с комунисти, чиято позиция беше 1:1 с твоята (ако заменим в нея отношението към Райха с това към СССР; и двете ги няма слава богу!).
                              Освен това, крайния национализъм в момента не може да ни доведе до друго освен до разрушение на Родината ни. Едиствения начин да продължим да съществуваме като една държава е да поддържаме модела на етническа и верска търпимост. Все пак в нашата държава освен християни (които са от поне няколко секти) има и мюсюлмани и атеисти (като мен). Различието в културата и вярата не ни прави по-малко българи. Така че, изостави ако обичаш тоя напудрен стил и се върни на земята. Прочети и какво пише на сайта за пропагандата.
                              Приятелю,по писанията ми се струва,че за"преди 1989" си разбрал най-вече от мама и татко.Ако не е така,извинявай.

Вие ме изкарвате национал-социалист,само защото ОБИЧАМ родината и съм благодарен на РАЙХА за обединението им през 1941.
                              Не виждам преди 1989 къде е бил този национализъм,да не би да визираш Възродителния процес,това беше просто простотия направена по глупав начин,нищо повече.
                              Преди 1989 се рушеше БЪЛГАРЩИНАТА.Водеше се политика на СЛАГАЧЕСТВО каквато се води и днес.Разликата е само,че сега съюза не е Съветски,а Европейски,а договора не е Варшавски,а Атлантически.

пак ще се повторя,замисляй се повече.НЕдей да отдаваш всичко на емоцията.

Comment

Шовинист, към това само трябва да прибавите и периодът от 1934 г. до 1944 г., защото той също хич не се отличава в това отношение от упоменатото от Вас разделяне. Във всеки случай аз си спомням времето от преди 1989 г. от лични впечатления, това в още по-голяма степен важи за Воланд. А за замислянето - бих поставил пред лицето Ви огледало (ако смятай, че от това ще има някакъв смисъл), та да отправите съветите си към самия себе си - ще са Ви от полза, ако ги следвахте.

Comment

Working...
                                X