Sea Dog, те за три-четири дни не могат даже да планират операцията. Какво да говорим за взривяване, за "теглене"...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Руският Флот
Collapse
X
-
То това е ясно, и на руснаците им е ясно - ние си говорим ако имат желание.Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/
Comment
-
Sea Dog написа Виж мнениеТри - четири дни. И няма нужда да го вдигат. Сложната част ще бъде разцепването на корпуса с експлозив, другото ще свършат буксирите. Разбира се става въпрос за най-бързото освобождаване на фарватера, не говорим за пълно премахване на корпуса.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Sea Dog написа Виж мнениеЛентов заряд
Sea Dog написа Виж мнениеДреме ми за отломките, въпроса е да изкарам максимално бързо корабите си. След това ще събирам разпиляното.
Освен това такова взривяване е трудно, до невъзможно за изчисляване и цялата работа ще е леко на късмет. Да не говорим че изисква специалисти с опит, каквито в Украйна не е ясно дали изобщо има.
Както написа Кухулин, само подготовката ще отнеме седмици. Освен това не забравяй, че колкото и да си взривяваш, накрая пак ще трябва да режеш.
Експлозивите не действат на стоманите по начина по който го дават по филмите.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеЗа да разделиш на две кораба
Romanian Shipyard Delivers Black Sea’s Largest Floating Crane To Nibulon
Its will have a lifting capacity in hook mode of at least 60 tons per lift.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеЪ?
Корабът е със стоманен корпус и "алуминиева" надстройка, леганл е на борд, като кила е лесно достъпен.
Никой не е казал че ще е лесно, а и пак повтарям - не съм казал че ще вдигам секции, за да ми трябва кран. Искам само да освободя достатъчно място по фарватера.Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/
Comment
-
Sea Dog написа Виж мнениене съм казал че ще вдигам секции, за да ми трябва кран
Comment
-
Питаш какво е лентов заряд ли ? - Потърси на руски "шнуровой заряд"
Корабът е със стоманен корпус и "алуминиева" надстройка, леганл е на борд, като кила е лесно достъпен.
Никой не е казал че ще е лесно, а и пак повтарям - не съм казал че ще вдигам секции, за да ми трябва кран. Искам само да освободя достатъчно място по фарватера.
Дори разрязването на обикновена фермена конструкция се прави от специализирани фирми, след много планиране. Армейски специалисти каквито имат украинците могат да го направят, но ще има отломки из цяла Украйна.
Въобще ако на примерно подполковника от инженерни войски и подопечните му 12 сапьорчета им придадеш четирима водолази и десет камиона експлозиви и им посочиш потъналият есминец, ще настане едно неловко мълчание, предшестващо истеричен смях.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеВъобще ако на примерно подполковника от инженерни войски и подопечните му 12 сапьорчета им придадеш четирима водолази и десет камиона експлозиви и им посочиш потъналият есминец, ще настане едно неловко мълчание, предшестващо истеричен смях.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеНа български термина е детониращ шнур. Този който вероятно имат украинците не е подходящ за цепене на кораб. Той едва дърво може да отреже. Преполагам имаш в предвид формовъчни заряди в стоманени форми, но Украйна и да има такива едва ли има необходимите специалисти.
Дори разрязването на обикновена фермена конструкция се прави от специализирани фирми, след много планиране. Армейски специалисти каквито имат украинците могат да го направят, но ще има отломки из цяла Украйна.
Въобще ако на примерно подполковника от инженерни войски и подопечните му 12 сапьорчета им придадеш четирима водолази и десет камиона експлозиви и им посочиш потъналият есминец, ще настане едно неловко мълчание, предшестващо истеричен смях.
Не, нямам предвид "формовъчни заряди в стоманени форми".
Ако не разбра какво е лентов (шнуровой) заряд - търси. Жокер - ползват ги едни кораби, дето според съфорумците не са ни нужни. Втори жокер - методът е използваан и преди (че даже и за "Курск" са искали да го приложат).
Сапьорчетата са едно, миньор-водолази са друго. Украинските са обучавани от англичани. ( О, чудо, има ги в българия, че и специализират в Жабария)
Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/
Comment
-
В несъстоялата се игра точно това исках да направя - да топна първият цивилен кораб във фарватера на Варна, но Голум каза, че ще има наказателни точки
Много лошо е застанал кораба. Не разбирам от тези работи, но ми се струва, че и да го "разрежат" с взривове на три-четири парчета, пак няма как да ги мръднат. С буксири - абсурд, а с кранове - как се вдига парче от 2000+ тона ?
Тука ще пада месеци рязане.
Comment
Comment