Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Антантата в България

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

gollum написа
    Шовинист, това което пишеш по какъв източник е? Лични впечатления ли са, що е. Хубаво е да се посочва.
    Не са мои лични впечатления. Това е стара публикация в един вестник на мой приятел. Казва се "Легионер", а приятелят Иван Григоров-не знам дали още издава този малък бургаски ежемесечник.

Едва ли и са негови лични впечатления, след като е роден във втората половина на 20-те. Вероятно статията е препечатана от някъде (български вестник от това време). Всъщност мисля, че се упоменаваше някъде 1920 година не съм сигурен.

Comment

Италианските окупационни войски в България след Първата световна война" - статия на Антонина Кузманова в сп. "Военноисторически сборник" през 90-те години на миналия век. Италиански военни части са носили окупационна служба в Македония, Видин, Лом, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Враца, Кюстендил, Радомир, София, Тутракан, Силистра, Добрич.
      Напълно вярно,тогава и папата изпраща един мисионер под предлог да събира данни ,за съдбите на пленени италиански войници в Б-я.Този папищаш обаче агитирал унията пред българите.

Comment

Working...
      X