Здравейте,някой дали може да ми каже откъде мога да намеря информация за Курската дъга. Трябва да пиша доклад за нея , а да си призная почти не съм запознат. Много ви моля,помощ
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Курската дъга
Collapse
X
-
Хм, що не разглеждате сайтовете към портала, бе хора?
THE LABARUM
sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
,sevogorob eht erew ysmim llA
.ebargtuo shtar emom eht dnA
Бе сгладне и честлинните комбурси
тарляха се и сврецваха във плите;
съвсем окласни бяха тук щурпите
и отма равапсатваха прасурси.
-
Има я спомената в доста исторически книжки, немски и руски, тук из форума сме говорили за нея, а и са давани линкове:
Можеш да отидеш и тук: http://militera.lib.ru/ - и ще намериш доста информация по въпроса, от всякакво естество. И т.н. Но трябва да се пазиш от клишета и легенди, с които е пълна информацията около Курската битка. Там, за най-големите танкови сражения и други подобни легенди.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Във форума има няколко теми, в които се разглежда този въпрос. За хора, които почти не са запознати с темата, изнесеното там би трябвало да е повече от достатъчно. За да ги намерите е достатъчно да пуснете едно търсене с ключови думи "курск", "прохоровка":
Сигурно съм пропуснал нещото, но и тези теми стават като за начална информация. Ако можете да четете на руски език, то можете да погледенте тези източници:
Сайт «Военная литература», работающий с 2001 г., собрал в себе множество текстов, имеющих отношение к военной истории и истории войн, и постоянно пополняется новыми материалами. Среди них -- первоисточники, архивные материалы, документы, мемуары, исследования, проза и поэзия, биографические работы, пропагандистские материалы, статьи, альтернативная военная история, книги по истории техники и оружия, уставы и наставления, устная история, детская военная литература, карты и схемы, военная периодика и многое другое.
(добър анализ от съветски генерал на Прохоровското сражение, но в книгата има и обща информация за оперативната ситуация).
Сайт «Военная литература», работающий с 2001 г., собрал в себе множество текстов, имеющих отношение к военной истории и истории войн, и постоянно пополняется новыми материалами. Среди них -- первоисточники, архивные материалы, документы, мемуары, исследования, проза и поэзия, биографические работы, пропагандистские материалы, статьи, альтернативная военная история, книги по истории техники и оружия, уставы и наставления, устная история, детская военная литература, карты и схемы, военная периодика и многое другое.
Ако владеете английски език на тази страница има подробна инфомация по интересуващия ви въпрос:
Ако имате интерес, то прочетете тези източници, сравнете написаното и ще можете да си изградите независим собствен поглед върху проблема.
Comment
-
Много съм ви благодарен за линковете и информацията,видях и говореното във форума по въпроса,а и намерих в няколко учебника информация,но определено ще трябва да се захващам да превеждам от руските сайтове,просто никъде другаде няма толкова много материал,а на мен точно това ми трябва. Още веднъж - много ви благодаря,наистина много ми помогнахте
Comment
-
Въпреки, че изтрих забележките относно ползването на системата за търсене и мързела, бяха съвсем на място. Търсенето на информация из форумите е ЕЛЕМЕНТАРНА ОПЕРАЦИЯ. Линковете към теми от форумите, които Голъм и Воланд са предоставили, не са намерени по някакъв друг окултен метод, а просто чрез въвеждане на ключовите думи в търсачката.
Та на мен лично ми е обидно, когато новаци 1) не си правят този елементарен труд и 2) си позволяват да се държат нахално когато им се направи забележка за това. Едва ли не сме длъжни да им вършим работата.
Та толкова по темата.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
Comment