If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте,някой дали може да ми каже откъде мога да намеря информация за Курската дъга. Трябва да пиша доклад за нея , а да си призная почти не съм запознат. Много ви моля,помощ
Можеш да отидеш и тук: http://militera.lib.ru/ - и ще намериш доста информация по въпроса, от всякакво естество. И т.н. Но трябва да се пазиш от клишета и легенди, с които е пълна информацията около Курската битка. Там, за най-големите танкови сражения и други подобни легенди.
Във форума има няколко теми, в които се разглежда този въпрос. За хора, които почти не са запознати с темата, изнесеното там би трябвало да е повече от достатъчно. За да ги намерите е достатъчно да пуснете едно търсене с ключови думи "курск", "прохоровка":
Сигурно съм пропуснал нещото, но и тези теми стават като за начална информация. Ако можете да четете на руски език, то можете да погледенте тези източници:
Сайт «Военная литература», работающий с 2001 г., собрал в себе множество текстов, имеющих отношение к военной истории и истории войн, и постоянно пополняется новыми материалами. Среди них -- первоисточники, архивные материалы, документы, мемуары, исследования, проза и поэзия, биографические работы, пропагандистские материалы, статьи, альтернативная военная история, книги по истории техники и оружия, уставы и наставления, устная история, детская военная литература, карты и схемы, военная периодика и многое другое.
(добър анализ от съветски генерал на Прохоровското сражение, но в книгата има и обща информация за оперативната ситуация).
Сайт «Военная литература», работающий с 2001 г., собрал в себе множество текстов, имеющих отношение к военной истории и истории войн, и постоянно пополняется новыми материалами. Среди них -- первоисточники, архивные материалы, документы, мемуары, исследования, проза и поэзия, биографические работы, пропагандистские материалы, статьи, альтернативная военная история, книги по истории техники и оружия, уставы и наставления, устная история, детская военная литература, карты и схемы, военная периодика и многое другое.
Много съм ви благодарен за линковете и информацията,видях и говореното във форума по въпроса,а и намерих в няколко учебника информация,но определено ще трябва да се захващам да превеждам от руските сайтове,просто никъде другаде няма толкова много материал,а на мен точно това ми трябва. Още веднъж - много ви благодаря,наистина много ми помогнахте
Въпреки, че изтрих забележките относно ползването на системата за търсене и мързела, бяха съвсем на място. Търсенето на информация из форумите е ЕЛЕМЕНТАРНА ОПЕРАЦИЯ. Линковете към теми от форумите, които Голъм и Воланд са предоставили, не са намерени по някакъв друг окултен метод, а просто чрез въвеждане на ключовите думи в търсачката.
Та на мен лично ми е обидно, когато новаци 1) не си правят този елементарен труд и 2) си позволяват да се държат нахално когато им се направи забележка за това. Едва ли не сме длъжни да им вършим работата.
Та толкова по темата.
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment