Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Железният кръст на Хитлер

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Edna malko popravka: kucheto se kazva Fuksl. Izbiagalo e ot protivnikovite okopi i popada pri Hitler. Bydestiat fiurer otnachalo e zatrudnen v obstuvaneto s nego, zastoto kucheto ne razbira komandi na nemski ezik. Postepenno obache se nauchava. Hitler go dresira da pravi i klounski nomera, s koito raztovarva voinicite.

Niama danni Hitler da se e dyrjal zverski s tova dobiche. Naprotiv, obichal go e mnogo.

(Izvinete za latinicata, no sym na rabota v momenta )
    http://thirdreich.boinaslava.net/

Comment

Eisenherz написа
      "На времето си малко управлявалият канцлер (Шлайхер - бел. Eisenherz) се е заинтересувал как един прост ефрейтор е могъл да получи най-голямата военна награда на Кайзерова Германия - "Железният кръст" - I степен. Според твърдението на нацистката пропаганда Хитлер прекарва четири години в окопите и е награден за проявената от него храброст. Шлайхер установява, че в официално публикувания списък на наградените в полка, където служи Хитлер, това име не фигурира. От документите в досието се вижда, че Хитлер е само ординарец на ротния командир, изпълнява разни поръчки и затова не прекарва нито ден в окопите. следователно не може и дума да става за никакъв "Железен кръст". По-нататъшното проучване дава възможност да се установи, че той получава "наградата" чрез мошеничество няколко години след завършването на войната, по време на "бирения заговор" в Мюнхен през 1923 г. от генерал Лудендорф, който участвува в тази авантюра."
      Преди време четох, че Хитлер се сдобива с Първата степен на Железния Кръст благодарение на Макс Аман. За последния не знам нищо макар че имам някакви негови снимки. Всъщност той е бил в един полк с Хитлер но повече не съм се интересувал за него.

Действително има атака в която Хитлер дори временно загубва зрението си - за няколко дни. това не бива да се омаловажава.

Всъщност според мен няма никаква далавера в получаването на кръста. Толкова войници, сержанти, ефрейтори и какви ли не получават Железен Кръст - раздадени са стотици хиляди и през ПСВ и през ВСВ макар че през ВСВ това отличие се заслужвало малко по-трудно - поне с такова впечатление съм останал.

Нека не лишаваме Хитлер от честта да носи Железния си Кръст, защото неговите отличия и без това са малко - едната златна партийна значка кръста и това е в общи линии.

Comment

Кучето не се ли казва Блонди? Това, върху което Хитлер изпробва отровата си...

Comment

Хитлер има няколко награди - Железен Кръст 2 степен получава още през 1914г(което толкова рано не е малко)., по късно получава ЖК 1 степен, кръст за военни заслуги(това са го получавали всички ранени войници) и ако правилно си спомням има и баварският военен медал 3-та степен. В добавка е произведен в чин ефрейтор(по-късно ще стане известен като баварският ефрейтор(защото е служил в 2 баварски пехотен полк)). Отзивите за Хитлер от времето на ПСВ са изключително положителни.

P.S.
          През ПСВ Хитлер си има любимец - кучето Флукси, а Блонди се появява по късно. Кучето може да се види на тази снимка.
          Attached Files
          Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Всъщност имате ли малко повече информация за това куче Фукси? Аз лично не намерих, а може би и не го пиша правилно.
            Канцлер на хазната

Comment

Working...
            X