Е, хъм, не са преведени на български все пак. На руски ги има (с изключение на вторият том от дневниците на Халдер, които е издаван само веднъж през 50-те на руски).
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мемоари и дневници на видни нацисти
Collapse
X
-
За книгата за Айхман, за която говориш мисля, че се сещам коя е. Една черна такава. Не помня заглавие или автор. Прелистих я набързо и се отказах да я взема, защото по съдържание ми се видя почти идентична с тази на издателство Сиела от 2002 г. "Правосъдие в Йерусалим - Делото "Айхман" от Гидеон Аузнер. Нея я имам и съм доволен от прочетеното. Затова и ти препоръчвам именно нея. Обаче е с много "ниска" цена - 15 лв.
По темата:
От поредицата на Руски Мир в войнах съм си купил спомените на Ото Скорцени "Диверсия - мое ремесло" и на Гизевиус, но в момента втората не ми е подръка, за да цитирам заглавието. Мемоарите на Ото вече ги прочетох и са яки. Имам идеят по-нататък да направя малък синтез и да го публикувам на сайта.
Comment
-
Всъщност до момента аз лично съм попадал на три книги за Скорцени. "Диверсия - мое ремесло" според мен е някаква фалшификация. Има една книга от англичанин или американец, в която се изнасят факти, противоречащи почти изцяло на предишната книга. Тези двете съм ги чел.
А сега ми попадна една нова, която ми изглежда да съдържа истинските мемоари на Скорцени. Пак на руски, казва се "Воспоминания" и има подзаглавие "Неизвестная война".
По-точни имена на книгите сега не мога да извадя, защото малко сме в ремонт и няма достъп до библиотекатаМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
На български има ли го дневника на Гьобелс?
Той е доста интересно нещо доколкото разбрах от книгата на Ржевская (Империал казвам откъде знам за дневника за да не кажеш после че вече си измислям) Тя разказва как са го намерили в бункера и цитира откъси от юни 1941 и подготовката за нападението. Разказва как са открили обгорелия Гьобелс и жена му после и петте му деца.
Comment
Comment