Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Четири снимки

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Четири снимки

Докато търсех информация за Вайдлинг попаднах на тези снимки.

Манщайн в Севастопол
    Волфрам фон Рихтхофен в СССР
    Тялото на Мусолини

Севастополско лято, Сталинградска зима - както писа Кийгън

Comment

Интересные снимки.
      P.S. По четв¸ртому снимку - Медведь по видимому убедил их, что 1485 километров до Берлина гораздо легче дойти, чем 70 километров до Ленинграда...
      "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Един малък куиз:
        Кое е събитието на снимка Х и кой е генералът, който крачи напред?

За да му видите лицето по-добре другите две снимки също са негови.

Comment

Човекът който заявява по радиото, че самоубийвайки се, фюрерът ги предава - и после припада

А събитието е като се е пооправил и после си излиза от зообункера, да се предаде, и никога да не се върне от плен

Comment

йес. )))

Comment

Ама този актьор от Ундерганга жестоко го изигра, не му знам името за съжаление, но това беше просто адски въздействащо обобщение на пруския боен дух...
              -За кво се явявате при фюрера?
              -Идвам да ме разстрелят...

Култ. Като ги удари снаряда, Поотупа се, и вика на адютанта: Кажете на новобранците на Гьобелс да освободят огневата линия!

А съм ти казвал за показанията му пред руснаците, пич, много як, фон Тодт-Вайдлинг

А, намерих го, Михаел Мендел
              Last edited by von Danitz; 03-08-2006, 13:47.

Comment

всъщност доста ми допадна когато се разкрещя на Кребс и Бургдорф.
                Скрийншота който си направил е точно от този момент. Хвана рицарски кръст с ръка и почна да им крещи: "Виждате ли това?" или нещо от типа. Добър беше дам. Много добър.
                Опитвам да понапиша нещо за него, но не ми се занимава с тоя руски... отдавна имам идеята за нещо голямо по битката за Берлин ама...

Comment

О да, Берлин го описаха кои ли не вече, Корнелиъс Райън по добре от Бивор, Ериксон по добре от Жуков, но интересното от Вайдлинг, което ми е останало в главата, е създаването на отбранителен периметър ,"отбранителна зона" , която руснаците не присичат така или иначе. 20 мотогренадирска и 18 панцерка така се закучват, че едно цяло корпусче на Чуйков изчезва, 79-то...
                  Гадове розовобузести...
                  А 20 пантерки и КPz- четворки си пробиват на север на 30-ти и ги гонят двайсет километра. Мазало-чутовно.
                  Пак сме свидетели на забележитени руски военни-гениални маневри

Обективците да заповядат да поспорим

Comment

аз на онова място на славейков така и не се отбивах повече. може да са я сложили пак оная книга, за която говорихме.

Comment

Working...
                    X