Ехеее.
Грей, не исам да превръщам дискусията в спор между мен и теб.
Но това, за което ме обвиняваш в ораторски плам, а именно:
Е изцяло твое изказване:
Без да включвам в сметката понятия, като блъф и опортюнистично разиграване. Че на какв оспоред теб се крепи политиката и дипломацията? Да имаш информация и да я използваш по най - добрия начин, като наблегнеш на каквото трябва да наблегнеш и скриеш каквото трябва да скриеш. Изглежда за да признаеш Хитлер за добър политик, той трябва да е свършил всичко с открити карти и да отиде лично да наблъска чутурите на Сталин и Чърчил. Странни са тея виждания, колкото и да ги пробутваш на моето ораторство.
Аз пък все си мисля, че тук има пак някакво недоразбирателство на изказа.
Аз казвам, че германия издържа и удържа наложеният й темп на въоръжаване от Хитлер.
Което означава поставяне на ресурсносъобразена и допустима цел, считана от "икономически величия" за невъзможна за достигане.
Това няма и за 5 стинки общо обаче с количеството на ресурсите и с превъзходството на Германия в ресурси над съюзниците и Русия да речем. Нали улавяш разликата? Едно е досега да съм печелил 2 лева на ден и да кажа : оттук нататъка ще печеля 10 и наистина да почна да ги печеля, друго е да се сравнявам с Рокфелер. Това, което твърдя за Хитлер е умелите и достижими политически и икономически цели.
За военните цели съм абсолютно съгласен, виждам в тях проекция на политическите му успехи и малко самонадценяване, т.е. целият ти патос там е излишен.
По начина, по който си тръгнал, а именно:
Можем направо да отречем всички и ние да излезем най - великите, защото сме умели критици.
Няма Айнщайн, няма Шварцшилд.
Какво щеше да прави Архимед, ако някой преди него не беше измислил уравнението? А геометрията?
Щеше да си копа нивата с арпаджика и толкова.
Спри се за момент. Естествено, че Хитлер не е обработвал лично цялата земя, не е давал и събирал всички кредити и не е бачкал във всички закони. Естествено, че има базата. Въпросът е как я управлява в глобален аспект. Дали само я използва или я развива успешно, щото в икономиката най - лесното е един да поеме успешен курс на развитие и следващият след него да го срине. Само че йок - врхът е баш при Хитлер. Не ми се вадят всички закони и мерки в икономически аспект, които е предприел той и неговите правителства, мога да ги издиря, мога и да разтълкувам последователността им. А и без моето тълкувание тя си е видима.
Добре е да се има предвид, че фашизмът е пропаганда, но да се отричат видими и неоспорими успехи също е пропаганда.
Грей, не исам да превръщам дискусията в спор между мен и теб.
Но това, за което ме обвиняваш в ораторски плам, а именно:
Спроед това, което улавям в думите ти, политиката е морално занимание, чуждо на всякакви манипулации.
Но поне за мен това не е "добър политик" от морална гледна точка, това е умел манипулатор с престъпни намерения.
Аз пък все си мислех, че Германия бива смазана ресурсно...
Аз казвам, че германия издържа и удържа наложеният й темп на въоръжаване от Хитлер.
Което означава поставяне на ресурсносъобразена и допустима цел, считана от "икономически величия" за невъзможна за достигане.
Това няма и за 5 стинки общо обаче с количеството на ресурсите и с превъзходството на Германия в ресурси над съюзниците и Русия да речем. Нали улавяш разликата? Едно е досега да съм печелил 2 лева на ден и да кажа : оттук нататъка ще печеля 10 и наистина да почна да ги печеля, друго е да се сравнявам с Рокфелер. Това, което твърдя за Хитлер е умелите и достижими политически и икономически цели.
За военните цели съм абсолютно съгласен, виждам в тях проекция на политическите му успехи и малко самонадценяване, т.е. целият ти патос там е излишен.
По начина, по който си тръгнал, а именно:
Каква част от целия икономически подем е негово дели всъщност е въпроса? Възходът е започнал още преди него, до каква степен Хитлер има заслуги?
Няма Айнщайн, няма Шварцшилд.
Какво щеше да прави Архимед, ако някой преди него не беше измислил уравнението? А геометрията?
Щеше да си копа нивата с арпаджика и толкова.
Спри се за момент. Естествено, че Хитлер не е обработвал лично цялата земя, не е давал и събирал всички кредити и не е бачкал във всички закони. Естествено, че има базата. Въпросът е как я управлява в глобален аспект. Дали само я използва или я развива успешно, щото в икономиката най - лесното е един да поеме успешен курс на развитие и следващият след него да го срине. Само че йок - врхът е баш при Хитлер. Не ми се вадят всички закони и мерки в икономически аспект, които е предприел той и неговите правителства, мога да ги издиря, мога и да разтълкувам последователността им. А и без моето тълкувание тя си е видима.
Добре е да се има предвид, че фашизмът е пропаганда, но да се отричат видими и неоспорими успехи също е пропаганда.
Comment