Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Линк: Рицарски кръст - церемония - Харков 1943

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Линк: Рицарски кръст - церемония - Харков 1943

Снимките са невероятни.
    Направени са след последното превземане на Харков от 2ра SS Das Reich Наградените са все известни офицери.

Last edited by Док Холидей; 28-02-2006, 16:57.

сайтовете не се отварят, а снимките не се виждат
    Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

снимките се виждат или поне аз ги виждам)))
      нека трети човек да си каже мнението

Comment

И аз ги виждам, невероятно качество.
        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Много ценни снимки.
          СМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !

Comment

А вече ги виждам, наистина много ценни снимки
            Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Железен кръст

Приятели от форум Боина слава,
              виждам 4е много от вас разполагат със страхотен снимков материал.Аз за жалост не разполагам с такъв и за това се обръщам към вас.
              Интересуват ме т.нар. орден или медал Железен кръст и по-точно снимки на отделните степени-1 и 2,с кръстосани мечове и дъбови листа.
              За фон Манщайн знам че му е бил даден Железен кръст с кръстосани мечове и дъбови листа,но никога не съм виждал такова нещо.А и винаги съм се чудил каква е разликата във оформлението на медалите Железен кръст 1-ва и 2-ра степен.Ако можете да помогнете със снимков материал или линкове към страници с такъв материал ще съм ви благодарен и можете да разчитате на мен ако и на вас нещо ви трябва. :tup:

Comment

Евала :tup:
                Забележете уникалния надпис "Tiki" отстрани на танка. Знак, че принадлежат на 102-ри тежък танков батальон, който се сражава и нa източния фронт, операция Цитадела и в Нормандия. И специално този танк "812" е много известен.
                Last edited by Michael Wittmann; 21-03-2006, 15:40.
                Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Ам Тики е много известен танк.

Comment

Виж сега Growling_dog
                    Железният кръст е в две степени. 1ва е по-високата и се слага както се казва на left breast ;p
                    Втората степен не се носи а се носи само т.нар. spange на немски ако не се лъжа което е само червено бяло черна лента. Може да се види на всяка снимка.
                    Манщайн е награден с Рицарски кръст с дъбови листа и мечове.
                    Рицарският кръст е най-известната германска военна награда. той може да бъде даден само на награден с железен кръст 1 степен.
                    Не се казва кръстосани мечове а просто мечове. Това накратко че бързам

Comment

Ето ти стандартна снимка.
                      Attached Files

Comment

Абе Док Холидей,аз доколкото виждам м/у Железния кръст на лявата гръд на Ерих Лоренц и Железния кръст на врата му разлика няма.Това на врата му Рицарски кръст ли е?И ако е,означава ли това че разликата м/у Железния и Рицарския кръст е мястото където се носи и това че на Рицарския кръст могат да се добавят мечове и листа,а на Железния не могат?

Comment

Ето един много добър сайт където са описани немските отличия през ВСВ www.wehrmacht-awards.com

Comment

Разликата е че това на лявата му гръд както ти казваш -
                            струва към 500 лева примерно, а рицарският кръст - към 20000 )))
                            Железният кръст ² степен зад него има едно специално нещо (хихи не разбирам от детайли по самия орден), което му помага да се "монтира"

Comment

Ето ти.
                              Attached Files

Comment

Working...
                              X