If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Приятели от форум Боина слава,
виждам 4е много от вас разполагат със страхотен снимков материал.Аз за жалост не разполагам с такъв и за това се обръщам към вас.
Интересуват ме т.нар. орден или медал Железен кръст и по-точно снимки на отделните степени-1 и 2,с кръстосани мечове и дъбови листа.
За фон Манщайн знам че му е бил даден Железен кръст с кръстосани мечове и дъбови листа,но никога не съм виждал такова нещо.А и винаги съм се чудил каква е разликата във оформлението на медалите Железен кръст 1-ва и 2-ра степен.Ако можете да помогнете със снимков материал или линкове към страници с такъв материал ще съм ви благодарен и можете да разчитате на мен ако и на вас нещо ви трябва. :tup:
Евала :tup:
Забележете уникалния надпис "Tiki" отстрани на танка. Знак, че принадлежат на 102-ри тежък танков батальон, който се сражава и нa източния фронт, операция Цитадела и в Нормандия. И специално този танк "812" е много известен.
Виж сега Growling_dog
Железният кръст е в две степени. 1ва е по-високата и се слага както се казва на left breast ;p
Втората степен не се носи а се носи само т.нар. spange на немски ако не се лъжа което е само червено бяло черна лента. Може да се види на всяка снимка.
Манщайн е награден с Рицарски кръст с дъбови листа и мечове.
Рицарският кръст е най-известната германска военна награда. той може да бъде даден само на награден с железен кръст 1 степен.
Не се казва кръстосани мечове а просто мечове. Това накратко че бързам
Абе Док Холидей,аз доколкото виждам м/у Железния кръст на лявата гръд на Ерих Лоренц и Железния кръст на врата му разлика няма.Това на врата му Рицарски кръст ли е?И ако е,означава ли това че разликата м/у Железния и Рицарския кръст е мястото където се носи и това че на Рицарския кръст могат да се добавят мечове и листа,а на Железния не могат?
Разликата е че това на лявата му гръд както ти казваш -
струва към 500 лева примерно, а рицарският кръст - към 20000 )))
Железният кръст ² степен зад него има едно специално нещо (хихи не разбирам от детайли по самия орден), което му помага да се "монтира"
Comment