Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адолф Хитлер като политик и стратег

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Адолф Хитлер като политик и стратег

Еййй, много сори ама докато разчиствах последните емоции кой кого и как освободил и затрих без да искам всички постове в темата. Възстановяването става май само един по един (може и да има друг начин, но не съм проверил още), така че засега няма постове Може пък и за добро да е било
    XV mile the sea brode is
    From Turkey to the Ile of Rodez...

радвам се.
    тъкмо няма да ми се наложи да чета тонове постинги.

Comment

Sir Gray написа
      Еййй, много сори ама докато разчиствах последните емоции кой кого и как освободил и затрих без да искам всички постове в темата. Възстановяването става май само един по един (може и да има друг начин, но не съм проверил още), така че засега няма постове Може пък и за добро да е било
      Може наистина да е за добро .Ако се започне на ново е добре да се придържаме към заглавието на темата.В повечето случаи всеки се хваща за нещо казано от друг и дискусията тръгва в друга насока и затъваме в безкрайни спорове за дребни неща.

Comment

Sir Gray написа
        По една бира за всички писали в темата и смятай, че си оттървал боя

Comment

да бе, аз да не съм мултимилионер? Отде пари за 3 цистерни бири?!
          Иначе това е добра идея за форумна практика - всяка тема по-дълга от 5 страници се изтрива и се започва отначало :mhehe:
          XV mile the sea brode is
          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Няма лошо - и без друго се трупат мнения от типа, който спокойно може да се впише във всяка тема, особено ако е в общи приказки
            Теми-говорилни
            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Като политик го смятам за абсолютен гений или невероятен късметлия, като стратег - мисля, че питате грешно, той не е имал ясна дългогодишна политика за "след победата", а мисля, че питате за тактик (сиреч отделните му намеси в военните действия) еми тогаз е пълен идиот.
              Кръвта из нашите гърди
              не е съвсем изляна!
              Народе, цял стани! Иди!
              Че Македония въстана.

Comment

messire Woland написа
                Няма лошо - и без друго се трупат мнения от типа, който спокойно може да се впише във всяка тема, особено ако е в общи приказки
                Теми-говорилни
                Да ама това ти даде възможност, да извъртиш нещата до лошите руснаци дето ни били нападнали.
                В конструктивно развиваща се тема, щеше да бъдеш анатемосан за подобни вмъквания.
                This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Amazon написа
                  Да ама това ти даде възможност, да извъртиш нещата до лошите руснаци дето ни били нападнали.
                  В конструктивно развиваща се тема, щеше да бъдеш анатемосан за подобни вмъквания.
                  Ъ? Моля? Къде съм развил нещата в тая посока, че нещо ми се губи? Къде са тия "лоши руснаци" (да ползвам твоя израз)? А че СССР ни обявява война мисля няма как да отречеш, освен ако не ти се губи логическото мислене някъде по пътя
                  Разбира се, може да има и нещо друго, или да ми се губи нещо ... бели петна в паметта ... знае ли човек ...
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Шегувах се, защото и двамата спомогнахме за отплесването на темата. Ама как човек да възприеме насериозно тема, с такова заглавие/преди да го променят естествено/.
                    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Браво!
                      Sir Gray написа
                      Не, че имаш нужда от моето браво, сиви рицарю .
                      Хана написа
                      По една бира за всички писали в темата и смятай, че си оттървал боя
                      Sir Gray написа
                      да бе, аз да не съм мултимилионер? Отде пари за 3 цистерни бири?!
                      Иначе това е добра идея за форумна практика - всяка тема по-дълга от 5 страници се изтрива и се започва отначало :mhehe:
                      Нее, по-скоро който словоблудства в темата - не по темата да почерпи (е добре де и аз съм го правил!).
                      А по темата. Хитлер не е политик (или поне добър). Разглеждам термина в собствената му страна (сега). Според мен той е издигнат на гребена на вълната (аре нема да пиша, че некой/и други са го издигнали). След което следва 33-та година, Райхстага (подпалването му де) и забраната на другите партии. Какво искам да кажа? Не е имал сериозна опозиция в редовете на собствената си партия. Всъщност и идеологията му е: първо малко постна; второ е първопроходник; и трето не е имал нито опозиция, нито други теоретици (нали не смятате Хес за теоретик?, за Борман и компания нема да говорим). Като оставим покушението в края на войната, остава само нощта на дългите ножове, но опонента му пък даже не е на негово ниво.
                      За да не скочите пак разглеждам вътрешната политика в тоталитарните държави не от сегашна гледна точка, а по-скоро, като сравнение. За Мусолини не знам много и не го разглеждам, Франко се утвърждава със спечелването на гражданската война. На изток е много мътно и въобще няма да го сравнявам с Чан Кай Ши или Мао. Остава Сталин виж той е политик. От 1917г. където е на 5-то място (Ленин не се брои), след Троцки, Зиновиев, Каменев и Бухарин) финшира първи за малко повече от 10г. убивайки и което е по-важно идеологически (т.е. и политически), УНИЩОЖАВАЙКИ предните. Както в СССР, така и в Третия райх народа не се брои.
                      От външнополититическа гледна точка. След завземане на Судетите и окупацията на Чехия Хитлер е трябвало да спре. Великобритания е много по разтревожена от СССР (Щатите все още не пеят в хора), особено Чърчил (все още не на власт). Франция не желае (а и не може) да воюва. Той не спира. Напада Полша (верно застрахова се с Пакта иначе трябва да го разглеждаме като пълен идиот, но Пакта е съвсем друга тема). Не очаква Великобритания да воюва, малко се плаши от най-силната (според всички) армия в Европа френската. НО, на 3-ти септември получава война и от двете държави. И какво се получава (след подялбата на Полша)? Най-великия политик (на практика) в съюз с най-голямата държава (СССР), но срещу Франция и непримирима Великобритания (а Чърчил начело и евентуално САЩ зад него). Но СССР, неее, не СССР, а товарищ (или партагенойзе) Сталин е непредвидим. Т.е. най-великия политик има за врагове най-силните държави, а за приятел (с когото има обща граница), най....... хмммм непредсказуем е слаба дума. Така, че никакъв политек не е е Хитлер.
                      По отношение на стратег?
                      За Вермахта според мен де кампанията във Франция го прави стратег (не съм специалист де, да ме простят специалистите). Но не съм сигурен дали е негова идеята (чел съм много за Гудериан, а и сега постоянно излизат нови неща), но след неуспеха през 41-ва, а най-вече след 42-ра, никой дори и във Вермахта не си прави такива илюзии, хайде и ние да не ги правим .

Comment

Гудериан та Гудериан. :kill_myse
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа
                          Гудериан та Гудериан. :kill_myse
                          Какво общо има тук Гудериан ?

Comment

Ми и аз това казвам.
                            albireo написа
                            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа
                              Ми и аз това казвам.
                              Сигурен бях :rock: .
                              Ма ма'ете Гудериан, Гот, Халдер и вся останалая сволач (Княже извини ме за (българо) - руския) д се съсредотоим върху ....... Хитлер и темата!

Comment

Working...
                              X