Ами не знам, психопатиите на оня откачен Хитлер никога не са ми били интересни. Може би би ми било интересно само докъде е стигнала лудостта му.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моята борба
Collapse
X
-
Не забравяй, че книгата е писана много рано - още в самото начало на политическата му кариера, и то когато въпросната е прекъсната насилствено след провала на Бирения путч, а Адолф е прибран на топло в крепостния затвор Ландсберг. До окончателната му деградация остават повече от 20 години ...
Между другото в Mein Kampf има нещо много тъжно и затрогващо и това са страниците, посветени на борбата му за живот. Едно бедно, свито, простовато момче от дълбоката провинция попада в потъналата в блясък и разкош столица на Дунавската империя. Как ли се е чуствал там с празните си джобове и оръфани дрешки, във всекидневна неравна борба за насъщния, с раздирана от несподелени мечти и още неоформени желания душа. Трудно е да останеш равнодушен на редовете, в които описва, как треперещ от студ и глад е разлиствал намерени в кофа за смет исторически списания, разказващи за величави битки и победи на германското оръжие...
Не мога да го оправдая, но мога да го разбераSi vis pacem - para bellum!
Comment
-
gollum написа- колкото повече научаваш, толикова по-малко склонен си на необмислени действия.
А и Българина няма време да чете и да мисли за бунт и т.н.т,а И пари за книги май няма много.Като купиш учебници на детето и като платиш сметките......вие кво мислите???? :wall:
Comment
-
kitana написаОсвен това в България едва ли са много симпатизантите на Хитлер
20 април 1889
SS но като казвам че знаят за SS имам предвид че те си мислят че това е някаква мъглява организация занимаваща се единствено с изтреблението на евреите.
Знаят че имало някакъв Химлер и че е бил шеф на SS
Разбира се чували са имената на 2 - 3 концлагера - че как иначе.
Когато започнеш да им доказваш собствената им глупост и неразбиране те си знаят тяхното - "Циганите на сапун турците под ножа" (тази глупост няма да я комантирам) и да комантират колко много мразят евреите и как те са виновни за всичко - те просто говорят наизуст...
Това са познанията на средностатистическия скин неонацист или както искайте го наричайте.
Comment
Comment