If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да е забранена е пълна глупост според мен - книгата е ценен исторически извор. Друг е въпросът че като литература стойността и е нищожна Аз лично не съм я чел, знам че трябва, ама просто не ми е интересно
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Да, но тя пропагандира нацизъм, Шефе! нацизъм...[/siz]
Каквото ще да пропагандира книгата, нито може да удари някого нито да счупи витрина. А че има идиоти които скандират името на автора и на разни "протести", тях ще ги има и без книгата.
Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!
Аз почнах да я чета, но я зарязах по някое време. Наистина е малко ... ми след като съм чел "Сълзите на мечката" и "Игра с кобри"... Обаче за това, че е забранена. Може би по-нататък ще стане интересна, в смисъл, че ще се кажат неудобни за някого ИСТИНИ, и според мен точно заради това е забранена. 8)
"Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц
Аз почнах да я чета, но я зарязах по някое време. Наистина е малко ... ми след като съм чел "Сълзите на мечката" и "Игра с кобри"... Обаче за това, че е забранена. Може би по-нататък ще стане интересна, в смисъл, че ще се кажат неудобни за някого ИСТИНИ, и според мен точно заради това е забранена. 8)
В такъв случай защо не забранят "Архипелаг Гулаг"?
Аз ти казах защо я забраниха, ти пак! :roll:
Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!
Как така ще е забранена, като я продават на всеки ъгъл?! Язък за парите, дето ги дадох за нея, можех да взема няколко трилъра като "Сълзите на мечката" (макар всъщност да предпочитам Фредерик Форсайт).
Няколко пъти я подхващам, но след десетина страница изпадам в отчаяние. Обаче на едно място се разсмях от сърце - където Адолф разказва как във Виена за първи път видял еврей :lol:
Иначе Уханов има основание да се възмущава от забраната на книги. Отдавна е известно, че книгите не убиват хора, хората убиват хора...
Не е редно книгата да е забранена . Аз също съм я почвал , но я оставих ! Направи ми впечатление че наистина е "леко" пропагандна , но аз не виждам нищо лошо ! Подкрепям Фридрих , че тя е историческа ценност !
Зарекъл съм се един ден да я почна пак и този път да я довърша !!
Мисля че все пак е нужно тези книги да бъдат на пазара , те не съдържат нищо лошо , освен маниалните и объркани представи на един комплексан , с мания за величие и желание .... TO TAKE OVER THE WORLD !!!
"Ако светът може да бъде по-добро място , то да направиш добро се смята за провал . Не спирай , Не се предавай , Надбягай Себе си ! "
Трудно върви, но имайки пред вид интересите ви, все нещо трябва да ви се стори любопитно. Освен това първата част (автобиографичната) е доста забавна (поне според мен).
Иначе съм съгласен, че е калпаво написана, но Хитлер сам казва, че е политик и оратор, а не писател.
Преди да бъда погрешно разбран искам да кажа, че не съм привърженик на идеите, изложени в нея. Исках да си поприказваме за някои от тях и дали имат логика, но явно ще трябва да почакам да я прочетете.
Книгата не е забранена в България. Както каза капитана, има я на всеки ъгъл (даже, гледам, са я пуснали с твърди корици). Издавана е дори в Израел.
А който иска да забранява книги: soll mich am Arsch lecken!
Уханов .... Уханов ... пак не си ме разбрал правилно !!! Книгата е чиста пропаганда , но по начина по - който е написана може да окаже влияние само на болни мозъци=като Хитлеровият !!!! 8)
"Ако светът може да бъде по-добро място , то да направиш добро се смята за провал . Не спирай , Не се предавай , Надбягай Себе си ! "
Другарю маршал, нв че мога да дам компетентно мнение по книга която не съм чел, но искам да те питам нещо. След като е толкова калпава и идеите в нея са толкова шантави, че само един болен мозък може да ги хареса, защо е забранена за широката общественост? Лудия ако иска и да е забранена и да не е може да се сдобие с копие. Но защо е забранена за ШИРОКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ? За електората. Човек не се опитва да премахме нещо, което не го застрашава. Явно има нещо в тази книга, което докосва чувствителна струна у човека. Нали? 8)
"Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц
Btw, книгата наистина е забранена в България - това, че я виждате да се продава на всеки ъгъл по-скоро говори за състоянието на държавата, а не за нещо друго. Но и според мен е глупаво да се забраняват каквито и да е книги. Книгите могат да бъдат много опасни, разбира се (та в тоя смисъл не една книга е довела до доста страшни събития), но всяка забрана по-скоро постига обратния ефект - повечето хора ще сметнат, че щом е забранена значи в нея има нещо интересно, важно или някаква тайна, която искат да скрият от тях. А в повечето случаи подобни забрани са плод на някоя глупава догма.
Да не говорим, че за да отречеш (или да прецениш) нещо първо трябва да го познаваш, а това няма как да стане ако съществуват подобни забрани. А всеки трябва да разчита на собственото си здравомислие, когато е изправен пред някаква пропагандна литература.
Comment