Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капитулацията на Германия и падането на Берлин

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Капитулацията на Германия и падането на Берлин

Имам да пиша доклад и ми е трудно да си намеря информация. Моля да ми кажете линкове. Благодаря ви! Трябва ми инфо.

Кирилицата е от Манщайн
    Last edited by Док Холидей; 16-01-2005, 20:02.

Аз мога да ти доставя доста любопитни снимки от подписването на капитулацията от трите рода войски. Мога да понапиша нещо но силата ми е в снимките. Впрочем ако не си гледал "Иваново детство" на Тарковски - в края на филма има точно такива документални кадри с Кайтел. Кажи ми дали се нуждаеш от този тип помощ.

И пиши на кирилица.

Comment

И така като за начало слагам една от най-известните - Кайтел подписва капитулацията - след малко ще си потърся повече и ще ги сложа.
      Attached Files

Comment

Ето най-новото по темата:
        Berlin: the Downfall, 1945
        Antony Beevor

Текст:
        Сайт «Военная литература», работающий с 2001 г., собрал в себе множество текстов, имеющих отношение к военной истории и истории войн, и постоянно пополняется новыми материалами. Среди них -- первоисточники, архивные материалы, документы, мемуары, исследования, проза и поэзия, биографические работы, пропагандистские материалы, статьи, альтернативная военная история, книги по истории техники и оружия, уставы и наставления, устная история, детская военная литература, карты и схемы, военная периодика и многое другое.
        We don't see things as they are, we see them as we are
        ---Anais Nin----

Comment

А авторът на прехвалената "Сталинград".

Comment

Erich Von Manstein написа
            А авторът на прехвалената "Сталинград".
            Tи чел ли си "Сталинград"?
            We don't see things as they are, we see them as we are
            ---Anais Nin----

Comment

Berlin: the Downfall, 1945

е една слаба книга. Сталинград не съм чел, но всички твърдят че е чудесна, но тази е много по-слаба. Много повече журнализъм отколкото история, непрекъснато превъзнася нещастните германски граждани срещу злите варвари от Русия. Не я препоръчвам.
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
              X