Райха в деиствителност си има и доблестна страна. Аз ще се поровя малко да потърся тогава няколко интересни случки и лица. Все пак тая тема си е точно за това. :tup:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вермахтът: Доблест и Престъпления
Collapse
X
-
Рядко ми се случва, но тук съм напълно съгласен с Уханов. Ние говорим за доблест и проявен кураж на бойното поле. А не за пози от типа на : Петилетката за 4 години! или други подобни. Наистина, накои инжинерни постижения могат да се оценят като подвиг, но не и в смисъл на доблест. Както самия Hauptstandfuhrer вече каза, това си е д-вна политика."Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц
Comment
-
Originally posted by "FeldMarshal Kalchev"
Според мен една доблестна постъпка би била достойно мислене за противника и равнопоставянето му със собствените войници :tup: . Дали е било такова настроението на Wehrmachta към руския войник ?
:|Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!
Comment
-
Уханов, естествено че знаем отговора на този въпрос. Но и как може да е иначе? В главите на нашите бойци е била набивана тезата, че на изток живеят получовеци. Те идват при вас с такава нагласа. И какво виждат? Потвърждават ли се думите на фюрера? Ами че ние побеждаваме враг многократно по-силен от нас. Постигаме нечувани темпове на настъпление. Какво да си мисли обикновения войник? Как да уважява такъв противник?
Eisenherz, не съм запознат конкретно с такива случаи, но подозирам че тези мерки се отнасят към убииства, които днес бихме окачествили като терористични акции. Взривяване на камиони с войници, снайперисти действащи в градовете. Това са били терористични акции. Какво друго ни остава после освен да заложим живота на мирното население? Подобна политика би следвало да се очаква от окупатор-а. Не мислиш ли? 8)"Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц
Comment
-
Не е съвсем така, Фашо. Подобна "традиция" (да взимат заложници, в момента, в който превземат някое населено място, а после да ги разстрелват при първия слух за партизански действия) имат немските войски още от ПСВ, и съответно и през ВСВ не я изоставят (даже тъй да се каже я издигат до нови висоти).
Comment
Comment